2018.11.21. 11:14 – Lángoló Gitárok

Hagyomány és posztmodern pszichedelia - Hallgasd meg a Pirkan új dalát!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

28336171_2086355978046605_8457397590909552140_o.jpg

Hamarosan megjelenik a Pirkan első nagylemeze. A hazai és európai neofolk színtéren túlzás nélkül legendás Scivias néhány tagját is soraiban tudó zenekar bemutatkozó albuma a manapság nem kifejezetten hétköznapinak számító kazetta formátumban lát napvilágot a Mask of the Slave Records kiadásában, a Sun & Moon Records terjesztésében. Az anyagról a Köd-Konda támadt című dal mai premierünkben meg is hallgatható. 

A Sun & Moon Records így mutatta be a zenekart: 

A Pirkan több mint tíz éve alakult. A zenekar kezdetektől fogva a magyar népzenei hagyomány, a pszichedelikus és a posztmodern elektronikus zenei világ ötvözésének lehetőségeit kutatja. Védjegyeik között megtaláljuk a citera-kobza hangszerpárosítást, a furulyák és kavalok kiemelt használatát, a rituális dobolást és az analóg szintetizátorok, samplerek néha színező, máskor kísérletező játékát.

2015-ben csatlakozott a zenekarhoz a mongol származású, színpadra született Qingele, akinek érkezése új dimenziókat nyitott a Pirkan életében mind az ének, mind a szerzemények sokszínűsége vonatkozásában. Zenéjükkel az időn és téren túli, rendíthetetlen igazságokat és az örök szív ősi bölcsességét hirdetik.

Nincs más hátra, íme a lemez felvezető dala. További információk a zenekar Facebookján

A posztot a Hangfoglaló Program és az NKA támogatta:

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier folk dal hír neofolk pirkan scivias sun & moon records mask of the slave records #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása