2018.05.04. 14:15 – Kovács.Attila

Egyetlen koncert erejéig újjáalakul Magyarország kultikus doomcsapata, a Mood

Január 4-én állnak színpadra a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mood2018.jpg

Aligha érkezhetne jobb hír a hétvége előtt azoknak, akik az ezredforduló idején bármilyen szinten is részesei voltak a magyar undergroundnak: 2019 januárjában 17 év szünet után egyetlen önálló koncert erejéig újra színpadra áll az idén decemberben 25 éves, kultikus doom metál banda, a Mood. Sajtóhír és tudnivalók a hajtás után! 

Ha volt hazai metálcsapat, akiktől régóta várt már egy hasonló koncertre a hazai közönség, az mindenképpen a Mood. A hazai színtér alapvető, nemzetközileg is ismert és elismert zenekara 8 éves pályafutása alatt négy nagylemezt jelentetett meg, legutóbbi, a The Fourth Ride of Doomanoids 2001-ben, a Hammer Records gondozásában látott napvilágot. A sort az utolsó koncertről kiadott hivatalos bootleg DVD, a The Last Ride Of Doomanoids zárta, a tagok a Magma Rise, Stereochrist és Wall of Sleep zenekarokban vitték tovább a banda szellemiségét.

A zenekar így fogalmazott a koncerttel kapcsolatban: 

Az elmúlt 16 évben már jó néhányszor felmerült annak az ötlete, hogy jöjjünk össze, leginkább mások szorgalmazták. Volt, hogy egészen közel jutottunk a megvalósításhoz, de aztán mégsem realizálódott.Most viszont, azzal, hogy december 18-án lesz 25 éve annak, hogy a Mood megalakult, úgy gondoltuk, hogy ez megfelelő alkalom arra, hogy tisztelettel emlékezzünk meg az elhunytról, és legalább a tetszhalál állapotába hozzuk vissza, egy időre.Így aztán 17 év után, jövő év elején színpadra áll a Mood. Egyetlen önálló hazai koncertről van szó, amennyiben viszont olyan lehetőség adódna, elsősorban külföldön, amely annak idején, mivel nem léteztek még tematikus fesztiválok, nem is merülhetett fel még lehetőségként sem a zenekar számára, azzal természetesen élni szeretnénk. Néhány hónapot szánunk erre, azután lezárul a történet, ez a terv.Nagy örömmel térünk vissza... egy időre. Raise the flag of doom high ! \m/\m/

Sanyi / Kolos / Gábor / Balázs / Tamás

A január 4-i koncert alkalmából újra elérhetőek lesznek a Mood albumok, a Barba Negrás buliról pedig koncertfelvétel is készül.

További információk a koncert eseményén és a Mood Facebookján!  


magyar koncert hír metal doom mood kultikus újjáalakulás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása