2018.04.20. 16:00 – Lángoló Gitárok

Legsötétebb lemezét mutatja be nálunk a Silverstein

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

silverstein.jpg

Április 25-én mutatja be a Dürer Kertben legutóbbi albumát a kétezres évek egyik legnépszerűbb post-hardcore formációja, a Silverstein. A tavaly megjelent Dead Reflection az énekes, Shane Told életének legsötétebb szakaszából merített ihletet, és jelentette egyben kiutat is belőle. A fajsúlyos anyag élőben sem akármilyen élményt ígér, ráadásul a Lángolóval most egy páros belépőt is nyerhettek a koncertre! Olvass tovább! 

A kanadai post-hardcore csapat, mely tizenhét évvel ezelőtt ontarioi pincebulikban kezdte pályafutását, ma már a világ körül turnézik, több millió eladott lemezzel, de sosem kényelmesedtek bele a sikerbe és nem féltek újabb kihívásokkal szembenézni. Ez az összhang jellemzi a csapat nyolcadik lemezét, a Dead Reflectiont, mely bebizonyítja, hogy a Silverstein még ennyi idő után is tele van tűzzel.

A zenekar énekese, Shane Told mindig is jó volt abban, hogy legzűrösebb, legsötétebb időszakait végül dalokká formálja, a Dead Reflection pedig ezeknek a bajos éveknek a dokumentuma. Egy viharos kapcsolat vége Shane-t egy önpusztító spirálba taszította, aminek az alján elszigetelten, magányosan találta magát, és szembe kellett néznie azzal, hogy mennyi mindentől elszakadt. Hirtelen eltűnt az életéből minden korábbi örömteli dolog, a hozzá legközelebb állók új fejezetet kezdtek az életükben új felelősségekkel, az énekes pedig olyan magányosnak és üresnek érezte magát, mint még soha.

Végül egyedül a Silverstein jelentette a biztos pontot az életében, és éppen ez hozta vissza a peremről. Az új album megírásával belevetette magát a folyamatba, hogy teljesen feltárja és őszintén elmesélje, miben élt. A Dead Reflection egyfajta „mi lett volna ha?” verzió Shane életéből, arra biztatva a hallgatót, hogy találják meg mindazt, ami valójában fontos számukra, még mielőtt késő lenne. A katartikus írási folyamatnak köszönhetően az énekes maga mögött hagyhatta ezt a sötét korszakot. A Dead Reflection zeneileg is súlyosabb anyag lett, nem elhanyagolva a zenekarra jellemző robbanásveszélyes dinamikai váltásokat, a himnikus kórusokat. 

A koncertre most egy jegyet is nyerhettek, mégpedig a világ legegyszerűbb módján! Osszátok meg ezt a cikket a Facebook-idővonalatokon, és/vagy kommentben ajánljátok valakinek, akit szívesen magatokkal vinnétek a bulira. A játékra április 23-án, azaz hétfő éjfélig lehet jelentkezni. A nyertest a Lángoló Facebookján értesítjük. 

További információk a zenekar oldalain, valamint a koncert Facebook-eseményén


programajánló hardcore hír kanada post nyereményjáték dürer kert silverstein



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása