2018.02.26. 15:49 – Lángoló

Csodaszép helyek, lepusztult városok - Itt a Ludovika új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ludovika.jpg

A Ludovika egy négytagú rockzenekar a Nógrád megyei Bátonyterenyéről. Ezt mondják magukról:

Merengős fiatalok vagyunk, szeretünk szöszmötölni és elmélázgatni ebben a felemás környezetben. Csodaszép hegyek és erdők találhatók erre, viszont a városokba érve sokszor lepusztult, szürke helyekbe botlik az ember. Ez a kettősség a zenénkben is megjelenik: ott vannak az tisztán zengő, néha már népdalszerű dallamok; de odatámasztunk nekik a torzított gitárokkal. Erre úsznak rá a balladisztikus, ködös szövegek. Lehet, hogy ez a benyomás; de nem a semmit takargatjuk vele, pusztán fontosabbnak érezzük a hangulatokat az eseményeknél, amik kiváltják őket. 

Az alább bemutatkozó friss klipben is ezt a világot igyekeztek bemutatni. A videót magát a dobosuk, Horváth Gábor készítette.

Szerencsére a forgatás idejére sikerült bejutnunk a helyi, szebb napokat is megélt kastélyba; ott tudtuk felvenni a zenés és "sztoris" részeket. Utóbbiban Varga Dorina segítségével igyekeztünk kicsit felerősíteni ezt a vidéki balladisztikus melankóliát; zenélős részeknél pedig szerettünk volna önazonosok, egyszerűek maradni.  

A Ludovikának egyébként tavaly decemberben jelent meg az első albumuna Zagyva címmel. Ezen Horváth Gábor dobol, Toldi Bence gitározik, Jakab Tamás énekel, Vincze Tamás pedig basszusgitározik. Vincze az album és a klip elkészültével kilépett a zenekarból, az utódját idén januárban találták meg Kelemen Dávid személyében. Az albummal kapcsolatos munkálatokat Szappan István végezte:

Felvett, kevert; sőt, még a gitárjátéka és a vokáljai is hallhatóak a dalokban. Az albumborító Prakfalvi Anna műve.

Itt az új klip, alatta pedig a teljes lemez, Budapesten legközelebb március 30-án a Zeg Zugban játszik a csapat.


premier rock hír ludovika



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása