2018.02.18. 14:05 – Boros Gábor

Rawmatik nagyot álmodott, és bejött neki - Itt a The States VS Rawmatik lemez

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rawvonat.jpg

Atomcity fiatal beatmakere Rawmatik mert nagyot álmodni. Miután a Kriminal Beats színeiben két lemezt is megjelentetett - ÜtemRawság I-II . címmel - , rajta a hazai underground hip-hop számtalan profi mikrofonistájával, albumhosszúságban remixelt az NKS-nek, legújabb projektjéhez pedig kizárólag tengerentúli közreműködőket választott. Köztük több olyat, akiknek lemezei tizenévesen arra inspirálták, hogy ő maga is használt lemezboltok poros polcairól származó sistergő hangmintákkal kezdje etetni a spórolt pénzéből vásárólt Akai samplert. A kopogós New York-i ütemek mellett a keleti part hip-hop szempontból másik igazán fontos erődje - Guru (GangStarr) szülővárosa - Boston volt rá nagy hatással. Ahogy a helyiek nevezik Beantown feketezenei keresztapjával Edo G-vel már 2003-ban dolgozott együtt, a Slap This húzós alapjára együtt rímeltek Bankossal.

A The States VS Rawmatik albumon azonban már több, mint tíz New York-i, bostoni vagy épp Los Angeles-i MC rappel a kimunkált, minden boom bap hip-hopra fogékony hallgatót azonnali ritmikus fejmozgásra késztető alapokra. A közreműködők közt szerepel Termanology, Reks, Madchild (Swollen Members) a Magyarországon gyakran megforduló N.B.S. és a Bay Area térség mély hangú legendája Rasco. A lemez masteringje Hollandiában készült, a Rawmatik ütemei iránti egyre erősödő külföldi érdeklődést pedig jól jelzi, hogy Dj Riz (Crooklyn Clan) és Dj Eclipse (Non Phixion) rádióműsora is pörgette róla, a nemrég megjelent első single-t. A The States VS Rawmatik albumot alább meg is lehet hallgatni, akinek pedig vinylen kellene, az ezen a linken tudja előrendelni. A lemez limitált példányszámban készül majd. Ha összegyűlik 100 db előrendelés akkor indul a gyártás, és több nem is készül belőle.

A legújabb single a Wait, Rasco és Skanks rímeivel: 

A lemezhez készült első klipben Boston színeiben az N.B.S. és Reks a mikrofonnál:


premier hiphop hír rap rawmatik



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása