2018.05.07. 09:42 – Nihil_AK

Maynard James Keenan szerint már nem veszélyes a rockzene

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

maynarddocumentary-830x350.jpg

Sokan sokféleképpen magyarázzák a rockzene általános válságát. A műfaj olyan nagy és színes egyéniségei, mint Gene Simmons, most már néhány havonta bejelentik, a rock 'n roll halott, hogy aztán ennek örömére kihozzanak egy újabb best of válogatást. Maynard James Keenan, a Tool és az A Perfect Circle énekese nemrég szintén nyilatkozott a téma kapcsán egy interjúban.

Ahogy ő fogalmazott, korábban a hard rock zene, idézzük:

...veszélyes volt - felidegesítette a szüleidet. De amikor azt nézed, hogyan csetlik-botlik Ozzy Osbourne a konyhában, hogyan szedegeti a kutyái után a szart az Osbournesban, nos, akkor az ijesztő rész eltűnik, nem igaz? A rock mára majdhogynem kultúrává nemesedett. Más dolgok azok, amik veszélyesek.

Mielőtt felhorgadna a bennünk élő Tölgyes "Evil" Jocó, érdemes elgondolkodnunk ezeken a sorokon, és az egyes zenei stílusok evolúcióján. 1912 októberében Bécsben egy többek között Schönberg, Webern és Berg darabjait bemutató hangversenyen többen összeverekedtek, az eset később bírósági következményekkel járt. El tudnánk ilyesmit képzelni manapság, Kodály Páva-variációi és Beethoven 9. szimfóniája között? Na ugye. Nem eszik olyan forrón a rock 'n roll halálát.

Akár veszélyes, akár nem, pár hete megjelent az új A Perfect Circle, és ha lehet hinni a pletykáknak, a Tool is dolgozik az új albumon, most már tényleg, én azt még azért megvárom a temetéssel. 


rock hír tool nyilatkozat a perfect circle maynard james keenan



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása