2017.11.19. 19:00 – Lángoló Gitárok

A pásztorok, a komondor, meg a nagy szólógitár - Itt a VAHÚR csodát lát új videóklipje

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

langolocikk_klipbolkivagottkep.jpg

Augusztusban már meghallgathattátok nálunk a nagyonújhullámos réti punkot játszó VAHÚR csodát lát zenekar bemutatkozó, akksirakötveteste című anyagát. Az akkori premierben egy hamarosan elkészülő videóklipet is ígértek nekünk a fiúk, ami azóta el is készült, és semmivel sem lett konvencionálisabb, mint a csapat zenéje, egyszerűen fogalmazva tovább folytatódik az audiovizuális elmebetegség. A történet szerint az erdőben sétáló HVCS pásztorok zajra lesznek figyelmesek. A báránybégetéssé artikulálódó hangokat követve egy rétre érnek, ahol felháborodottan konstatálják, hogy a nyáj köszöni szépen, tök jól megvan nélkülük. Hogy mi lesz a végkifejlet, az a hajtás után kiderül.


premier punk rock alternatív videóklip vahúr csodát lát



2017.11.19. 12:09 – m.adi

A lányok hangulata, a fiúk kedve – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szilard_by_sinco_2.JPG

Két dolgot lehet elmondani a legújabb dalmegosztásról. Az egyik, hogy tele van népszerű előadókkal, hiszen a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band, az Ivan & The Parazol, a Halott Pénz, Wolfie és Biga is szerepel benne. A másik, hogy tele van nagyon jó zenékkel, szerintem legalább fél éve nem volt ilyen magas a színvonal, mint most. És a legjobb az egészben, hogy ez a kettő nem egymás következménye, ugyanis a lista ismeretlenebb előadóitól is nagyon király dolgokat hallhattok lejjebb. Nem is lesz egyszerű kiválasztani a legjobbat ezúttal, de a poszt végén persze megtehetitek most is.
Nyitókép: sinco


magyar újdonság quimby biga szilárd meggie autopilot péterfy bori & love band wolfie halott pénz ivan & the parazol dalmegosztás dreamgrave űrlénykirály tamirel



2017.11.18. 14:38 – dankógábor

Meghalt Malcolm Young, az AC/DC alapító-gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

malcolmyoung.jpg

Hosszú betegség után, 64 éves korában elhunyt Malcolm Young, az AC/DC alapító gitárosa. A hírt a zenekar Facebook-oldala osztotta meg a rajongókkal. Young 2014-ben szált ki a zenekarból betegsége, a fiatalkori demencia (szellemi hanyatlás) miatt, azóta gyakorlatilag szinte semmit nem lehetett tudni az állapotáról.


ac/dc hír gyász malcolm young



2017.11.18. 10:14 – dankógábor

Itt a Green Day, Björk, a Queens Of The Stone Age, a Paramore, az A Perfect Circle, a Cavalera Conspiracy új klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

816-qotsa.jpg

Egy rakás új videó jött ki a héten, amiket nem mutattunk be külön-külön, szóval most itt alább mind megnézhető. Nézzük sorban!


björk green day hír paramore queens of the stone age a perfect circle cavalera conspiracy



2017.11.17. 10:07 – dankógábor

Na mennyire lesz dallamos az új Machine Head? - Itt egy új dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

machine_head_2017.jpg

Most aztán mindenki megállapíthatja, hogy visszatért-e a Machine Head a nu metal vonalhoz vagy valami máshoz. Én azt állapítom meg, hogy az alap riff elég jó(l gondolja tovább a Strapping Young Lad Love? című dalának riffjét), de amúgy semmi különös nincsen benne. Dallamosnak dallamos, de az is olyan semmilyen. Nyenyeregtetik a gitárokat, de elég céltalannak tűnik az egész. Én tényleg igazán várom, hogy valami klasz kis popos cuccal álljon elő a Machine Head az epikus metálmonstrumok helyett, de egyelőre ez még nem az. Koncert április 20-án a Barba Negrában.


metál hír machine head



2017.11.17. 09:11 – dankógábor

Váratlanul itt egy új Sparta-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sparta.jpg

Teljesen váratlanul felbukkant a streaming szolgáltatók kínálatában egy új Sparta-dal, a Graveyard Luck. Hír igazán nincs is hozzá, hacsak az nem, hogy a rockzenekar fellép egy jótékonysági rendezvényen Texasban. Új felállást is bejelentettek hozzá: a korábbi Sparta-tagok, azaz Jim Ward énekes-gitáros (a képen jobb szélen), Matt Miller basszusgitáros (a képen balról a második) és Gabriel Gonzalez gitáros mellé érkezik Cully Symington dobos, aki annak a Tony Hajjarnak (a képen bal szélen) a helyére száll be, aki most az At The Drive-In-ben játszik, ahogy azt teszi azt mondjuk 1996 óta, persze a szüneteket is beleszámítva. Abban az At The Drive In-ban, ahonnan Jim Ward alapító-gitáros-énekes ki lett hagyva, és aki nélkül elkészült egy igazán vérszegény, visszatérő At The Drive In-lemez. Abban az At The Drive In-ban, ahol most a Sparta korábbi gitárosa, Keeley Davis játszik, miután Ward valamiért nem kellett. Tiszta közép-amerikai sorozat már ez. Na de a lényeg, hogy alább az új, öt év szünet után kiadott dal (nagylemez 2006-ban volt legutóbb), ami olyan, mintha túl sokat hallgatták volna a Queens Of The Stone Age-et, de mindenesetre az biztos, hogy sok köze nincs a kezdeti post-hardcore vonalhoz.


rock hír sparta post-hardcore



2017.11.17. 08:20 – Kovács.Attila

Az ember folyamatosan felfedezi azokat a korlátokat, amiket érdemes átlépni - Interjú a Perihelionnal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

perihelion_2017.jpg

Az idei év túlzás nélkül egyik legjobb magyar metállemezét elkészítő Perihelion november 18-án tartja Örvény című albumának lemezbemutató koncertjét a Dürer Kertben. A sokféle hatást ötvöző, mégis kifejezetten egyedi világú csapattal mindenkinek érdemes megismerkednie, aki manapság önálló zenei gondolatokra kíváncsi, ezért itt volt az ideje, hogy interjút készítsünk velük. Kérdéseinkre a frontember, Vasvári Gyula válaszolt.


interjú rock metál black post perihelion



2017.11.16. 14:00 – Kovács.Attila

Meg kellett érnünk ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni - Nova Prospect-interjú és -klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_0471.JPG

Ugyan idén már tizedik születésnapját ünnepli a kecskeméti Nova Prospect, nem túlzás azt mondani, hogy talán az idei volt a zenekar történetének legmozgalmasabb éve. A Wacken Metal Battle Hungary győzteseként augusztusban megjárták a világ legnagyobb metálfesztiválját, ősszel pedig a Leander Kills előzenekaraként jutottak el számos hazai városba. Hamarosan két egymást követő koncerten is fellépnek Budapesten, ráadásul egy új szöveges videóval is jelentkeztek, amely a Vigyázó című dalukhoz készült. Ideje volt tehát egy interjúnak, amelyhez ezúttal egy különleges dupla premier is kapcsolódik: a legújabb szerzemény mellett a Lángoló olvasói most meghallgathatják azt az eddig csak rejtett bónuszként hozzáférhető dalt is, amellyel közvetve az egész zenekar megszületett. Mindez a hajtás után! 


interjú premier magyar pop rock kecskemét metal nova prospect új dal wacken metal battle szöveges videó



2017.11.16. 13:04 – Lángoló

Elhozza az Exterminatort Budapestre is a Night Viper

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nightviper.jpg

Mi az a Night Viper? Ha elkezdi az ember hallgatni az Exterminator című lemezüket, akkor csak akkor nem jut eszébe a Metallica, ha soha nem hallgatta alaposabban a kaliforniai zenekart. Azt mondják, hogy a zenéjükben a kalifornia zenekaron kívül van még Judas Priest és rock and roll is. Hogy még különlegesebb legyen a dolog, női énekesük van. Egyébként göteborgiak, szóval metálban nőttek fel, úgy is néznek ki. 2014-es első koncertjük óta kiadtak egy single-t és első lemezüket is, háromszor turnéztak Európában és olyan fesztiválokon léptek fel már, mint a Roadburn, a Muskelrock, a Heavy Days in Doomtown és telt ház előtt melegítettek be a Graveyard számára szülővárosukban is. A zenekar folyamatosan koncertezik, közben pedig kiadták második nagylemezüket, az említett Exterminatort, ezt mutatják be december 6-án a Dürer Kertben.


metál hír thrash night viper



süti beállítások módosítása