2018.05.02. 12:23 – Lángoló

Jön az első BPBW Beer Week in Budapest, zúzós afterpartykkal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sorfozok.jpg

Május 25-én és 26-án a csúcskategóriás sörfesztiválok hangulata jön Budapestre a ’BPBW Beer Week in Budapest 2018’ kóstolónapjaira. Az esemény különlegessége nem csak az itt elérhető ritkaságszámba menő, egyedi, vagy épp extrém főzetekben mutatkozik meg, de abban is, hogy az ideérkező külföldi sörfőzők személyesen csapolják majd a söreiket.

A skandináv országokban már nem egy ilyen és ehhez hasonló, bejáratott fesztivál van, az Egyesült Királyság és a Baltikum is zárkózik fel, de a régiónkban még nem volt igazán erre példa. Egy ilyen rendezvény valahol egy nagykoncert és egy sörfesztivál között van félúton: az ember találkozik a már-már rocksztár státuszú sörfőzőkkel, aztán koccint is velük egyet.

Szeretjük azt gondolni, hogy a hazai kézműves sör felnőtt és pont ezért szeretnénk nemzetközi figyelmet is ráirányítani, hogy külföldről ne csak azért jöjjenek el a Beer Week in Budapestre, mert a többi hasonló nemzetközi rendezvényre szinte azonnal kikerül a megtelt tábla, hanem a város és a hazai színtér miatt is.

Először lesznek itthon elérhetőek, ráadásul csapolva, olyan, a műfajban úttörőnek, vagy épp fekete lónak számító texasi vagy chicagói sörök, amelyekért az is lelkesedni fog, aki épp csak 5 perce ismeri a nevüket. Persze az amerikai Jester Kingen és Pipeworksön túl még legalább 15 országból érkeznek majd az olyan főzdék, akiknek a söreivel az erre fogékonyak már találkozhattak valamilyen formában a hazai kisüzemi sörös helyeken, de a To Øl, a BrewDog, a Brouwerij de Molen vagy az Amager Bryghus (és még sorolhatnánk) is olyan specialitásokkal készülnek, melyek kis túlzással csak ilyen alkalmakkor elérhetőek. A meghívottak közül nem maradtak ki a régióból a nemzetközi hírnév felé már nem csak kacsintgató nevek és persze a hazai színtér krémje – többek közt a Balkezes, a Horizont, a HopTop, a Mad Scientist, a MONYO, a Reketye vagy épp a TuffBuzz - is kiveszi a részét a kóstoló napokon.

Ráadásul lesz egy hatalmas kollaboráció is. 14 magyar sörfőző állt össze, hogy közösen megalkossák a fesztivál hivatalos sörét, amit csak a kóstolónapokon, illetve a résztvevők sörözőiben lehet majd inni korlátozott ideig. (Ők vannak egyébként a nyitóképen.)

Nem sznobériából, vagy épp szemérmességből indokolt a kóstoló kifejezés használata. Az egyszeri belépőjegy megfizetése után egy kóstolópohárral a kézben a főzdék standjait végiglátogatva korlátlanul kóstolható hat teljes órán keresztül 16 ország több, mint 40 kisüzemi főzdéjének 160 különböző söre. Ezeknek a tematikus fesztiváloknak törzsközönsége általában a legnagyobb sörrajongókból tevődik össze, mégsem kell kifinomult szakértőnek lenni ahhoz (hasonlóan a prémium whiskys, vagy boros fesztiválokhoz), hogy az embert megfogja egy ilyen rendezvény utánozhatatlan hangulata.

Az esemény után a helyszínül szolgáló Dürer Kertben vadabb hangvételű koncertek gondoskodnak a napok megkoronázásáról (fellépő zenekarok lentebb), de május 20. és 27. között tematikus rendezvényekkel, csapfoglalásokkal és 'találkozz a sörfőzőkkel' rendezvényekkel lesznek felvezetve a kóstolók napjai, ezért is indokolt a sörhét elnevezés. „Gyere a kóstolásra, maradj egész hétre!” – üzenik a szervezők az országba csak a rendezvény miatt idelátogatni készülőknek. A hazai érdeklődők sem csak azért váltják meg már jó előre a jegyüket, hogy szemtanúi lehessenek annak, hogyan csatlakozik az ország a kézműves sörök nemzetközi fősodrához, de azért is, hogy részt vegyenek egy egzotikus utazásban anélkül, hogy külföldre mennének.

Jegyek még elérhetők itt.

BPBW Afterparty line-up:

2018. május 25., péntek (Afterparty jeggyel a belépés 20:00-tól!)

Kertszínpad:
19:30 Dynamite Dudes
23:00 DJ-k

Nagyterem:
20:40 Saverne
21:50 Uzipov
23:00 NUKE
00:10 Crew From Hell (Pantera tribute)

041 terem:
20:15 SONYA
21:15 Yellow Spots
22:15 Böiler official
23:15 pozvakowski
00:15 SLOWMESH

2018. május 26., szombat (Afterparty jeggyel a belépés 20:00-tól!):

Kertszínpad:
19:30 TBA
(20:45 UEFA Champions League döntő)
23:00 DJ-k

Nagyterem:
20:40 HAW the band
21:50 Poison Alley
23:00 Gorilla
00:10 Timebomb (Rancid cover band)

041 terem:
20:15 Svnseas
21:15 PMA - Positive Mental Attitude
22:15 Wrong Side
23:15 Gyilkos
00:15 Witch Bone Garden

Amennyiben már rendelkezel kóstolójeggyel az adott napra, akkor nincs szükséged külön afterparty jegyre, hisz a kóstolójegyek minden esetben tartalmazzák az afterparty-t is arra a napra/napokra, amelyikre a kóstolójegyed is érvényes!


sör fesztivál hír bpbw



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása