2018.03.11. 16:00 – Lángoló

Az Aranyélet házaspárja a Müller Péter Sziámi AndFriends klipjében

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mpszaf.png

A Müller Péter Sziámi AndFriends legújabb, Nevess magadra! című A helyzet tragikus-de nem komoly… alcímű albuma idén januárban jelent meg. Az új lemezen 18 felvétel van, ezek közül az Égkorszak című számra készült klipet láthatják a Lángoló olvasói alább, mindenki másnál hamarabb. Előzetesen csak annyit, hogy a klip főszereplői Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs, az Aranyélet sztárjai. A dal címe egyébként a következő budapesti Müller Péter Sziámi AndFriends-koncert címe is, ami a Kuplungban lesz április 27-én olyan vendégekkel, mint Kiss Laci (URH, Európa Kiadó) és Thuróczy Szabolcs.

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekarról röviden:

A csapat derűsen és merészen termékeny, innovatív, ugyanakkor szigorúan és lazán hagyományőrző alkotócsoport. Mint neve is mutatja, kipróbált baráti társaság, amely egyenként és együtt is megjárta a szocializmus és a posztkapitalizmus legjobb tűrt és tiltott formációit. Ebből következően ők azok, akik folyamatosan karbantartják az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi, a korai Európa Kiadó és néhány más fontos, megszűnt vagy ritkán létező formáció kiemelkedő dalait. Ezek a számok meghökkentő/természetes módon ma újra ugyanúgy - ha nem erősebben - hatnak, mint megszületésük pillanatában. Az egykori rajongótábor még (koncert)járóképes reprezentánsait a gyerekek és unokák generációja egyre bővülő számban egészíti ki a koncerteken, a fiatalok is kívülről fújják, amit belülről a magukénak éreznek. Ennek is köszönhető, hogy a hat éve aktívan együtt zenélő AndFriends Budapesten mostanában számos zsúfolt, gyakran dupla koncertet adott a főváros nagyobb, mértékadó helyszínein és kihagyhatatlan fesztiválzenekarként is számon tartják.  

A baráti társaság tagjai:

  • Müller Péter Sziámi - ének, dalszövegek, (URH, Kontroll, Sziámi)
  • Kirschner Péter - zeneszrzés, gitárok, vokál (URH, Európa Kiadó, 2. Műsor),
  • Roszik Hella - ének, hegedű (Pintér Béla és Társulata)
  • Varga Orsolya - billentyűs hangszerek (Európa Kiadó, Orkesztra Luna)
  • Angler Ákos - dobok (Sziámi, Anima Sound System, Odett)
  • Winterverber  Csaba - basszusgitár (Európa Kiadó, Napra)

hír alternatív müller péter sziámi andfriends



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása