2017.09.24. 16:45 – m.adi

Az első egyben a legkiforrottabb lemezünk is volt – Hangmás-villáminterjú Minda Endrével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tíz éve már, hogy megjelent a Hangmás első és talán legjobb lemeze, a Funeral Party Budapest, ebből az alkalomból pedig egy estére felébred téli álmából a zenekar, hogy koncertet adjon a Dürer Kertben október 14-én. Ennek apropóján beszélgettünk egyet Minda Endrével, aki mesélt kicsit az elmúlt időszakról, a jubiláló lemezről és a jubileumi koncertről, na meg arról is, hogy még mindig jó ötletnek tartja-e, hogy 2015-ben Kata távozása miatt leállították a zenekart. (Fotó: Tamas Leko Photography, ha minden igaz, valamikor a Funeral Party Budapest megjelenésének környékéről)


interjú hangmás funeral party budapest minda endre



2017.09.24. 14:31 – dankógábor

Ma este indul a Desszert Feszt Budapest 2017

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

unsane-band04_2-1024x768.jpg
Tavaly, az első évadban olyan zenekarok töltötték meg a klubokat, mint az Elder, a Karma To Burn, vagy a legendás Yawning Man. Idén ősszel kicsit színesebb lesz a felhozatal. Vasárnap a görög Naxatras pszichedelikus stoner koncertjével indítják a bulit és egészen december végéig lesznek Desszert-bálok a fővárosban. Alább egy csomó programot felsorolunk, linkelünk, köztük az Unsane-t, akik a majd' 30 éves pályafutásuk során először látogatnak el hozzánk, de jön a japán noise Melt Banana, a svájci Monkey3 és még sorolhatnánk. A Desszert Feszt Budapest 2017. teljes programja:


hír unsane melt banana desszert feszt



2017.09.23. 09:33 – Lángoló Gitárok

KuplungSoundsGood! - Minifesztivál a CAFe Bufapest helyszíneként

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

soerii_poolek.jpg

A Kuplung 2004-ben az első romkocsmák között nyitotta meg kapuit, majd tudatos építkezés során jutott el oda, hogy mára a szezonban heti öt napon át élőzenés produkciók lépnek föl. Idén a népszerű koncerthelyszín és romkocsma a CAFe Budapest helyszíneként olyan programot állított össze, amely kifejezi és megtestesíteni elkötelezettségüket a hazai kortárs könnyűzenei kultúra, a dalszerzés és az előadóművészet együttélése, a hangszeres zene népszerűsítése mellett. A produkciók mindegyike egyedi és egyszeri, a zenekarok számos meglepetéssel és exkluzív műsorral készülnek a fesztiválra. Mindezt négy napba sűrítve, változatos közreműködőkkel, plusz egy különleges születésnapi bulival. A programokról további információ a hajtás után! (Fotó: Soerii & Poolek Facebok, Donka Panna) 


programajánló fesztivál művészet kortárs kuplung sena esti kornél soerii & poolek mary popkids saverne belau cafe budapest the bluebay foxes



2017.09.23. 07:07 – Nihil_AK

Így játszik David Bowie-t a Depeche Mode

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

depeche-mode-new-york-21_1000-920x584.jpg

Miután az idei turnén az összes koncerten játszották a dalt, annyira nem is nagy meglepetés, hogy a Depeche Mode stúdióváltozatban is rögzítette David Bowie Heroes című klasszikusát, amely egyébként ma ünnepli megjelenésének negyvenedik évfordulóját, Gahan úgy nyilatkozott, hogy a Heroes jelenleg a legkülönlegesebb dal számára, emellett Bowie az egyetlen olyan művész, aki tizenéves kora óta egészen mostanáig hatással volt rá, az albumait mindig magával viszi a turnékra is, ez a mostani feldolgozás pedig egy tiszteletadás részükről. Mit tehetnénk ehhez hozzá? Ha nem tudnánk, hogy eredetileg Bowie-dal, a finoman adagolt elektronika okán akár lehetne egy kiadatlan, kissé atipikus, de kétségtelenül hangulatos saját szerzemény a legutóbbi albumról. A videó - mert természetesen az is van - a hajtás után nézhető.


pop rock hír heroes depeche mode feldolgozás elektro david bowie tisztelgés



2017.09.22. 13:01 – Gnosis

Rendes húsevő keresztény konzervatív magyar tanyasi horror zenés videó - megjelent egy új Karst-dal és -klip

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bandakep_13_1_2.jpg

A Karst igazi undergound zenekar, páros lábbal taposnak bele az elvárásokba, a cukiságmérő pedig náluk mindig a semmit a mutatja. Pár évnyi csend után most úgy érezték, hogy egy egyszámos dallal (és hozzá egy klippel) visszatérnek a roncsolás szinterére és ismét bemutatják a középső ujjukat a szikszóiaknak a világnak.

Újrakél – a különleges pillanatról szól, mikor cselekvés közben az akarat átlendíti az anyagot azon a ponton, hogy a létrejött változást visszacsinálni már nem lehet – és egyidejűleg ez tudatosul is a cselekvőben. A kisfilm ehhez kapcsolódva igyekszik szabad képzettársításokat ébreszteni a befogadókban. Berögződéseiket oldva gondolatokat rendszerezhetnek elméjükben. Ingatag lelkülettel ne indítsák!

- mondják ők. Mi meg csak annyit kérünk tőletek, hogy ha vidékinek érzed magad, akkor nagyon jól fogsz szórakozni a videóklipen is, de amennyiben hetediziglen városinak születtél, inkább csak a zenére koncentrálj:


18+ Karst



2017.09.22. 12:07 – Hirdetés

Koncertdömping a Budapest Music Expón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

anna_and_the.jpg

Minden eddiginél erősebb koncertfelhozatallal készülnek a szervezők a Budapest Music Expóra. A rendezvény három napja alatt lényegében egy fesztiválnyi zenekar áll színpadra, ráadásul közülük sokan a nyári nagy bulik húzónevei. Fellép többek közt a Brains, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Magashegyi Underground, és a Leander Kills. Ahogy a Budapest Music Expo minden programja, a koncertek is ingyenesen látogathatók!


programajánló koncert hír szakma hangszer hangszerkiállítás budapest music expo



2017.09.22. 11:42 – Kovács.Attila

A degresszív rock tízszeresre lassított üstökösei - Timur Lenk-interjú és karriertörténet

Lángoló interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

timurlenk_1.jpg

Régi tartozás ez az interjú, hiszen jó ideje már annak, hogy a pilisszentiváni koncert előtt leültünk beszélgetni a Timur Lenk tagjaival. Ugyanakkor egy alaposan megkésett cikket is lehet jól időzíteni, mert szombaton a legendás zenekar hosszú hónapok után ismét színpadra lép, ezúttal Budapesten, a Lámpásban. A jövőre már negyedszázados fennállását ünneplő csapattal olyan, közel sem hétköznapi témákról beszélgettünk, mint egy fegyverrel hadonászó vállalkozó, az énekes színpadon történő felravatalozása, egy koncert közben kilépő gitáros története, az egyházalapítás problémaköre, illetve hogy milyen volt az etruszk-baszk focimeccs. Karriertörténet dióhéjban, Timur Lenk módra, mindez a hajtás után!


punk kult rock alternatív nagyinterjú karriertörténet timur lenk



2017.09.22. 10:54 – dankógábor

Figyelünk arra, hogy a hitelesség meglegyen - Punnany Massif-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wolfiemeszi.jpg

Már hagyomány, hogy a Budapest Parkban mindig a Punnany Massif zárja a szezont. Ez idén is így lesz, és az előző évekhez hasonlóan most is másodjára lép fel a szórakozóhelyen a pécsi zenekar. A koncert apropóján a Class FM stúdiójában ültünk le beszélgetni az egyik alapító-frontemberrel, Farkas "Wolfie" Rolanddal és Meszes "Meszi" Balázs énekessel.


hip-hop interjú pop rap punnany massif



2017.09.22. 10:01 – dankógábor

Nem csoda, hogy az új Mastodon-dalok nem fértek fel a sorlemezekre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eléggé kilógtak volna onnan. Még úgy is, hogy azért elég színes lett már az albumokon is az atlantai zenekar. Alább meg lehet hallgatni az egészet, még lentebb pedig van egy szokásosan mókázós stúdióvideó is. Rajongóknak örömhír még, hogy a zenekar európai turnéra indul novemberben, ahol Scott Kelly Neurosis-frontember is fellép velük, hogy eljátsszák azt a hat Mastodon-dalt, amiben szerepelt eddig. Legalábbis mi arra tippelünk, hogy mind a hatot elnyomják majd. Aztán majd mondjuk Bécsben kiderül, merthogy az lesz a legközelebbi állomás. (A Scott Kelly-s buli a brit dátumokra nem vonatkozik, dehát ugye ők már nem akarnak úgysem Európában lenni.)


metál hír mastodon



süti beállítások módosítása