2017.09.10. 15:36 – m.adi

Számok nyárvégi szomorúsághoz

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sajnos elég gyorsan vége lett ennek a nyárnak, nekem úgy tűnik, mintha minden évben egyre rövidebb lenne. Na de sebaj, mert ez azt is jelenti, hogy a kisebb nyári szünet után újra van dalmegosztás, benne igazán sokféle zenével az egyszerű poptól a jazztechnóig, szép felvételekkel, mély mondanivalóval, és lenge öltözetű lányokkal, ezúttal ugyanis a Wellhello, az Emma Undressed és a Sensus is a marketing ennek az ősi módszeréhez nyúlt a saját klipjében. Na de melyik a legjobb dal szerintetek? A poszt végén kiderül, legalábbis akkor, ha szavazol valamelyikre.


magyar újdonság ordog gyík zenekar dalmegosztás wellhello baron mantis



2017.09.10. 15:10 – Nihil_AK

Negyven vendégnek rendezett grillpartit Dave Grohl az új lemez felvételei közben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dg.jpg

Nem értem, mi van ezekkel a rocksztárokkal. Régen az volt a menő, ha az ember arrogáns paraszt módjára viselkedett, allűröket aggatott magára, szétverte az öltözőket, és semmibe vette a saját rajongóit, zenészkollégáit, csak mert megtehette. Most meg nem elég, hogy Lady Gaga pizzát rendel a szálloda előtt várakozó rajongóknak, de Dave Grohl meg negyven személynek szervez grillpartit, úgy, hogy ő gondoskodik a menüről. Mi jöhet még ezután?! G.G. Allin feltámad, és megtanulja a WC-papír rendeltetésszerű használatát?


rock kis színes jófejség dave grohl foo fighters



2017.09.10. 13:49 – Nihil_AK

Emberrablás vádjával tartóztatták le a teljes Decapitated zenekart

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

decapitated_t1170.jpg

Az új lemezével épp az Egyesült Államokban turnézó Decapitated minden tagját letartóztatták, a lengyel death metalosok jelenleg épp a Washington állambeli Spokane-ben várnak a kiadatásra. Az enyhén szólva is cifra eset lényege annyi, hogy egy hölgyrajongó emberrablással vádolta meg a zenekar tagjait még szeptember 1-jén, aki jelen volt a zenekar koncertjén, illetve a színfalak mögött is, de a vád részleteiről nincs bővebb információ. A csapat által fogadott ügyvéd, Steve Graham szerint az úgynevezett áldozat saját akaratából látogatta meg a zenekart, és jó viszonyban váltak el, ezt több tanú is igazolhatja. Szerinte alapvetően arról van szó, hogy egy magát kissé felülpozicionáló groupie szeretne a figyelem középpontjába kerülni a sztorival, és mivel az Egyesült Államok a kedvenc zenekaraikat beperelő rajongók Mekkája, hajlamosak vagyunk elhinni ezt neki. Reméljük, mihamarabb lezárul ez a minden tekintetben kínos történet, és lengyel barátaink tisztázni tudják magukat a vádak alól. Javasoljuk a Csubakka-védekezést, mindig beválik. A hajtás után itt a zenekar legutóbbi videóklipje, minden tekintetben kellemesebb, mint ez a hír. 


hír letartóztatás death metal decapitated



2017.09.09. 15:00 – Nihil_AK

Grandiózus box set a King Crimson korai albumaiból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

king_crimson_now.jpg

Azt ismeritek, hogy állítólag a King Crimson-főnök Robert Frippnek van egy olyan szobája a házában, ahol egy széken és egy gitáron kívül semmi nincs, nehogy valami is elterelje a figyelmét az alkotásról? Na, ezek után már nem is lehet csodálkozni azon, hogy a zenekar következő kiadványa a legfrissebb hírek szerint egy 27 CD-t tartalmazó box set lesz, amely nem csak az év elején elhunyt John Wetton énekessel készült összes lemezt tartalmazza majd, de tizenöt albumnyi korábban sosem publikát korabeli koncertfelvételt is. A Sailors' Tales - merthogy ez lesz a kiadvány címe - ezen kívül Blu-ray és DVD formátumú élő anyagokat is magában foglal majd, mondhatni kimerítően dokumentálva a zenekar klasszikus korszakát. A ronda öregember - nem mi mondtuk, idézet a korábbi frontembertől - és zenekara jelenleg épp dupla kvartett felállásban turnézik az Egyesült Államokban, és a hírek szerint maga Adrian Belew is csatlakozik majd hozzájuk a mostani koncerteken. Mondanánk, hogy örülnénk egy magyar állomásnak ebből a műsorból, de inkább kivesszük a kezünket a biliből. Hogy zene is legyen a hírben, a folytatásban hallgassátok meg minden idők egyik legjobb dalát, melynek címe Starless, és amely az utolsó Wettonnal készült stúdióalbum, a Red zárótétele.


rock újrakiadás hír progresszív king crimson box set



2017.09.09. 14:41 – Nihil_AK

Lady Gaga pihenőt tervez a mostani turné után, eközben új projekteken dolgozik, és pizzát rendel a rajongóinak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gaga.jpg

Lady Gaga egyébként jó arc lehet, hiszen a hét elején elmaradt montreáli koncertje után pizzát rendelt azoknak a rajongóknak, akik a hotel előtt autogramra várakoztak. A bulit amúgy betegségre hivatkozva mondta le, arra hivatkozva, hogy az egész turné során végig full élő fellépésekből állt, és az eső sem tartotta vissza attól, hogy teljes erőbedobással énekeljen és táncoljon, meg is fázott miatta. A kimerültség valós gond lehet, hiszen egy friss hír szerint a mostani koncertsorozat után Gaga hosszabb pihenőt tervez, de persze ez az időszak sem a tétlenségről szól majd, nyilatkozataiban utalt arra, hogy számos zenei projektje van folyamatban most is. Kíváncsian várjuk, hogy köztük lesz-e egy kollaboráció a Metallicával, hiszen épp a napokban szivárgott ki egy videófelvétel, amely még az idei Grammy-díjátadó előtti próbát örökítette meg, és Lars Ulrich egyébként is a zenekar sosemvolt ötödik tagjának nevezte az énekesnőt, ahogy ezt akkoriban meg is írtuk. A hajtás után jön a videó a próbáról!


pop rock hír próba metallica lady gaga



2017.09.09. 13:49 – Nihil_AK

Viszlát a partin, Richter! Ja nem, a pokolban! - Új dal az Electric Wizardtól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

electric_wizard.jpg

Novemberben jön az Electric Wizard új albuma, amelynek az angol doomsterek a Wizard Bloody Wizard címet adták. Több mint beszédes. A dal címe See You in Hell, és olyan riffeket tartalmaz, melyek hallatán még Tony Iomminak is összefutna a nyál a szájában, hogy Lee Dorrianről már ne is beszéljünk. Klasszicista doom metal a hajtás után! 


anglia metal doom electric wizard új dal



2017.09.08. 14:34 – Nihil_AK

Time Can't Wait - Szeptember végén jön Matt Cameron első szólóalbuma, itt egy dal róla

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

matt-cameron.jpg

Matt Cameron a grunge talán legnagyobb csendes hőse, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, illetve rajta kívül senki, hogy a stílus két alapzenekarában is játszottak. Cameronnak ez is megvolt, hiszen 1998 óta dobol a Pearl Jamben, és velük maradt a Soundgarden 2010-es újjáalakulása után is. Mindennek tetejébe szintén ő felelt a seattle-i körökben nem kevésbé legendás Temple of the Dog lemez dobtémáiért, olyan egyéb projektek, közreműködések mellett, mint a Ben Sheperd-féle Hater, a Wellwater Conspiracy, vagy épp a Rush-énekes Geddy Lee My Favourite Headache szólóalbuma. Cameron bő harmic évnyi zenei pályafutással a háta mögött idén szeptember 22-én jelenteti meg első szólóalbumát Cavedweller címmel, melyről az első dalt magatokévá is tehetitek a hajtás után. Kicsit grunge, kicsit pszichedelikus, de mindenképpen érdekes hallgatnivaló. 


rock seattle pearl jam grunge soundgarden új dal szólóalbum matt cameron



2017.09.08. 13:53 – Lángoló

Holnap ismét Summer Dying Fest

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gylliath.jpg

Szeptember 9-én, szombaton immár második alkalommal Summer Dying Fest a pécsi Tititában. A tavaly nagy sikert aratott extrém metal rendezvény idén is nívós felhozatallal várja a közönséget. A este folyamán az old school black metalt játszó házigazda Gylliath mellett a szintén helyi G.S.M., az egyéni post black és doom metal ötvözetet játszó budapesti Ygfan, valamint az épp új lemezen dolgozó Sear Bliss lép színpadra. További részletek a hajtás után! 


pécs programajánló black metal doom metal klubfesztivál summer dying fest



2017.09.08. 13:13 – Gnosis

Fakadó gyűlölet - Zornheym-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

13254655_1718884781733743_5660565884237212628_o.jpg

Tavaly mi mutattuk be a Silent God című számot a nagyon várt Where Hatred Dwells And Darkness Reigns albumról, ám sok-sok csúszás után végül idén szeptember 15-én jelenik meg csak a Zornheym első lemeze. Na de cseppet se búsuljunk, hisz most itt nálunk ezt a kilencszámos szimfonikus elemekkel bőven átszőtt, Dimmu Borgir/Dissection/King Diamond hatásokban bővelkedő blackmetal lemezt végig meg lehet hallgatni. Csodák nincsenek, újdonság varázsa nélküli, meglepetések nélküli korrekt fekete lemez született a svédek műhelyéből. Aki ezzel vitatkozik, cseréljen fület.


zornheym Lángoló Premier



süti beállítások módosítása