2018.03.26. 12:45 – Lángoló

„A tengerig és azon túl is!” - Amerikában is nagyot ment a BELAU

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

belau_2.jpg

Az eddigi legnépesebb magyar részvétellel zajlott le a South By Southwest (SXSW), az Egyesült Államok legnagyobb zeneipari fesztiválja. Sosem fordult még elő korábban, hogy négy magyar zenekar is fellépési lehetőséget kapott volna az eseményen. Idén márciusban azonban – a Hangfoglaló Program hathatós támogatásának köszönhetően – a Belau, a Bohemian Betyars, Boggie és a The Qualitons is bemutatkozhatott.

A South By Southwest nem „csak” az Egyesült Államok, de talán az egész világ legfontosabb showcase eseménye. Több tízezer vendég érkezik minden évben – menedzserek, koncertszervezők, zenei szakik – hogy megtalálják a következő nagy dobást a zenében, filmben, startupban és rengeteg más szórakoztatóipari szegmensben. Járt már itt a Moog és a Volkova Sisters is, de talán a legjobban az Ivan & The Parazolnak sikerült meglovagolnia az itt kapott lehetőségeket. Saját elmondásuk szerint a kapcsolatépítésnek ez a fesztivál – és persze a többi showcase is – tökéletes helyszíne, ha megfelelően meg van tervezve, hogy mit szeretnének elérni a fellépés keretein túl. 

A 2016-os Induló Előadói Alprogramban támogatott zenekarunk, a Belau nagyszerű élményekkel, és amit talán még fontosabb, jelentős elismeréseket bezsebelve távozott az eseményről. Igazi repülőrajtot véve, 2016 januárjában kezdett koncertezni a Kedves Péter egyszemélyes projektjéből élőzenés felállássá formálódott zenekar. Első daluk, az Island of promise elsöprő sikert aratott: megnyerte az Első Magyar Klipszemlét, több rangos portál az év klipjének választotta, és az év dalai közé sorolta. A hétköznapokból való kiszakadás, a tengerparti nyugalom felé csordogáló, fülbemászó downtempo zenéjével a hétköznapokat csillapító formáció mottója: „Take you to the sea!” Az SXSW-nek köszönhetően pedig immáron nemcsak a tengerig, de azon túlra is eljutottak! A Belau ugyanakkor határainkon belül is egyre népszerűbb. Előbb a Nagy-Szín-Pad! elődöntőjébe kerültek be, majd a VOLT Fesztivál jelentette be, hogy ott is fellépők lesznek. Mindezek előtt pedig még egy Papp László Sportarénás koncert is vár rájuk, ahol a Halott Pénz vendégelőadóiként zenghetik be a stadiont.

Ilyen rövid idő távlatából nem lehet még messzemenő következtetéseket levonni, de a Belau nagyon pozitív élményekkel távozott.

A koncertek szerencsére jól sikerültek és a két legmenőbb amerikai rádió: KEXP, KCRW is bekérte a lemezünk, ami jó jel. Nagyon örültünk, hogy az Europavox is ajánlotta a koncertünket, illetve a Noise Journal nevű lap, aminek az újságírója meg is nézett minket és nagyon tetszett neki. Bekerültünk egyedüli magyarként több ezer zenekar közül a legjobb 55-be a Midemnél

– nyilatkozta az SXSW utáni napokban Kedves Péter. A Belau ezután sem pihen, áprilisban kelet-európai turnéra indulnak, Bulgária, Macedónia, Albánia, Románia érintésével.


hír belau hangfoglaló program



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása