2018.02.22. 11:00 – Lángoló

Számokba fojtott emberiség - Itt egy új The Trousers-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_trousers_b_w_2.jpg

Idén január közepén mutatta be a budapesti garázsrock-zenekar, a Trousers készülő ötödik, Invisible Darkness című lemezének első beharangozó dalát, a You Got Me Rollin'-t. A felvételek azóta is zajlanak a zenekar korábbi dobosának, CS. Szabó Zoltánnak a vezetésével, aki a 2010 óta folyamatosan a zenekar felvételeinek hangmérnöke és társproducere. (Cs. Szabó tavaly februárban fejezte be a koncertezést a Trousers-zel 11 év után.) A lemez egyébként előre láthatóan a tavasz folyamán jelenik meg, tizenegy dalt tartalmaz, és az együttes tagjain kívül a korábbiakhoz hasonlóan vendégzenészként szerepel rajta Derecskei Zsolt billentyűs (The Bits) és Csányi Rita vokalista (The Anahit). (Fotó: Pandur-Balogh Norbert)

Az alább bemutatkozó második dal a Drowning By Numbers címet viseli, ami egy Peter Greenaway-filmből lett kölcsönözve.

A cím és a szöveg arra utal, hogy mennyire végletesen át van matematizálva, „számokba van fojtva” a modern ember gondolkodása, amikor mindenről villámgyorsan a számadatok mennyiségi információi nyomán mondunk véleményt (hányan voltak, hányan vették meg, hányan kattintottak rá, hányan töltötték le…).

- mondja a számról Kőváry Zoltán frontember. A dal egyébként egy lassabb tempójú, döngölősebb tétel, amelyben az erősen torzított gitárok mellett a billentyű és a női vokál is nagy szerepet kap.

A Trousers márciusban 6 állomásos német-osztrák-cseh turnén vesz részt, áprilistól pedig az NKA Hangfoglaló program keretein belül az országot járják a Fonogram-jelölt Peter Kovary & The Royal Rebels társaságában.


premier rock hír the trousers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása