2017.11.12. 17:10 – Kovács.Attila

Spontán táncparkettek szpartakiádja - Lovasi 50 koncert a Budapest Arénában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_0010.jpg

Bevallom, én egyfajta maximálisra hizlalt csendesülős koncertre készültem, és az első pár dal alatt még azt gondoltam, az is lesz, hiszen Lovasi András és zenésztársai decens zakós, inges, nadrágtartós outfitben kezdtek bele a Hang és fénybe. Hamar kiderült azonban, hogy az első ötven év dalait akárhogy is hangszerelik, a közönség így vagy úgy, de szórakozni fog teljes erőbedobással, pláne ha a mára nemzedéki himnuszokká avanzsált Kispál-dalok legalább a műsor felét teszik ki. (Fotók: Kozmári Attila)


koncert beszámoló kiscsillag évforduló lovasi andrás kispál és a borz kispál andrás budapest aréna



2017.11.11. 11:07 – Nihil_AK

Haverok a pincesorról - Új dal a Corrosion of Conformity januárban megjelenő lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

coc.jpg

A magamfajta közepesen régi arcok számára a Corrosion of Conformity, vagy egyszerűbben a "COC" a Blind, de leginkább a Deliverance és a Wiseblood albumokat jelentette. Az Albatross meg a Clean My Wounds témáit kezdő gitárosként sokszor igyekeztem megfejteni, a görömbölyi pincesoron meg, ahol zenekarunk hőskorában próbáltunk, nem múlhatott el úgy szalonnasütés - ez egy kiadós eufemizmus a vadállati berúgásra - hogy ne került volna be legalább egy-két dal tőlük a buliválogatásba. Így aztán bármennyire is ciki, az eredeti trió újjáalakulása, és az azóta elkészült két album feleannyira sem hozott lázba, mint amikor megtudtam, hogy Pepper Keenan visszatért a fedélzetre, és lemez is várható ebben a felállásban. Jövő januárban jelenik meg, de már itt az első új dal róla, a Cast The First Stone, ami pont olyan, mint találkozni azokkal a barátaimmal, akikkel közösen részegeskedtünk akkoriban: ülök, hallgatok, azonnal előjönnek a közös sztorik, és semmit nem kell magyarázni senkinek, hogy értse. Mindenkinek kicsit karikásabb a szeme, de Woody Weatherman még mindig ugyanolyan szép kétszólamú szólókat ereget, mint húsz éve. Mi pedig húzunk egyet a sörünkből a már elvileg józan életet élő Reed Mullin egészségére, jól hátba baszarintjuk a mellettünk ülőt, és együtt örülünk annak, hogy azért "a régi jáu dolgokból" mára is maradt valami. Javaslom, olvasóink is tegyenek így! Az új dal a hajtás után meghallgatható.


rock hír metal stoner coc southern corrosion of conformity új dal



2017.11.11. 10:16 – Nihil_AK

Inntrenger - Egy új dal a Taake idei lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

taake-01.jpg

Hamarosan érkezik a norvég Taake friss albuma, a Kong Winter, amelyről a napokban közzétették az első dalt, melynek címe Inntrenger. Ahogy ez már egy ideje megszokott, ezúttal is a főnök Hoest játszott fel mindent az anyagra, a beharangozó szám pedig olyan hideg atmoszférával bír, hogy egy grönlandi cápát is elriasztana. Kétségkívül hangulatos, és szerencsére az átlag nordikus sikáláson kívül zeneileg is jóval több rejlik benne, ennek kiváló illusztrációja a dal első felében hallható, furcsán tekergő gitárriff. A műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánljuk. 


hír norvégia black metal új dal taake



2017.11.11. 09:53 – Nihil_AK

A Mike Pattonnal készült EP anyagát is eljátssza a Dillinger Escape Plan utolsó koncerjei egyikén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mike-patton-grilled-by-the-dilli.jpg

Ugyan már írtunk a Dillinger Escape Plan búcsúkoncertjéről korábban, időközben kiderült, hogy végül nem egy, hanem három egymást követő buli lesz, ráadásul december 27-én Mike Pattonnal közösen előadják a vele készült Irony is a Dead Scene EP anyagát. Ezt a négy dalt - köztük a Come To Daddy című Aphex Twin-szerzemény feldolgozását - 2002-ben rögzítette a zenekar, miután az eredeti énekes, Dimitri Minakakis távozott a zenekarból, de még mielőtt bevették volna Greg Puciatót, és a maga nemében egyedülálló fejezete a csapat munkásságának. Szóval, ha valaki a New Yorkban lesz olvasóink közül a karácsonyt követő napokban, bátran menjen el a koncertre, és majd mondja el nekünk is, milyen volt! Nagyon fogjuk irigyelni.




2017.11.10. 22:54 – Nihil_AK

Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More egykori énekese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2016_chuck_mosley_pic.jpg

Ötvenhét éves korában elhunyt a Chuck Mosley, a Faith No More korábbi, sorrendben a harmadik, de Mike Patton után a második legfontosabb énekese. Mosley a zenekar első két albumán, a We Care a Lot és az Introduce Yourself lemezeken szerepelt, és bár az igazi áttörést jelentő The Real Thingen már Patton énekelt, vitathatatlan, hogy Mosley sok szempontból fontos szerepet játszott a zenekar hangzásának kialakításakor. Bár a családi közleményben közelebbről meg nem határozott függőség szerepel, Mosley halála összefüggésben lehet azzal, hogy élete nagy részében komoly problémái voltak az alkohollal.


halál hír gyász faith no more chuck mosley



2017.11.10. 17:29 – Gnosis

Zúzmara - Rimfrost-dalpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

promo_photo_rimfrost.jpg

A Clash Under Northern Wind címmel egy új dalt jelentet meg a Rimfrost svéd black metal zenekar november 11-én, ami hivatalosan csak digitális formában fog jön majd ki. Az Immortal, Taake, Tsjuder, Ragnarok vonalán mozgó együttes most egy majd 11 perces dalban élteti szülőföldje természeti értékeit, a zsáner minden klasszikus elemével, nem ódzkodva a töménytelen dallamok használatától sem. Novemberben pont jó dalocska:


blackmetal dalpremier rimfrost



2017.11.10. 15:46 – Hirdetés

Ír garázsrock vasárnap a Dürerben - Nyerj páros belépőt az Otherkin koncertjére!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

otherkin.jpg

November 12-én, vasárnap lép fel a Dürer Kertben a garázsrockban nyomuló ír Otherkin. A koncertet mindenkinek ajánljuk, aki épp aznap szeretné kiereszteni a gőzt, és kirúgni egy kicsit a hámból, hiszen a zenekar tökéletesen olyan zenét játszik, ami ideális aláfestése lehet ennek. A Lángolón most egy páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik jól válaszolnak a mai játékunkban feltett kérdésre!  


hirdetés játék programajánló koncert írország garázsrock dürer otherkin



2017.11.10. 14:00 – Kovács.Attila

Nem kell összeszakadni attól, hogy valaki nem lett világsztár - Cadaveres-interjú és videópremier

Lángoló premier + interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pic.jpg

Ma jelenik meg a Cadaveres Within The 5th című DVD-je, amely a csapat februári düreres koncertjének anyaga mellett az utóbbi időben készült összes klipet, és a legutóbbi lemez készítésekor forgatott stúdióvideókat is tartalmazza, megtoldva egy kifejezetten erre az alkalomra készült felvétellel. Ez kitűnő lehetőséget kínált arra, hogy interjút készítsünk Magyarország egyik legaktívabb metálzenekarával. Kérdéseinkre a zenekarvezető, Körmöczi Péter válaszolt. Az interjú mellett a Fifth House album Law of Motion című dalának ma debütáló klipjét is magatokévá tehetitek a hajtás után. 


magyar dvd rock metal cadaveres klippremier körmi



2017.11.10. 11:00 – Lángoló Gitárok

Irodalom és rituálfolk - Új dal az Arany-emlékévhez az eLVe zenekartól

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

elve.jpg

A magát folk rock / ritual folk zenekarként definiáló szegedi eLVe az Arany János-emlékév kapcsán új kislemezzel jelentkezett. Az Évnapra című dalt, melynek szövegét Arany János azonos című, 1850. március 15-én, a levert forradalom évfordulójára írt verse adja, először itt, a Lángoló Gitárokon hallgathatjátok meg. Akinek nem közömbös a magyar irodalom, és annak akusztikus, népzenei hangulatba való átültetése, mindenképp olvasson tovább, ritka kincsre találhat.


premier folk irodalom szeged arany jános ritual akusztikus új dal singer-songwriter eLVe



süti beállítások módosítása