2018.06.23. 07:44 – dankógábor

Meghalt Vinnie Paul

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wp.jpg

Péntek este, 54 éves korában elhunyt Vinnie Paul, a Pantera, a Damageplan és a Hellyeah dobosa, írja a Pantera Facebook-oldala. A halál okáról egyelőre nem adtak ki közleményt.

Születési nevén Vincent Paul Abbott 1981-ben, 17 évesen alapította meg a Panterát testvérével, Darrell Lance Abbott-tal, a Dimebag Darrell-lel. A szüleik annyira támogatták a zenélésüket, hogy apjuk, a countryzenészként is ismert Jerry Abbott volt az első három lemezük producere. Ezeken az albumokon glam metalt játszottak, nem azt, ami Phil Anselmo beszállása után ismerté tette a zenekart. Remekül egymásra talált ugyanis az énekes keményzenei rajongása és az Abbott testvérek dallamossága. Ebből aztán világhír lett, míg személyi ellentétek (főként Anselmo függőségei) miatt 2003-ban földbe állt a zenekar.

A testvérek megalapították a Damageplant, amivel egy lemezt adtak ki 2004-ben. A zenekarnak Dimebag Darrell halála vetett véget. A gitárost egy őrült lőtte le a színpadon, miközben a zenekar a colombusi Alrosa Villában játszott.

Vinnie Paul 2006-ban beszállt a Hellyeah-be, akikkel öt nagylemezt is kiadott, és halálág a csapat tagja volt. Fellépett velük Magyarországon is, de Panterával is láthatta az ország, mikor 1998-ban a Black Sabbath előzenekara voltak a Kisstadionban.

Vinnie Paul a fiatalabb metáldobosok körében gyakorlatilag isten volt. Rendkívül laza, de egyben komplex játéka nagy hatással volt az utána jövő generációra. 

 


hír gyász vinnie paul



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása