2017.03.12. 16:16 – Nihil_AK

Krallice - Szent őrültek dimenziója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

1275411120_front_cut.jpg

Ha azt mondjuk, New York és underground zenék, akkor az egyszeri zenehallgatónak leginkább a CBGB's, a Biohazard, a Prong, az Anthrax, vagy az Overkill, meg ezen zenekarok holdudvara ugrik be elsőre, esetleg a színtérről manapság is rettenetesen hiányzó Type O Negative. A továbbiakban ezekről a zenekarokról egy szót sem ejtünk, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet a szintén ebből a városból származó Krallice munkásságára, abból az egyszerű okból, hogy korábban csak utalás szintjén volt szó róluk a Lángolón, és most épp van idő kiköszörülni ezt a csorbát.


kult ismeretterjesztés avantgarde black metal pszichedelikus diszkomfortzóna krallice



2017.03.12. 13:31 – Nihil_AK

Mozis betétdal és szöveges videó Chris Cornelltől

Azért sem írjuk azt, hogy "ígéretes"

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chris_cornell.jpg

Új szólódalt jelentetett meg a napokban Chris Cornell. A mostanában megint Soundgarden, korábban Audioslave- énekes The Promise című szerzeménye a hasonló című, idén tavasszal mozikba kerülő film betétdala is egyben. A filmet a Hotel Ruanda és a Hart háborúja stáblistájáról ismert Terry George rendezte, a szereplők között pedig olyan nevek találhatók, mint Christian Bale, Jean Reno, Charlotte Le Bon, vagy egyik személyes kedvencünk, Rade Serbedzija, aki leginkább a Blöff Penge Boriszaként lehet ismerős a közönségnek. A The Promise pontosan azt hozza, amit egy filmes betétdaltól elvárhatunk, gazdag hangszerelés, nagyívű refrén, ugyanakkor kellemes vasárnap délutáni hallgatnivaló, a főhős pedig nem meglepő módon ismét zseniálisan énekel benne. A hajtás után szöveges videó formájában magatokévá is tehető. 


pop rock soundgarden betétdal audioslave chris cornell szöveges videó



2017.03.12. 11:34 – m.adi

Nem leszek már soha menő – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orange.jpg

Egy csomó tök jó szám fért bele az aktuális dalmegosztásba, aminek a leghíresebb szereplője egyértelműen a hónap elején negyedik albumát megjelentető hiperkarma, de megtaláljátok lejjebb a Kelemen Kabátbant és Dér Henit is, meg néhány ismeretlenebb előadót, akik leginkább valamilyen rockos, de legalább gitáros műfajban alkotnak. Én most meg sem tudnám mondani, hogy a lista melyik dala sikerült a legjobban, de ti azért tegyétek meg a poszt végén a szavazásban, vagy akár kommentben is.


magyar újdonság hiperkarma dér heni kelemen kabátban hangácsi márton dalmegosztás the adolescens Laciék BoZan oltári fiúk the orenge sofa



2017.03.11. 13:29 – Nihil_AK

Sons of Western Darkness - Új dal Nergal country projektjétől

Illetve ötletek az izgalmas lehetőségeket tartogató stílus továbbfejlesztésére

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nergal_cowboy.jpg

Újabb dal látott napvilágot a Me and That Mantől Cross My Heart And Hope to Die címmel. A Behemoth-főnök Nergal blues / folk / country projektjének új videóklipjében van minden, amitől a vadnyugati filmek kedvelőinek azonnal megindul a nyálelválasztása: kitikkadt, magányos utazó, tűző nap alatt kódorgás a sivatagban, ásó a vállon, nyilván a saját sír megásásához, épp csak a főszereplő által húzott koporsó, meg a hármas pisztolypárbaj hiányzik a végéről, de mindent nyilván nem lehet. Mindemellett szívesen megnéznénk Jeff Walker reakcióit a klip láttán, hiszen a címet olvasva azonnal eszünkbe jutott a hasonlóan elnevezett Carcass-dal, valamint Walker 2006-ban kiadott country albuma, amellyel a jelek szerint korántsem használta ki az irányzatban rejlő lehetőségeket. A továbbiakban adunk is néhány tippet ezzel kapcsolatban érdeklődő olvasóinknak.


vélemény folk hír country blues projekt behemoth nergal me and that man



2017.03.10. 16:15 – Nihil_AK

Két új David Bowie-lemez is megjelenik az idei Record Store Dayre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bowie_1.jpg

Április 22-én, a tizedik Record Store Day alkalmából két korábban kiadatlan David Bowie-lemez is napvilágot lát majd. Persze az "új" ebben az esetben kicsit bulváros szalagcím, hiszen természetesen nem friss stúdiófelvételekről van szó, hanem korábban ebben a formában meg nem jelent anyagokról. A Cracked Actor (Live in Los Angeles 1974) egy tripla vinyl kivitelű élő album lesz, amely Bowie "Philly Dogs" turnéján lett rögzítve. Az anyag dallistája mutat némi átfedést Bowie első, David Live című koncertalbumával, ugyanakkor ez az eggyel későbbi turnén készült, és néhány korábban nem hallott felvétel is helyet kapott rajta. A keverésért a régi barát, Tony Visconti producer felelt. A másik egy Bowpromo című szimpla anyag lesz, öt Hunky Dory-lemezes dal alternatív verziójával, illetve a Ziggy Stardust-on megjelent Ain 't Easy felvételével. A hajtás után megnézhető, hogy fog mindez kinézni a maga valójában, és még egy korabeli koncertfelvételt is kaptok! 


vinyl lemez david bowie record store day



2017.03.10. 14:02 – Lángoló Gitárok

Tavaszi turnén az Európa Kiadó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

europa_kiado.jpg

A tavalyi év végén, három év után új albummal jelentkezett a magyar könnyűzene egyik kulcszenekara, az Európa Kiadó. A ...Valahol lenni... című albummal egyben le is zártak egy periódust, idén tavasszal pedig – ahogy története során már többször is - új felállásban folytatja a Menyhárt Jenő vezette zenekar, mely hat városban mutatkozik be márciusban és áprilisban.


hír európa kiadó turné menyhárt jenő



2017.03.10. 12:58 – Nihil_AK

Jön az új Obituary, itt van róla három dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

obituary-2014.jpg

Hamarosan érkezik az új, szimplán a zenekar nevét viselő tizedik Obituary-lemez, amelyről időközben már három szerzemény is kiszivárgott. Az egyik épp tegnap, így hát meg is ragadjuk a lehetőséget, hogy felhívjuk a figyelmet erre az örömteli eseményre. Persze a zenekar már rég túl van az egyéni hangú metálbandák azon időszakán, amikor bárki is háborogni kezdene amiatt, hogy bármelyik szerzeményük helyet foglalhatna bármelyik albumukon. A Zenepszichológusok Országos Központjának Nemzeti Irodája ezt a jelenséget "AC/DC-szindrómának" keresztelte el. A tünetek között szerepel a markáns, azonnal felismerhető stílus, a jelentősebb zenei kísérletek hosszabb távú hiánya, a nagy meglepetések menetrendszerű elmaradása, ugyanakkor a betegeket megbízható, általában vett magas színvonalú produkció jellemzi, amelyet a környezetük messzemenőkig normálisnak talál, így nem gátolja mindennapi működésüket. A zárójelentést a lemez megjelenése után közöljük, addig is ismerkedjenek a friss alkotásokkal!


hír death metal obituary új dal floridai trógerek



2017.03.10. 11:11 – Nihil_AK

Január végi podcast Fenriztől márciusban

A támadótól a puffadásgátlóig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aprilfenriz2.jpg

Fenriz nem tétlenkedik mostanában, hiszen a Darkthrone Facebookján tegnap közzétette már régóta futó podcastjének legújabb, január 28-ai adását. A tőle megszokott módon ezúttal is obskúrus, underground metálzenekarokkal van tele a műsor, ugyanakkor azok, akik vevők az ilyesmire, biztosan találnak néhány érdekes újdonságot.


underground podcast darkthrone fenriz radio fenriz



süti beállítások módosítása