2018.01.31. 11:32 – Lángoló

Dán punkok és közel-keleti techno kísérik a Hiperkarmát a Bánkitó Fesztiválon!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iceage.jpg

Az utóbbi évekhez hasonlóan a Bánkitó Fesztivál idén újból lekorlátozó zsánerek, ország és kulturális határok nélkül szeretné elhozni a legizgalmasabb alternatív zenekarokat a világ minden tájáról. Az első eresztésben északról újhullámos punkokat, keletről technót, itthonról pedig néhány klasszikust jelentettek be a feltörekvő újoncok mellett. 

A nemzetközi felhozatal egyik legfontosabb képviselője idén az Iceage zenekar. Az elmúlt évek legizgalmasabb dán punkkvartettjéből megfoghatatlan, semmihez sem hasonlítható energia árad, amiben hatalmas szerepe van Elias Bendernek, aki korunk egyik legegyedibb, legmisztikusabb frontembere. A zenekar tagjai még tinédzserek voltak mikor 2011-ben első albumukat a Pitchfork, a Rolling Stone és az NME is az év egyik legjobb lemezének választotta, majd ezt követően több soron végigturnézták a világot. Nem kétséges, hogy az Iceage misztikus, sötét, elborult hangulata 2013-as Düreres koncertjük és egy hosszabb pihenő után újra magával ragadja majd a magyar közönséget. 

Az Acid Arab formáció Dánia rideg gitárzenéjének tökéletes ellentéte. A francia DJ duó 4/4-re hangolt közel-keleti zenéket játszik a térség különböző kultúráit Európa tánczenéivel ötvözve. Mikor nem a világ legmenőbb szórakozóhelyein csapnak bulikat Svájctól Angliáig, Párizs leghíresebb klubjában, a Chez Moune-ban rezidenskednek. Többek közt a tavaly nagyszínpados jemeni A-WA-val is dolgoztak már együtt, a hatalmas közönségsiker pedig az Acid Arabnál is előre könyvelhető.

A külföldieken kívül olyan magyar neveket jelentettek be, mint a Hiperkarma, az Esti Kornél, a Middlemist Red, a Blahalousiana, a Szabó Benedek és a Galaxisok a Dope Calypso, a Deep Glaze, a Rock Band For Old Men, a Krúbi vagy az EU Cannibal.


fesztivál hír bánkitó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása