2018.03.22. 12:00 – Lángoló

Elhagyott kismama, lecsúszott díler és perverz külföldi - Lombos úr és a Reménytelen szerelmek házában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lombos_2.jpg

Lombos Márton dalszövegíró-énekes legújabb dalának klipje vágás nélküli technikával készült, hasonlót a Massive Attack, a Coldplay, és a Verve-től is lehetett látni. A kisfilm rendezője Borgula András, a Gólem Színház rendezője, és művészeti vezetője volt. 

A Reménytelen szerelmek háza egy tipikus, belvárosi albérlet, a mindig árnyékos élettér az ott lakók sokszínűségével, kusza sorsvonalakkal behálózva. A 20-as éveimben én is egy ilyen helyen laktam

- mondja az énekes, akinek a szerzeményét egy színésznővel való beszélgetés ihlette, aki nyíltan beszélt a nővé válás útjáról és szeretőiről is. A dal egyébként Lombos Márton új nagylemezéről származik, a videóját pedig rögtön meg is lehet nézni alább.

Lombos Márton dalszövegíró énekes nevét a közönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Oláh Gergőnek, a Group n' Swingnek, Gáspár Lacinak, Emiliónak, a Sugarloafnak is jegyzett szövegeket.  Tart improvizációs, alkotói előadásokat, és dolgozik színházi produkciókon is. Díjai mellett az egyik jelentős mérföldkő, hogy a 2010-ben megrendezésre került Jazzy Jazz Dalversenyen Jazz u 10. című dalával nyerte el az első helyezést és a legjobb szövegírónak járó díjat. Emiatt a következő évben a MÜPA-ban adta új formációjával első koncertjét. 2015-ben a Juhász Attila Jazz Quartettel elkészíti első saját albumát Voodoopest címmel, melyet a szakma Fonogram díjra jelölt legjobb jazzlemez kategóriában. A Voodoopestről több dalt azóta is játszanak rádiócsatornák Budapesten és vidéken egyaránt.


jazz hír lombos úr



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása