2018.01.28. 18:00 – Lángoló

Visszatért az Orient Fall, és súlyosabb, mint valaha

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orient_fall_2018.jpg

A fővárosi Orient Fall hosszas várakozást követően a 2015 végén bemutatott Fractals nagylemeze után a napokban Mankind címmel új dallal és videoklippel jelentkezett. A zenekar az elmúlt évek csendesebb időszakát töri most meg és a közönség tudtául kívánja adni, hogy bizony az Orient Fall ismét változott, felnőtt. A disztópikus hangulatú, az emberiség és az egyén önnön bekorlátozásával foglalkozó új dal minden eddiginél sötétebb jövőt predesztinál, amihez a zenekar szándéka szerint kitűnő vizuális alátámasztás a John Peter Kiss (ex-Till We Drop, Seven Seas) által rendezett vörös és fekete színekben pompázó videoklip. A főszereplőt alakító Papp Dorka tudattalanul önmaga köré egy kijárat nélküli labirintust épít és csak, akkor veszi észre mindezt, amikor már késő. A teljes egészében a zenekar által írt, felvett és kevert négyszámos, fokozatosan megjelenő visszatérő EP első dala a most bemutatott Mankind, ami képes előrevetíteni a kiadvány sötét hangulatát, amiről a koncertlátogatók február 18-án meg is győződhetnek az amerikai The Faceless oldalán adott koncertjükön a Dürer Kertben. (Fotó: Szappanos Ádám) 

Buzás Krisztián énekes ezt mondja a dalról:

A Mankind megszületése kiemelt mérföldkő a zenekar számára. Aki ismeri az Orient Fallt tudja, hogy mindig lassan és megfontoltan haladtunk és ez most se volt másképp, ahogy az sem, hogy minden egyes valaha kiadott anyagunkkal úgy éreztük, hogy óriásit léptünk előre. Ha valaki meghallgatja az első valaha kiadott dalunkat és most a Mankindot, akkor a legszembetűnőbb változás, hogy ezek a srácok és a zenéjük tényleg egyszerre nőttek fel. A Fractals a felnőtté válás zenéje volt, míg a most elkészülő négyszámos EP minden dala már a zenekar felnőtt állapotának lenyomata. Tartalmilag is igyekeztünk szintet ugrani és az egyén és az emberiség antiutópisztikus fájdalmát és elveszettségét igyekeztük megzenésíteni, aminek már általunk jól ismert szimbóluma az a labirintus, amit mi építettünk, de se kijárata, se bejárata, csak a bolyongás.

Itt a dal és a videó:


premier metál hír progresszív orient fall



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása