2018.06.02. 18:00 – Lángoló

A poén a végén - Itt a Padlás első lemeze + egy új klipet is bemutatunk

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

padlaslive.jpg

A poén a végén címmel ma jelenik meg a Padlás zenekar első kislemeze, amin öt dal kapott helyet, és egyet már bemutattunk róla itt Lángolón. Most viszont alább meghallgatható az egész, és természetesen a zenekar is mond róla néhány szót. Bónusz, hogy az egyik dalra klip is készült, ezt is meg lehet természetesen nézni lentebb.

Első kislemezünk révén elég új dolog volt számunkra ebben a stílusban alkotni. Ez az újdonság sok tanulást és munkát kívánt meg. A lemez megírása és a forgatások során viszont nagyon nagy összhangra találtunk, olyanra amilyen a korábbi közös munkáinkat is meghaladta. Ez nagyon fontos volt hiszen a számainkat mi magunknak vettük fel, és a klipeket, a borítót valamint a zenekaros arculatot mind házon belül csináltuk. A számok sokféle stílust jelenítenek meg, kezdve a Szemétdomb játékosságától egészen a Reptilián punkosabb világáig, valamint a Hidd el és a Hülye kérdés alternatívabb stílusáig. Nem is beszélve a Valaki eltévedt egy álomban című intro számunkról, mely szám inkább szinte csak megtörtént velünk, mintsem tényleg megírtuk volna.

A címadó és egyben klipes dal, az A poén a végén pedig talán az egészet összefogja, kerek egésszé teszi, hiszen az itt felsorolt hangulati jelekből talán mind jellemzi valamilyen szinten. A szám maga egy álomszerű élményről szól, amiben az ember rájön, hogy álmodik, ám mégsem felébredni akar, hanem egyre mélyebbre ásni saját lelkének bugyraiban. Tulajdonképpen a kislemez összes száma ennek a folyamatnak egy kisebb részletét jeleníti meg, ám a végén rá kell jönnünk, hogy nem a végső válasz a lényeg, hanem a sorok közötti gondolatok, hiszen amúgy csak leperegnek a képkockák előttünk. Végső soron tehát arra készteti a hallgatót, hogy ne szavakat figyelje, hanem az a mellett gyakran elsikkadó mondanivalót.

A zenekar külön köszöni a munkát Sohajda Péternek, aki keverést és a mastert készítette, Rófusz Gergőnek és Bodnár Dánielnek valamint Boros Bencének a Valaki eltévedt egy álomban című számuk monológjának elkövetésért.

Az új videó itt van külön is:


premier hír padlás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása