2018.06.27. 00:01 – dankógábor

Szexuális erőszakkal vádolják a Tool énekesét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Június 22-én indult Iwas17HeWas36 név alatt egy Twitter-thread, ami kizárólag egy állítólagosan 2000-ben történt esetről szól, amiben egy ismeretlen szexuális erőszakkal vádolta meg Maynard James Keenant. A Tool és az A Perect Circle énekese akkor 36 éves volt, az ismeretlen lány pedig 17. Az ismeretlen elég részletesen mesél el egy történetet egy A Perfect Circle-koncert utáni erőszakról. Röviden:

A lány a barátjával érkezett egy Nine Inch Nails-koncertre, ahol az A Perfect Circle volt az előzenekar. A koncert alatt Keenan kiszúrta a lányt, vizet is dobott felé, majd feltűnt a biztonsági árokban egy nő, aki felajánlotta a lánynak, hogy hátramehet a zenekarhoz. A lány ekkor jelezte, hogy a fiúja is vele van, de a nő csak egy passt tudott adni. A lány úgy gondolta gyorsan hátramegy, hátha tud a Nine Inch Nailstől aláírást gyűjteni, úgyis éppen az átszerelés ment. Hátul viszont Keenanbe botlott, aki elkezdett vele beszélgetni, majd meghívta az buszba. Ott betett egy filmet, az énekes elkezdte a nyakát masszírozni, amitől a lány teljesen megdermedt, majd levetkőzött és hátulról közösült vele. A lányt annyira sokkolta a dolog, hogy a backstage kijáratánál váró fiújának sem mondta el, hogy mi történt, csak megnézték a Nine Inch Nailst. A történettel most azért állt elő, mert a #metoo mozgalom miatt összeszedte a bátorságát, hogy elmesélje a megaláztatását. A teljes történetet el lehet olvasni például itt.

A sztorit felkapta a Reddit is, ahol sok hasonló történet bukkan fel Maynard James Keenannel kapcsolatban, aki állítólag elég sok groupie-val jött össze, mielőtt megházasodott volna. Volt, hogy akár tíz nő közül választott ki kettőt, akikkel elment az este. A történetek abban különböznek a lányétól, hogy erőszakról sehol nem volt szó, aki nem szeretett volna az énekestől semmit, az egyszerűen kisétálhatott és ugyanúgy mindenki kedves volt vele. Ráadásul állítólag mindig szigorúan ellenőrizték, hogy nagykorúak-e a lányok, és 18 év alatt nem lehetett senki a backstage-ben.

Maynard James Keenan egyelőre semmit nem reagált a történetre, de az A Perfect Circle menedzsmentje ígért egy sajtóközleményt későbbre.


hír maynard james keenan



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása