2018.01.10. 11:27 – dankógábor

Harminchat hónapig tartó nagy utazás - Itt az egyfecske, az egykori Sun Workshop-vezér szólóprojektjének új dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

egyfecske02.jpg

Decemberben felbukkant az interneten az egyfecske nevű formáció, amiről hirtelen nem lehetett tudni micsoda. Azóta kiderült, hogy ez lényegében Fecske András egykori Sun Workshop-vezér szólóprojektje, amiről a zenész így beszélt a Lángolónak:

Ez az egész onnan indult, hogy amióta a Sun Workshop feladta 2008-ban, és én átnyargaltam mainstream szerzőnek meg szövegírónak, volt pár nem túl acélos próbálkozásom saját zenekar dologban. Ezek, idő és management-hiányos állapotok miatt hamar be is fulladtak, viszont elkészült a 10 év alatt körülbelül 60-70 szerzemény amik stúdiókész keveretlen állapotban beestek a fiókba és ennyi volt. 2017-ben aztán abba is hagytam a mainstream szerzősdit, és zenével már csak annyit foglalkozom ami a sajátom, így jött az ötlet az egyfecskéhez.

Szóval az egyfecske egy szólóprojekt, amiben a magyar zenész-szakma neves muzsikusai voltak Fecske András partnerei.

Mivel ezek a beragadt karrier-elemeknek időben egymástól távol esőek és stílusban is különbözőek, a keretet az egységes megjelenéshez a szerzemények újragondolása, újraéneklése, és egységes produceri munka adja. Az egyfecske tehát sok zenészről, pár társszerzőről, de leginkább az én múltam jelenbe átmentett zenei világáról szól.

A felvételeken Fecske a barátaival zenél. Olyanokkal, mint Hohl Árpád, Galambos Dorina, Pély Barnabás, Mits Gergő, Veisz Gábor, Erdős Szabolcs, Szűcs Gergő, Varga Zoli, Hortobágyi László és Bátor Bence. Az egységes keret Fejér Dani Dexter producer, illetve maga Fecske adják.

Ez egy 36 hónapon keresztül vezető nagyobb utazás lesz, ahol havonta egy dallal - angol és magyar nyelven - jelentkezünk, ami éves szinten a tizenkettedik dal megjelenésével egy időben egy albummá áll össze, amiből 3 év alatt három lesz. Eddig tartanak a távlati tervek. Szövegvideók, klipek, és minden ami egy működő zenekartól elvárható. 

Az első dal 2017 decemberében jelent meg Dobd le! illetve Beast Of Burden címmel, most pedig itt a következő, szintén két nyelven Csata után illetve Dirty Sunday címmel. Erről ezt mondja Fecske:

Valamikor a 2010-es évek első felében talán 2012-13 lehetett, Pély Barnabással csináltunk egy fasza fiókzenekart, csak akkor még nem tudtuk, hogy az lesz. Zenélt benne pár srác, akik egyébként nagyon jó zenészek is. Bátor Bence dobos, akit az Annabarbiból, Amber Smith-ből vagy Frenk mellől lehet ismerni, illetve a Unitedból, a Transitionből vagy a Romhányi Trióból ismert Mits Gergő basszusgitáros. Rajtuk kívül Pély Barnabás volt még a csapatban, aki azt csinálta amit szokott, ahogy én is. Ennek a dalnak a váza is ekkor került szalagra, tavaly vettem elő és hogy ilyen jól szól azt Dexternek (Fejér Dani SSR) köszönhetem. Ez egy húzós darab, arról szól, hogy minden férfi életében van pár fekete folt, és van aki rendesen rá is fázik a sompolygásra. Jó kis rock'n'roll.

És akkor jöjjön a szám dupla premiere:

Ez pedig az említett első dalpáros:


premier rock hír egyfecske



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása