2018.05.12. 12:53 – Nihil_AK

Northern Chaos Gods - Itt az Immortal első dala Abbath nélkül

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

immortalbandmay2018_638.jpg

Azok, akik hozzám hasonlóan még a kilencvenes években élték tinédzseréveiket, emlékezhetnek az Immortal hőskorának olyan alaplemezeire, mint a Pure Holocaust, vagy a Battles in the North, melyeken még Demonaz Doom Occulta reszelte a szélvész riffeket. Másrészt emlékezhetnek arra a hülye reklámra is, hogy milyen a kávé Completta nélkül. Ez onnan jutott eszembe, hogy nyilván sokan fogják azt gondolni, az Immortal Abbath nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül. Szerencsére Dallas is volt Bobby nélkül, hiszen ott mindig Jockey volt a lényeg, és úgy tűnik, van Immortal Abbath nélkül is, legalábbis a most napvilágot látott - ez mondjuk ezzel a zenekarral kapcsolatban egy jól megtermett képzavar - új dal ezt mutatja. A Northern Chaos Gods album július 6-án érkezik a Nuclear Blast gondozásában, a címadóhoz készült szöveges videót most mindenki magáévá teheti.

A szerző számára igazán kellemes meglepetés ez a dal, hiszen Demonaz, becsületes nevén Harald Nævdal a Blizzard Beasts lemez után egy kézsérülés okán elsősorban szövegíróként tevékenykedett a zenekarban, és igazából senki nem számított arra, hogy valaha zenészi minőségében közreműködik majd újra az Immortalban. Más választása persze nem nagyon volt, hiszen Abbath távozásával nem maradt olyan személy, aki a húros hangszereket kezelje, netán zenét írjon. Demonaz viszont hallhatóan képes volt megbirkózni mindkét feladattal: a Northern Chaos Gods című dal ugyanis kifejezetten magas fordulatszámon pörög, és bár semmi forradalmian új nincs benne, legalábbis becsületes teljesítmény, amely garantáltan kellemes emlékeket idéz majd azokban, akik nosztalgikus érzésekkel gondolnak a zenekar korai korszakára. A dalban amúgy, ahogy az egész lemezen, a Hypocrisy-főnök Peter Tägtgren kezeli a basszusgitárt, aki természetesen a produceri teendőket is ellátta. Demonaz hangja talán furcsa lesz elsőre, de amúgy teljesen korrekt black metal orgánum, és az is biztos, hogy ez a dal semmivel sem rosszabb, mint amit az utóbbi években csináltak, sőt.


hír norvégia immortal black metal új dal peter tagtgren demonaz horgh



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása