2018.06.26. 10:00 – [MTI] Lángoló Gitárok

Elindult a Volt fesztivál - Ma este Depeche Mode

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

volt2017.jpg

Több mint 150 ezer vendéget várnak a 26. Telekom VOLT Fesztiválra, amely kedden délelőtt nyitja meg kapuit a soproni Lővér kempingben. 

A csütörtöki nap, amikor az Iron Maiden játszik a nagyszínpadon, már biztosan teltházas lesz, de "erős" nap lesz a kedd is, amikor a Depeche Mode lép színpadra - mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapító-főszervezője a hétfőn tartott sajtóbejáráson. Az idei VOLT fő fellépője az Iron Maiden és a Depeche Mode mellett az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki lesz, de a külföldi előadók mellett több mint 120 magyar zenekar is koncertet ad az öt nap alatt.

A V4-es magyar elnökség alkalmából a nyitónapon egy cseh, egy szlovák és egy lengyel zenekar is fellép Sopronban, a Nagy-Szín-Pad! verseny döntősei a három ország fesztiváljain vendégszerepelnek. Benis Dániel műszaki vezető arról beszélt, hogy a jelenlegi nagyszínpad a Volt történetében az eddigi legnagyobb, hét emelet magas, ötven méter széles és csaknem negyven tonna súlyt bír el. A korábbi évektől eltérően a két nagyszínpadon - a Telekom Nagyszínpadon és az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpadon - idén nem felváltva, hanem párhuzamosan adnak koncertet a fellépők.

A koncertek mellett a VOLT Fesztiválon napközben programokon is részt lehet venni, egyebek mellett a Magyar Cserkészszövetség sátrában nyomozójátékkal, akadálypályával és csomózással várják a fesztiválozókat, a GYSEV-standon forgalmi szimulátor, vasútbiztonsági bemutatók, játékok és szelfiverseny lesz, az irodalmi sátorban a foci, az irodalom és a fesztivál találkozik majd könyvbemutatókkal és kvízjátékokkal, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. sátrában pedig a központ kezelésében és üzemeltetésében lévő helyszínekkel lehet megismerkedni. 

Az új helyen lévő Civil Zónában kertmozi is lesz, ahol minden este két filmet vetítenek. Újdonságnak számít a Secret Garden nevű sarok, ahol meglepetés programok várják a fesztiválozókat, a Magenta 1 színpadnál pedig a labdarúgó-világbajnokság mérkőzésit lehet megtekinteni. 

Újdonság lesz még, hogy idén a környezettudatosság jegyében a cserélhető poharak rendszerét vezetik be és lehet majd karszalaggal is fizetni. A VOLT egyébként egy elég mondjuk úgy, különleges húzással olyan rendszert indít, amiben 450 forint lesz egy műanyag pohár és nem lehet visszaváltani, hanem csak cserélik, tehát mindenhová egy pohárral kell majd mászkálnia a fesztiválozónak, ha nem akar egy egész készletet összegyűjteni belőlük. Ellenben nem lesz szemétdíj és a karszalagos fizetés miatt kártyadíj sem. Mindezek mellett négy hazai youtuber élőben, napi tizenkét órában jelentkezik a rendezvényről és a városból a Hello Hungary Village vendégeként.

A Családok éve alkalmából különböző gyermekprogramokat is tartanak szombaton: egyebek mellett a fesztiváltúrán a kulisszák mögé lehet majd bepillantani, de lesz játszóház, testfestés, Lego-kiállítás és koncertet ad a Hahó együttes.


fesztivál hír volt volt2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása