2018.03.08. 12:53 – Szponzorált Tartalom

Klasszikus könnyűzene, törzsi ritmusok és a jazz sokfélesége – Hazai produkciók a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

infusion_trio.jpg

Március utolsó péntekétől egészen április végéig, több mint négy héten át tart a Budapesti Tavaszi Fesztivál, hazánk túlzás nélkül legfontosabb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező összművészeti rendezvénysorozata. A nemzetközi művészek mellett természetesen idén is helyet kapnak a programban hazai produkciók, ezek közül ajánlunk nektek most hármat!

Uránia Nemzeti Filmszínház, április 1, vasárnap: InFusion Trio - Stardust lemezbemutató koncert

A 2011 végén alakult InFusion Trio tagjai otthonosan mozognak mind a klasszikus, mind a könnyűzene területén. Különleges hangszereiken, mint elektronikus hegedű és cselló, elektronikus dob, effektek, looperek, jól ismert dalokba is képesek új színeket csempészni.

Új lemezük, a februárban elkészült Stardust anyagát úgy állították össze, hogy a közönség minden oldaláról megismerhesse stílusukat: angol és magyar nyelvű szerzeményeik mellett népdal- és slágerátdolgozásokat, valamint remek komolyzenei feldolgozásokat is előadnak. A lemezbemutatón ebből az anyagból adnak komoly ízelítőt, és különleges vendégek felbukkanása is várható.

A zenekar az elmúlt években rengeteg énekessel dolgozott együtt, ezért úgy gondolták, a számukra legkedvesebbeket meghívják az új albumra. Mindenki örömmel vállalta a felkérést, így a lemezen és a bemutatón egyaránt hallható lesz egy-egy dalban Sena, Tompos Kátya, Csemer Bogi, Horányi Juli és Gereben Zita is. További információk a rendezvény Facebook-eseményén!

Várkert Bazár, április 14, szombat: DJ Bootsie Trio és a Talamba / Beatpiknik: Tempoviadal

DJ Bootsie a magyar hip-hop színtér legendás alakja, akivel immár nemcsak táncklubokban vagy fesztiválokon lehet találkozni. A sokféle műfaj és feladat felé nyitott, kreativitását a legkülönbözőbb médiumokban kipróbáló DJ Bootsie dolgozott már az Oscar-díjas animációs filmrendezővel, Rófusz Ferenccel, kapott felkérést a Magyar Állami Operaháztól, de készített már zenét divatbemutatóra is.

Bootsie és a Talamba találkozása olyan, mint amikor a civilizációtól elzárt törzshöz váratlanul betoppan egy DJ, aki beszáll melléjük a zenélésbe, a zsigeri, ösztönös törzsi dobritmusokat repetitív gépi alapokkal és hangokkal teljesíti ki és erősíti fel. Az elektronikus zene és a törzsi ritmusok találkozása mindig aktuális és törvényszerű. Facebook-esemény itt.  

Uránia Nemzeti Filmszínház, április 18, szerda: Balázs Elemér Group: Voices of Diversity

- Lemezbemutató koncert

Balázs Elemér Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa és zenésze. Számos formációban játszik, saját zenekarát 2000-ben alapította meg. A Balázs Elemér Group ma már az egyik legnépszerűbb hazai jazz produkció.

A számos díjat elnyerő együttes legújabb, kilencedik lemeze a Voices of Diversity. A cím egyértelműen utal arra, hogy a korongon hallható, közös ötletekből és saját szerzeményekből álló anyag az egyes tagok jellegzetes zenei világának egyedi, különleges és széles rétegeket megszólítani képes fúziója.

A legújabb lemezt hallgatva úgy érezheti a közönség, hogy dalról dalra utazza körbe a világot, Erdélytől kezdve egészen Brazíliáig. Elmélyült és igényes zenéjük garancia az igazi repülésre. További infók a Facebookon

A fesztivál programjaira a jegyek a Müpa és a BFTK jegyértékesítési pontjain, illetve a www.btf.hu  honlapon vásárolhatók meg.

További információk a Budapesti Tavaszi Fesztivál weboldalán és Facebookján!

szrt_logo_1.png


budapest jazz fesztivál hír kortárs elektronika komolyzene balázs elemér group dj bootsie budapesti tavaszi fesztivál progamajánló infusion trió



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása