2018.04.20. 10:00 – Lángoló

Megtaláltuk a saját hangunkat - Itt a Jolly Jackers zenekar új nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jolly.jpg

Megjelent a Jolly Jackers harmadik nagylemeze Out Of The Blue címmel. A Tom-Tom Records gondozásában kiadott anyagot pedig rögtön egy ma kezdődő 13 állomásos európai turnén mutat be a nemzetközi szinten egyre keresettebb zenekar. Még csak egy éve jelent meg Blood, Sweat and Beer című albumuk (amelyik szintén itt a Lángolón debütált), bő egy esztendőre rá követi az újabb korong és ha ez még nem lenne elég, akkor tavaly nyolc országban nyomtak le negyven koncertet.

Nagyon aktív éven vagyunk túl és már önmagában az új lemez és a turnéja sem volt egy fáklyásmenet, közben megírtunk még egy albumra való számot. Ez pedig egy igazi közös munka volt. Mindenki hozott dalötleteket, szövegeket vagy éppen hangszerelt. Korábban egy-egy szerző elképzeléseit valósítottuk meg, most viszont mindenki beletette az egyéniségét. Nem volt benne tudatosság, inkább csak hagytuk magunkat sodródni. Így a zene néhol rock ’n rollos vagy poprockos, máshol folkos és punkos vagy már-már metálos lett. A szövegírásnál pedig előkerült néhány komolyabb téma is, klasszikus dilemmák és globális problémák. Persze nem maradhat el romantika és egy-két poén sem.

A három fiú és három lány idén már túl van egy magyar-osztrák-svájci turnén és az ötödik születésnapi bulijukon, tavaly öt klipjük jelent meg, amiből hármat a tavalyi Barba Negra Trackben élőben rögzítettek. A hazai klub és fesztivál jelenlétüket pedig már nemzetközi szintre emelték, önálló szervezésben turnézzák körbe a kontinenst.

Az Out Of The Blue olyan lett, mint amilyenek mi vagyunk: extázissal végigtombolunk 90 percet a színpadon, Viktor a dobra áll fel, Márk a pulton szólózik, Andi locsolja a viszkit, Sztivi pedig bodysurföl. Nincs az a stúdiófelvétel, ami ezt a koncertélményt visszaadhatná. Persze nem is ez volt a cél, hanem az, hogy megmutassuk a bennünk rejlő sokszínűséget. Az eredeti ír-rock zenei vonalat a hatos egyéniségeivel kiegészítve találtunk sok-sok izgalmas zenei megoldást és ez a munka formált bennünket nagyon erős, összetartó csapattá. Túl vagyunk sok nehézségen és úgy érezzük, hogy megtaláltuk a saját hangunk. Erről szól ez a nagylemez.

A premierrel egy időben veszi kezdetét az egybefüggő 11 állomásos európai lemezbemutató turnéjuk is lengyel, német, francia és holland állomásokkal. Idén nyáron is rengeteg külföldi meghívásnak tesznek majd eleget, az őszi turnét is szervezik, de már a jövő évre is várják őket külföldön. Azt ígérik, hogy hamarosan új klipekkel is jelentkeznek, addig is szóljon a Jolly Jackers új nagylemeze.


premier hír kelta punk jolly jackers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása