2018.03.31. 14:00 – Lángoló Gitárok

John Carpenter és a metálos riffek találkozása egy boncasztalon - Itt a Retröxx új EP-je, a Face Your Demons

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2_web.jpg

Új EP-vel jelentkezett a mostanában itthon is egyre népszerűbb synthwave stílust metálos elemekkel ötvöző Retröxx. A tavalyelőtt megjelent Retröspecthez képest a Face Your Demons jóval sötétebb és szigorúbb hangulatú, de a srácok ezúttal sem spóroltak a dallamokkal, úgyhogy akinek eddig szimpatikus volt a csapat, az most sem fog csalódni, és az sem kizárt, hogy új rajongókat is avathatnak az anyaggal. Premier a hajtás után! 


premier hír metal elektronika ep synthwave retrowave retröxx



2018.03.31. 11:08 – dankógábor

Ezért a dalért érdemes volt újjáalakulni az At The Gatesnek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az At The Gates már jó tíz évvel ezelőtti visszatérésnek egyértelműen örültem. Már az is jó volt, hogy több mint 10 év szünet után elkezdett turnézni a svéd death metal alapzenekar, legalább visszajött az esély, hogy élőben láthatom a feloszlásuk előtt, 1995-ben kiadott, hibátlan Slaughter of the Soul lemezük dalait. Aztán sok hezitálás után 2014-ben jött a visszatérő lemez, ami ugyan jó volt, de különösebb izgalmat nem okozott. Ahogy a május 18-án megjelenő új albumuk első dala is elég jó, de rutin At The Gates-szám volt. Viszont a most kiadott A Stare Bound In Stone mindent tarolt, amit 1995 óta írt a zenekar. Ez a szám tényleg felér a klasszikus lemezeik dalaival. Gyakorlatilag ezt kéne most mutogatni, ha valaki arra kíváncsi, milyen is az a svéd melodikus death metal. Többen hiányolják belőle a gitárszólót, de ez még jobbá teszi a számot. Azonnal ható, fülbe ragadó riff, tökéletes dalfelépítés, tökéletes hangulatfestés. Ráadásul ezzel kiderült, hogy tavaly kiszállt, fő dalszerző Anders Björler gitáros nélkül is van élet az At The Gatesben. Hogy a lemez többi dala is hasonlóan erős lesz-e, majd májusban kiderül, de ezért a számért volt igazán érdemes beindítani a zenekart.


metál hír death at the gates



2018.03.30. 23:23 – -dj-

Jobb ez így, mint stadionban - A Trivium-koncertről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_20180329_220305.jpg

Az amerikai Triviumban egyvalami biztosan becsülendő: annak ellenére, hogy a zenekar kommersznek számít, sosem a nyilvánvaló zenéket népszerűsítik vagy támogatják. Így lehet, hogy két olyan előzenekart választottak maguk elé, akik éppen felfutóban vannak, és nem feltétlenül kézenfekvő irányt vettek. (Fotók: Juhász Edina, Huawei P20 Pro telefon segítségével)


metál hardcore koncertbeszámoló thrash trivium power trip



2018.03.30. 12:26 – dankógábor

Itt van Hobo Bob Dylan-lemeze az elejétől a végéig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hobo_lassu_vonat_portrait.jpg

Lassú vonat címmel április 2-án jelenik meg Hobo új nagylemeze, amin Bob Dylan-dalokat dolgozott fel, méghozzá magyarul.

Számomra most jött el az ideje, hogy a néger bluesok, a Rolling Stones, Jim Morrison, Tom Waits és Vlagyimir Viszockij magyarul énekelt számai mellé rakjam Bob Dylan 15 általam lefordított dalát.

- mondja Hobo a lemezről, amire az engedélyt közel egy évvel a megkérése és két hónappal a felvételek befejezése után kapta meg Amerikából Hobo, így minden akadály elhárult, hogy kiadja a Lassú vonatot, amin Hobo nagyrészt olyan zenészekkel dolgozott, akikkel korábban még nem. Alább meg lehet teljes egészében hallgatni a lemezt, aki pedig még megjelenés előtt szeretné fizikailag is megvásárolni, az menjen el ma este a Muzikumba Hobo akusztikus koncertjére, ahol már lehet majd kapni az anyagot.


bob dylan hír blues hobo



2018.03.30. 11:57 – dankógábor

Meghalt Caleb Scofield, a Cave In és az Old Man Gloom basszusgitáros-énekese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

38 éves korában, autóbalesetben elhunyt Caleb Scofield, aki olyan zenekarokban basszusgitározott és énekelt, mint a Cave In, az Old Man Gloom vagy a Zozobra. A zenész egy New Hampshire-i fizető út kapujába hajtott bele nagy sebességgel autójával, ami ettől ki is gyulladt. A balesetről a New England Cable News is beszámolt, de a videót csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg. Scofield 1998-ban szállt be a Stephen Brodsky által alapított Cave Inbe, még az első nagylemezük felvétele előtt, és a haláláig a csapat tagja volt, és nem csak basszusgitározott, de Brodskyval együtt az éneket is vitték. Zenélt a sludge metal underground supergrop Old Man Gloomban is, illetve 2006-ban alapított egy saját zenekart is Zozobra néven, ebben ő volt az egyedüli frontember. Utolsó lemezét az Old Man Gloommal adta ki még 2014-ben.


metál hír gyász sludge zozobra cave in old man gloom



2018.03.29. 16:00 – dankógábor

Káprázatos tengerparton is lehet nehéz az embernek - Itt a Paddy And The Rats új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

paddy_and_the_rats1.JPG

Április 6-ától már minden kontinensen elérhető lesz a Paddy And The Rats Riot City Outlaws című albuma. A Grammy-díjas Cameron Webb producerrel készített lemez nemzetközi megjelenését három videoklippel harangozzák be a zenészek, amik közül ez első január végén, a második pedig néhány héttel ezelőtt került fel a csapat kiadójának, a Napalm Recordsnak a YouTube csatornájára. A Join The Riot és a Where Red Paints The Ocean című számok klipje után most itt a harmadik kisfilm, amit a Castaway című dalra forgattak nem is akárhol.


premier punk rock hír kocsma paddy and the rats



2018.03.29. 14:36 – dankógábor

Eredetileg ilyen lett volna a Blade Runner 2049 ízelítőjének zenéje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Még tavaly kelt szárnyra az a pletyka, hogy a Blade Runner 2049 trailerének El-P, a Run The Jewels egyik fele készíti majd a zenét. Ezt ő maga is megerősítette egy Twitter-posztban, bár ez már akkor került napvilágra, mikor kiderült, mégsem az általa összepakolt zenét teszik majd a kultfilm folytatásának ízelítője alá. Akkor egy részletet posztolt is az Instagramjára, most viszont feltette a teljes verziót, ami a nagyjából kétperces bemutató alatt ment volna. El-P annyit elárult a szerzeménnyel kapcsolatban, hogy két napja volt az egészre, és még úgy is nagy megtiszteltetés volt neki, hogy végül nem az ő verziója lett a befutó. Ráadásul ugyan olyan szintiket használt hozzá, mint amilyeneket Vangelis is az eredeti Blade Runnerben. A film zenéjét egyébként Benjamin Wallfisch és Hans Zimmer készítette. Alább El-P verziója, illetve a végleges trailer is, csak az összehasonlítás végett.


hír el-p blade runner 2049



2018.03.29. 12:02 – Szponzorált Tartalom

Kádár Imi, a Road gitárosa az Ibanez legújabb magyar endorsere

Ennek örömére hamarosan meg is nyerheted a zenekar által használt hangszereket

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

imi_road_ibanez_pr_grafik.png

Új névvel bővült a hivatalos Ibanez előadók névsora. Az Ibanez Guitars szeretettel köszönti Kádár Imrét, az egyik legnépszerűbb magyar rock-metal zenekar, a Road gitárosát. Az újdonsült endorserek egy nem mindennapi akciót is kitaláltak az április 30-ai Barba Negrás lemezbemutatóra. A részletekért olvass tovább! 


gitár rock hír szakma metal hangszer szponzoráció road ibanez endorsement



2018.03.28. 16:00 – Gnosis

Izlandi cukiság - ÁRSTÍÐIR-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

arstidir-stairs-01503-02-small-gaui_h_pic.jpg

Az ÁRSTÍÐIR negyedik albuma (Nivalis) június 22én jelenik meg, amiről most a While This Way című dalt előzetesen nálunk lehet meghallgatni először. Az izlandi zenekar eddigi munkássága elég változatosra sikeredett, az indie rocktól a progresszív rockig, a poptól a neoklasszikus megoldásokig rengeteg mindent olvasztottak össze eddig zenéjükben, és ez természetesen ugyanúgy megmaradt a vadiúj lemezük esetében is. Az album nyitódala egyébként nekem többszöri meghallgatás után is egy Katatonia/Anathema újkori metszetének tűnik, sokkal több pozitív kisugárzással (a dalszövegtől most tekintsünk el). Ha ez után se érdekel, akkor is kattins az új dalhoz:


Lángoló Premier ÁRSTÍÐIR



süti beállítások módosítása