2018.05.17. 10:21 – Lángoló

Poszt-punk legendák érkeznek ma este a Dürer Kertbe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chamelonslive.jpg

A kultikus poszt-punk alapzenekar, a The Chameleons idén ünnepli Script of the Bridge című albumuk 35. évfordulóját, ami az Interpoltól kezdve a Killersen és az Editorson át, rengeteg kortárs előadóra hatott. Most, a legendás albumot Mark Burgess dalszerzővel az élen május 17-én a Dürer Kertben élőben is meghallgathatjuk.

A The Chameleons a ’80-as évek egyik kultikus poszt-punk zenekara. A middletoni négyes műfaji hatása vitathatatlan, olyan zenekarok jegyzik őket ihletőjükként, mint a National vagy az Interpol. Legmeghatározóbb albumuk az idén 35. évfordulóját ünneplő Script of the Bridge, amivel tulajdonképpen letették a ma ismert poszt-punk hangzás alapjait, a visszhangos gitárok és a melankolikus dallamok vitathatatlanul különböztek minden addigitól. A zenekar az évek során többször felbomlott és újra összeállt, majd miután 2003-ban végleg elbúcsúztak egymástól, 2009-ben az alapítók között lévő Mark Burgess – énekes, dalszerző, basszusgitáros – és a tavaly elhunyt John Lever – dobos – megalapította a ChameleonsVox-ot, életben tartva és egyben folytatva az anyazenekar életművét. Most, Mark Burgess és társai a Script of the Bridge 35. évfordulója kapcsán elevenítik fel ezt a nagyszerű albumot, melyet május 17-én mi is meghallgathatunk a Dürer Kertben.


punk hír post the chameleons



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása