2018.06.13. 15:48 – Rácz Mihály

Bobafett: Kotorszky, avagy a szabad gondolat kutyasimogatás közben az igazi

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bobafett_palyaudvar.jpg

Ha van hip hop, ami messze túlnyúlik hatásában és gondolatiságában a műfaji gettó keretein, az Bobafett munkássága. Elsősorban mert a klasszikus hardcore világszemléletével rokon, tehát szabadnak, bevehetetlennek, mintegy szellemi puristának tekinti önmagát. És még szerencse, hogy így van, ahogy Bobafett az egyik politizáló youtube-os videójában ecseteli, a hip hop egy része már rég meg van fertőzve, sőt, olyan országban élünk, ahol még hardcore zenekar is akad, amelyik a rossz oldallal… de hagyjuk, a hardcore azért még mindig tisztán tartja azt a szigetet, amibe bebástyázta magát. Bobafett muzsikája és szövegei persze nagyrészt így is a hip hop eszköztárával írhatók körül, de ez csak formalitás. Ez a megmondó ember ugyanis messze zseniálisabban teszi a dolgát, mint nagyjából bárki a különböző underground színtereken, akár összeadva is. És persze külön pont jár a kutyaszeretetért és gondoskodásért, ilyen szívet-lelket simogatóan, a giccset mégis messze kerülve senki nem énekelt még meg házi kedvencet – ráadásul ennyiszer, mégis megunhatatlanul.

Június 22-én jön ki a Trottel Recordsnál az új lemez CD-n és LP-n (az elmúlt másfél évben a Trottel szenzációs punk lemezek sokaságát adta ki a Pajtás daloljunk válogatásoktól az ETA-n és Leukémián át a Ner-t köpködő kompilációig, ezek mindegyikéről írtunk is), és ezt a Kotorszky-t tényleg műfaji berögzülésektől függetlenül minden nyitott (és dühös) zeneszeretőnek ajánljuk, mert nemigen lesz mostanában jobb a piacon.

Az anyag az utóbbi idők legjavából válogat, és míg régebben Bobakrome volt a zenei felelős, most Trackkilla, Zest, Hencz Csabi, Lord Iron Livah - aki a csapat gitárosa is -, Szárnyasfejvadász, valamint Atrow az elkövetők. Mindkét formátum tartalmazza majd a szövegkönyvet is. Untune és Csabi alkotta a boritót, valamint Direct maszterelte a hanganyagot. A vinyl 8 számos, a CD pedig 12.

Rendelés


hiphop hír rap bobafett



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása