2018.06.03. 18:02 – dankógábor

Nincs többet Burzum

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Varg Vikernes a Youtube-csatornáján jelentette be, hogy befejezi a Burzumot. Ráadásul nem is külön tette ki erről a hírt, hanem az egyik videója végére biggyesztette csak úgy mellékesen oda. Olyasmiket ír, hogy a Burzum sosem volt az életcélja, csak egy zenei projekt, amivel az idejét tölthette addig, amíg várt egy bizonyos dologra, amiről most már tudja, hogy sosem jöhet el. Számára a Burzum egyenlő a fájdalmas múlttal, egy bűzös klotyó, amiből évekig tartott kimásznia, aztán meg újra benne találta magát. Most viszont maga  mögött hagyta az összes bűzös klotyót és továbblépett. A videó egyébként eredetileg arról szól, hogy a Burzum első lemezének egy ritka példányát elküldte annak az embernek, aki legyőzte őt gyorsulási versenyben. Szóval lehet egyfajta szimbolikus dolog, hogy megvált a lemeztől ezzel együtt élete fő zenei művétől is. Vagy csak a CD-től búcsúzott ilyen szentimentálisan?

A Burzum egyébként először 1992-től 1999-ig létezett kiadva legalább négy olyan albumot, ami a black metal színtérre óriási hatással volt. Ebből a hét évből ráadásul hatot börtönben töltött, mert 1993-ban kegyetlenül halálra késelte a Mayhem főnökét, Euronymoust. Aztán a 2009-es szabadulása után ismét elindította (biztos ez a klotyóba való visszaesés), és ki is adott még hat lemezt, az utolsót 2014-ben. Szóval úgy tűnik több Burzum nem lesz, de szerencsére a Youtube-csatornája megmarad, szóval az okosságok jönnek majd továbbra is tőle. Olyanok, mint például az egyik mostaniban, amikor a profitról prédikál egy sort, és kijelenti, hogy elege van a kapzsiságból, és hogy ideje az embereknek a másik hasznára cselekednie. Ilyen szent ember lett ez a Varg.


hír burzum



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása