2017.12.17. 14:40 – Rácz Mihály

Egyre feljebb és feljebb - Ilyen volt a magyar folk- és világzene 2017-ben - Top 12+1

Ez volt 2017-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bajdazo.jpg 

A hazai világzene idén is igen jó formában volt, képtelenek is voltunk csak tízet sorolni. Azt akár szóvá is tehetnénk, hogy alig hallani már új hangzásokat, és zeneiségben sem nagyon lép senki új utakra, viszont a magas minőség, a finomhangolás minden esetben kimondható. A folk és világzene tehát így megközelítve csúcskorszakát éli. Most direkt nem popzenét mondok, mert a popkultúra önköreit valójában rég megfutotta, már csak a spirális vonalvezetésben reménykedhetünk, a minden körrel egyre feljebb és egyre beljebb jutásban. Itt pont erről van szó. Rangsorolással nem foglalkozunk, bőven elég abc-rendben végigvenni a legjobbakat.


lista világzene 2017



2017.12.16. 14:18 – dankógábor

Jön az első Pearls Of Long Loved Years-lemez, itt egy friss dal róla

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

polly_inside.jpg

Már kétszer is írtunkPearls Of Long Loved Years nevű zenekarról itt a Lángolón, azonban az alább hallható Inside az első premierünk az egri gyökerű csapattól. A dal a 2018-ban megjelenő első Pearls Of Long Loved Years-lemezen is rajta lesz. Magáról a számról ezt mondja Polonkai Tamás énekes-dalszerző:

A szám egyik érdekessége, hogy vendégszerepel benne Horváth Krisztián a Pregnant Whale Painből. Amikor elkezdtem az Inside énekdallamaival foglalkozni, jött az ötlet, hogy milyen jól szólhatna a refrén előtti rész egy oktávval magasabban. Már az első próbálkozásoknál éreztem, hogy ez így rendben lesz, de ide egy más hangszín kellene. Az utóbbi időkben fedeztem fel magamnak a Pregnant Whale Paint, nyilván a bálna motívum a zenekar és a régi, Bálnalovas zenekarom nevében egyből közös nevező volt, de a zenéről és Krisztián hangjáról nem is beszélve. Az Inside kapcsán beugrott Krisz hangja, egyből írtam is neki, hogy lenne-e kedve elénekelni ezt a részt, és szerencsére nagy örömmel tette.

Ahogy azt már korábban írtuk, a Pearls Of Long Loved Years (azaz P.O.L.L.Y.) tulajdonképpen az egykori egri csapat, a Polly Is Dead utódzenekara, ahol Polonkain kívül még Mészáros-Komáromy Dénes basszusgitáros, Kleinheincz Zoltán gitáros és Pap "Page" Dávid dobos zenél.


premier rock hír pearls of long loved years



2017.12.15. 11:10 – dankógábor

Magyarországon is lesz Tormentor-koncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ráadásul nem fesztiválon, hanem klubban, méghozzá az A38-on április 21-én. Ha jól figyeltünk, akkor ez lesz az egyetlen klubkoncertje a legendás magyar black metal zenekarnak, akik az Anno Domini lemezüket ünneplik majd meg a fellépésekkel. A koncerteken ráadásul a teljes klasszikus felállás játszik majd, tehát Csihar Attila énekes, Szigeti Attila gitáros, Farkas György basszusgitáros és Machat Zsolt dobos. Plusz jó hír, hogy az eredeti felállásban játszó Buday Tamás gitáros is részt vesz az újjáalakulásban. 


metál hír black tormentor



2017.12.15. 10:40 – dankógábor

Tovább gyűrűdzik Josh Homme rugdosós sztorija

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

homme.jpg

A Queens Of The Stone Age frontembere állítólag nem csak Chelsea Lauren fotósnak okozott sérülést a nagy rugdosásában, hanem egy biztonsági őrt is fejbe rúgott egy fénycuccal. Ezt egy másik fotós, Jeff Kravitz írja még egy vasárnapi posztjában, ahol azt is megjegyzi Homme-mal kapcsolatban, hogy ha az ember tehetségtelen, akkor csak azzal tudja magára felhívni a figyelmet, hogy idiótaként viselkedik, és ő soha többet nem hajlandó ezt az embert fotózni. Homme többszöri bocsánatkérése egyébként egyelőre nem hatott túlságosan. Még korábban felvettek vele egy gyerekműsort, ahol mesét olvas, de ennek vetítését bizonytalan ideig elhalasztották. Aztán a zenekar az Ellen Show vendége lett volna, de ezt is lefújták csendben. Hogy hová fajul a dolog, nem tudni, de a koncerteket mindenesetre folyamatosan jelentik be, és a jegyeket is teljes nyugalommal veszik rá az emberek, ahogy a már régóta várt, önálló budapesti bulira is lehet már kapni belépőket.


rock hír queens of the stone age



2017.12.14. 14:59 – dankógábor

Így próbál a Nine Inch Nails

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Gyakorlatilag klipnek is beillő videót tett fel a Nine Inch Nails a netre, ami a The Lovers című daluk élő verziója, közönség nélkül, magyarán egy próba, de full fényekkel. A szám az Add Violence EP-jükön szerepelt eredetileg, és ezek szerint játsszák majd élőben is. Európában egyelőre három városban lehet elkapni Trent Reznort és csapatát. Fellépnek majd a prágai Aerodrome fesztiválon, Berlinben és a madridi Mad Cool fesztiválon. Az újabb EP-ről egyelőre nincs hír,


rock hír nine inch nails



2017.12.14. 13:00 – Lángoló

Megjelent az ördög maga - Itt a Luauna új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

luauna.JPG

A Luauna zenekar 2014 óta aktív, azóta kiadtak két EP-t (Édes kényszer – 2015, Ezer Iramban – 2016) és egy LP-t Könnyebb idők címen még 2016-ban. Idén szeptemberben jelent meg a Kansas vége c. albumuk, ami piszkos, kedves és naiv szerelmeket tárgyal ki személyes élmények alapján, amibe az ex-szerelmek és a zenekar barátainak történeteit is beleszőtték. A felvételeket az Ivan and the Parazolból is ismert Beke István készítette. A csapat stílusára több zenekar volt hatással, az Oh Sees-től a Queens of the Stone Age-en át sok kortárs együttesig. Magukat szeretik garázs rocknak titulálni, de ennél jóval árnyaltabb a kép a magyar szövegek miatt is, amit több zenekar is inspirált a hiperkarmától az Isten Háta Mögöttig. Fennállásuk alatt sikerült Budapesten több klubban (A38, Kuplung, Dürer stb.) és határain kívül is bemutatkozniuk a közönségnek több zenekar előtt (Felső Tízezer, makrohang, Jurij stb.). A lemezről az első klip a Piszkos fantáziádra készült, amit Rusek rendezett, most pedig itt a Robot úr és annak premierje.


rock hír luauna



2017.12.14. 12:21 – Lángoló

Ahogyan az Éva Presszóval

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eva_presszo_03.jpg

Arról már korábban – a Lassan szeress klip kapcsán – beszámoltunk, az Éva Presszó négy különálló és mégis összetartozó dalt készül bemutatni, aminek a második darabja az alább látható Ahogyan. A klipet Budapest ikonikus és kevésbé ikonikus helyein forgatták, így a Szabadság-híd, a Gellért-hegy és a Nemzeti Színház mellett gyárépületek is helyszínül szolgáltak. A videó főszereplője Szarka Ákos street workout világkupa bajnok, akinek egy Éva Presszó-koncerten nagyon megtetszett az Ahogyan, így nem volt kérdés, hogy együttműködjön a zenekarral.


premier pop rock hír éva presszó



süti beállítások módosítása