2018.06.09. 20:38 – Lángoló Gitárok

Rengeteg zenész gyászolja Anthony Bourdaint

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

anthony-bourdain_1.jpg

Antony Bourdain halála a zene világában sem maradt reakció nélkül. A bizonyos források szerint depresszióval és drogproblémákkal küzdő tévés sztárséf, influencer, riporter, számos könyv szerzője 61 éves korában lett öngyilkos, a kayserbergi Le Chambard hotelben, egy franciaországi forgatás munkálatai közben. A médiaszemélyiségről több zenész is megemlékezett közösségi oldalain.

Serj Tankian, a System Of A Down énekese bejegyzésében az élet, a konyhaművészet, a kultúra és az igazság közvetítőjének nevezte Bourdaint, és mint írta, megtiszteletetés volt számára, hogy közösen forgathattak Örményországban. Alex Skolnick, a Testament gitárosa szerint nem csak új szintre emelte a gasztronómiáról, könyvekről, zenéről, filmekről szóló társalgást, de a társadalmi igazságosság szószólója is volt, aki mindig inspirálni fogja mind a zeneírás, mind az étkezés terén. Matt Heafy, a Trivium frontembere egyik hősének elvesztésének nevezte Bourdain halálát, aki arra tanította, hogy fel lehet fedezni a világot akár ételeken keresztül is, gyönyörködhetünk mindazokban a dolgokban, melyeket könnyen megtalálhatunk ezen a bolygón az utazásunk során, és még a Brazil Jiu-Jitsuval is megismertette őt. Josh Homme, a Queens Of The Stone Age tegnap este a dániai Northside Festen az ő emlékének ajánlotta a Long Slow Goodbye című dalt. 

Persze nem csak zenészek emlékeztek rá, Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke így fogalmazott vele kapcsolatban:

Alacsony műanyagszék, olcsó, de ízletes tészta, hideg Hanoi sör. Így emlékszem Tonyra. Az ételről tanított nekünk - de ami még fontosabb, arról a képességéről is, ahogyan összehozhat minket. Hogy nem kell annyira félnünk az ismeretlentől. Hiányozni fog.

A magunk részéről csak annyit teszünk hozzá, hogy Anthony Bourdain nemtől, kortól, származástól, politikai beállítottságtól függetlenül képes volt adni az embereknek, ahogy a maga módján mindenki, aki a világ sokszínűségének felfedezésére tanít, legyen az gasztronómia, zene, irodalom, vagy bármi más. Legyen neki könnyű a föld.   


halál gyászhír anthony bourdain emlékezések médiaszemélyiség



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása