2018.06.15. 14:00 – Lángoló Gitárok

Antikommersz sludge split - Hallgasd meg a Her Highness és a Vanta közös kislemezét!

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hh_vanta_montage.jpgKét budapesti sludge zenekar, a Her Highness és a Vanta elhatározták, hogy a legszebb underground hagyományokat követve, erőiket egyesítve egy közös split kazettán szabadítják a vilára két-két legfrissebb szerzeményüket. A két csapat közös nevezője, hogy mindketten duóban alkotnak, és zeneileg a lehető legtávolabb rugaszkodnak attól, amit mainstreamnek nevezhetünk, ugyanakkor az underground barátainál biztosan lelkes fogadtatásra találnak majd. 

A 2014 óta létező Her Highness konvencionálistól eltérő, basszusgitár és dob felállásban játssza instrumentális sludge zenéjét, ezen a kiadványok kívül eddig jó néhány koncert mellett egy demó és egy split fűződik a nevükhöz, utóbbit a Worthless társaságában követték el. A mostani anyagon helyet kapott két dal a csapat nyersebb, direktebb agresszívebb oldalát mutatja be. A számok 2015 és 2017 között születtek több más, eddig még kiadatlan szerzeménnyel együtt, a felvételek a Revolver Sound Studioban zajlottak Ferencz Zsolt irányításával.

A Vanta még fiatalabb formáció az ugyancsak kéttagú brigád első élő fellépése óta még egy év sem telt el, ehhez képest viszont igen termékenynek számítanak, számos EP és single elérhető már tőlük. Első fizikai formában is megjelenő anyaguk viszont ez a split lesz.

A kiadvány borítóján Mesterházy Győző Molokh című festménye látható. A split előrendelhető kazetta formátumban mindkét zenekartól, emellett elérhető digitálisan is, a zenekarok Bandcamp-oldalain. A közös kiadványt június 20-án mutatják be egy különleges koncerten a Dürer Kert kistermében, a görög Last Rizla előtt, akik tavaly a kultikus Bongzilla társaságában jártak Budapesten. További információk a zenekarok oldalain és a koncert Facebook-eseményén!

hh_vanta.jpg


premier hír split doom experimental sludge her highness vanta



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása