2018.04.14. 14:00 – Lángoló

Lángol a Fishing #2 - Bemutatkozik a Belzebong

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

belzebong_1.jpg

Folytatódik egy hete indult sorozatunk, amiben a Fishing On Orfű fesztivál szervezőivel együttműködve bemutatunk a Lángolón tíz olyan zenekar, amiről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta arra őket, hogy fellépjenek a fesztiválon, ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni léten-nyomon a nyári fesztiválokon. A sorozatban még kilenc héten át kaptok egy-egy izgalmas előadót, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői megmondják miért hívták meg őket, és természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. Másodiknak most jöjjön a Belzebong, az eddig megjelentekért pedig ide kell kattintani.

langolofishing.jpg

Kell annál több dolgot mondani a lengyel zenekarról, mint hogy leírjuk a nevét, és megmutatjuk a fenti képet? Nem nagyon, de azért picit bővebben a Belzebongról. A zenekar 2008-ban alakult a lengyel Kielcében. Azóta egy demót, egy EP-t és két nagylemezt adtak ki. Ha valakinek a névből nem esett volna le, stoner/doomot játszanak méghozzá ének nélkül. Igazából minden megmozdulásukból, imidzsükből, dalcímeikből árad a marihuánafüst, a tagokat pedig úgy hívják, hogy Sheepy Dude, Cheesy Dude, Alky Dude és Hexy Dude. Szóval egészen remek fellépésnek ígérkezik a Belzebong fishinges fellépése, még ha az ország adottságaiból fakadóan nemigen tudják majd hatóanyagot is tartalmazó zöld füstbe burkolni a fellépősátrat.

Ezért hívták meg őket a Fishing szervezői:

Még ha nem is a fesztivál fő profilja, de fontos hagyományai vannak nálunk a keményebb zenéknek is. A hazai rock- és metálszíntérből mindig is igyekeztünk megmutatni a számunkra legkedvesebbeket, és nagy büszkeség, hogy külföldről is jó pár izgalmas produkciót (Red Fang, letlive., Heck, Pulled Apart by Horses, Arcane Roots, Black Peaks stb.) csábítottunk Orfűre az utóbbi években. Ezt a sort gazdagítja a Belzebong is, akik a stoner/doom vonalat erősítik és nagyon bírtuk a legutóbbi lemezüket. Kiváló koncertbanda, óriás súllyal, elképesztő riffekkel és akár 10-15 perces dalokkal.

Mikor lépnek fel?

A Fishing On Orfű pénteki napján, június 22-én, a PMFC Színpadon.

Ilyen zenét játszanak:


fesztivál hír doom stoner fishing on orfű belzebong lángol a fishing



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása