2018.03.31. 14:00 – Lángoló Gitárok

John Carpenter és a metálos riffek találkozása egy boncasztalon - Itt a Retröxx új EP-je, a Face Your Demons

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2_web.jpg

Új EP-vel jelentkezett a mostanában itthon is egyre népszerűbb synthwave stílust metálos elemekkel ötvöző Retröxx. A tavalyelőtt megjelent Retröspecthez képest a Face Your Demons jóval sötétebb és szigorúbb hangulatú, de a srácok ezúttal sem spóroltak a dallamokkal, úgyhogy akinek eddig szimpatikus volt a csapat, az most sem fog csalódni, és az sem kizárt, hogy új rajongókat is avathatnak az anyaggal. Premier a hajtás után! 

A projektet 2015-ben hozta össze két szomszéd, jóbarát, synthwave-őrült, Salgó Norbert (Slagi) és Sánta Bence. Bence egyébként proghouse producer, Slagi pedig a Vendetta Inc.-ben dobol. A rock/metál világa, illetve a régisulis horror és akciófilmek, főleg azoknak zenéi mindig közös nevezőnek számítottak köztük, így történt, hogy poénból elkezdtek témákat pötyögni, amikből aztán szép lassan teljes dalok kerekedtek ki. Slagi így beszélt a kezdetekről: 

Talán akkor vált komolyabbá a dolog, amikor meghallottuk a Dance With The Dead "Out Of Body" című lemezét, ahol a srácok zseniálisan ötvözték a retró hangzást a metálos világgal. Ez a hangulat nagyon beütött nálunk is, és mindenképp ezt a vibe-ot akartuk, akarjuk visszaadni a zenével. Néhány single kiadása után felkerültünk a Hungarian Synthwave Allstars válogatásra, melynek bevételét karitatív tevékenységre fordították a lemezen szereplő producerek.

Ezidőtájt kértük fel Kovács Dani barátunkat, aki egyébként a szegedi The Voidban is játszik, hogy ugyan gitározzon már nekünk valami szépet az újabb dalokra. Dani elsőként a 2016-ban megjelent Retröspect EP-n szerepelt, akkor még vendégként, és olyan jól sikerültek az elő közös munkáink, hogy ünnepélyesen fel is kértük a gitárosi posztra. Ekkortól tekintjük magunkat igazi zenekarnak.

A kislemez sikeres fogadtatása után úgy éreztük, ideje volna élőben is bizonyítani. Így hát volt szerencsénk pár kiváló pesti bulihoz olyan helyeken, mint az A38, a MüSzi, illetve Szegeden is adtunk egy ütős koncertet a Várkertben. Néhány újabb single - Splatter, Antagonist, Lethal - kiadása után elérkezettnek láttuk az időt, hogy kihozzunk egy új anyagot, amely a Face Your Demons címet kapta, és amely itt debütál a Lángoló Gitárokon. Ezúttal még metálosabbra vettük a figurát.

A csapat címszavakban így foglalta össze az új EP dalaival kapcsolatos tudnivalókat: 

Az elsőként érkező The Pact a lemez hangulatának heroikus felvezetője. Lájtosabb, de feelinges, hatalmas szólózással. A Face Your Demons jóféle edzőzene, ami egyszerre inspirál, felpörget és szétszed. A Rampage (Reprise) a Retröspect lemezünk egyik legjobb dalának újragondolása. Arra jutottunk, hogy megérdemel egy kis kozmetikázást, szóval megspékeltük fasza riffekkel, meg néhány beteg effekttel. A Persecutör egy igazi stíluskavalkád, minden van benne a Rammsteintől a trance-ig. A záró Days In Bliss a lemez flesselős, letekert ablakkal autózós happy témája.

Ezek után nincs más hátra, hallgassátok meg az anyagot, amely különösen ajánlott mindazoknak, akiknek szimpatikus az olyan csapatok munkássága, mint a Perturbator, a Dance With The Dead, a Power Glove, vagy a Dynatron. 

További információk a zenekar Facebookján!


premier hír metal elektronika ep synthwave retrowave retröxx



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása