2018.05.21. 23:00 – dankógábor

Kendrick Lamar kiborult egy rajongóján, mert szó szerint rappelte a szövegét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kendrick Lamar koncertjein rendszeresen előfordul, hogy felhív rajongókat a színpadra, akik vele együtt rappelik a m.A.A.d. City című dalának szövegét. Ezt:

"Man down
Where you from, nigga?"
"Fuck who you know, where you from, my nigga?"
"Where your grandma stay, huh, my nigga?"
"This m.A.A.d city I run, my nigga"

Nem történt ez másképp a hétvégén megrendezett Hangout Festen, Alabamában sem, ahol egy Delaney nevű, elég magabiztos lány is a színpadra keveredett. Annak rendje és módja szerint el is indult a szám, a lány pedig szó szerint rappelte a szöveget. Hiba volt. 

Delaney ugyanis fehér bőrű, és az ő szájából rasszista sértés az N-betűs szó. Lamar le is állította a lányt, aki először nem is tudta mi történt ("Nem vagyok elég klassz neked tesó?"), aztán a rapper megmondta neki, hogy ki kellett volna sípolni egy bizonyos szót. Ekkor a lány bocsánatot kért, de azért hozzátette, hogy ő csak úgy rappelte a szöveget, ahogy azt Lamar megírta. Na egyesek szerint ezzel még mélyebbre süllyedt, mert igazából fehérként még akkor sem kéne ezt a szót kimondania, ha egyedül van. A közönség ki is fütyülte durván. Ennek ellenére kapott még egy esélyt, ahol ugyan már nem mondta ki Azt A Bizonyos Szót, de elrontotta szöveget. Lamar le is állította az egészet, majd leküldte a lányt a színpadról.

Még márciusban volt egyébként egy másik hasonló eset. Felkerül a Youtube-ra egy videó, amin egy női lacrosse-csapat tagjai éneklik Lil Dicky Freaky Friday című dalát. Csak hát sajnos ebben is ott van Az A Bizonyos Szó, a csapat pedig csak fehér lányokból áll. Össze is vesztek alatta (meg jó pár másik, ezzel foglalkozó videó alatt) a kommentelők rendesen. Az egyik oldal ugye azon háborgott, hogy miért pont ezt a dalt töltötték fel a netre, bár ugye már az sem jó, hogy elénekelték, még ha nem is volt a buszon színes bőrű ember. A másik oldal pedig kiborult, hogy ebben a nagy pc világban már szó szerint sem énekelheti az ember a rapszövegeket, mert olyan kifejezés van bennük, aminek használatára fehérként nem jogosult. Illetve jogosult, csak akkor azonnal rasszista lesz.

Szóval ha valaki majd a Szigeten odakeveredne Kendrick Lamar mellé a színpadra, nagyon vigyázzon, hogy nehogy szó szerint rappelje a szöveget, illetve az N-betűs szót sípolja inkább ki saját maga. Persze csak, ha fehér.


hír kendrick lamar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása