2018.04.25. 16:00 – Gnosis

Horror metal - The Lion's Daughter-dalpremier

Lángoló Premier

tld-2018-6676-josh_rowan.jpg

Július 20-án jelenik meg a The Lion's Daughter harmadik nagylemeze Future Cult címmel. A szimplán csak 'horror metal'-ként felcímkézett amerikai zenekar zenéje sok zsánerből merít és az új dalaik leginkább egy poszt-apokaliptikus pokolraszállás aláfestő zenéjének is felfoghatóak. A lemez harmadik dala érkezett elsőként a lemezről, amiben érdekesen vegyül a post-blackmetal a 80-as évekbeli sci-fi filmekből ismerős hátborzongató szintifutamokkal.


Lángoló Premier The Lions Daughter horror metal2018.04.25. 14:59 – Lángoló

Underground szombat - Angertea, Dharma, Dereng és Nice One Babe a Room 041-ben

dharma_1.jpg

Április 28-án, szombaton igazi underground bulinak ad otthont a Dürer Kert Room 041-es terme. A napokban akusztikus dallal jelentkező, kompromisszummentes, elborult metált játszó Angertea mellett a Dharma, a Dereng és a Nice One Babe lépnek színpadra. A koncert mindenkinek ajánlott, akik szerint van élet a fősodor mellett is. 


programajánló koncert hír angertea dürer dharma dereng nice one babe room 0412018.04.25. 09:10 – dankógábor

Nem lesz felvezető kislemez az új Arctic Monkeys-album előtt

am_1.jpg

Az egész egyben jelenik majd meg május 11-én. Ez elég furcsa attól a zenekartól, ami egy rakás jó számot szórt ki kislemezek b-oldalán karrierje 16 éve alatt. De tényleg, annyira sokat, hogy abból egy dupla lemez is megtelne, ráadásául sokat csak vinylen. Most úgy tűnik nem voltak olyan termékenyek, vagy majd lemezmegjelenés után öntik ránk ezeket. Egyébként az a hír járja a Tranquility Base Hotel & Casino című albumról, hogy a dalírás alatt volt egy olyan pillanat, amikor majdnem Alex Turner-szólólemez lett belőle. Illetve hogy nem éppen egy gitárdús anyag lesz, inkább a billentyűk dominálnak majd rajta. Május 11-én kiderül, az meg, hogy élőben milyenek az új számok, majd a Sziget zárónapján.


arctic monkeys hír2018.04.25. 08:53 – dankógábor

Kanye West indulni akar az elnökválasztáson, de előtte még kiad pár lemezt

Kanye West beindult. Azzal, hogy visszatért a Twitterre, ismét temérdek dolgot megtudhattunk tőle. Nézzük sorjában:

  • május 25-én megjelenik Pusha T új lemeze, aminek Kanye a producere
  • június 1-én kijön egy hétszámos szólólemeze
  • június 8-án Kid Cudival ad ki közösen egy lemezt
  • június 15-én kijön Nas új lemeze, aminek Kanye a producere
  • június 22-én kijön Teyana Taylor új lemeze, aminek Kanye a producere
  • 2024-ben indul az elnökválasztáson

Na, szóval ennyi, így röviden. Kiderült az is, hogy még mindig Trump-rajongó, az elnökválasztási kampányszlogenje pedig rímelne Trump Make America Great Again szövegére, ugyanis egy törölt Twitter-bejegyzésből kiderült, hogy ő a Keep America Great szlogent használná. Egyébként gondolom azért 2024-ben indulna a választáson, mert nem akar 2020-ban bezavarni Trump újraindulásába. Ja, és ugye filozofikus könyvet is ír, de ezt állítólag rendhagyó módon kívánja publikálni: részletekben, a Twitteren. 


hír kanye west2018.04.25. 08:21 – Lángoló

tempó - szabadversek és portréfotók 91 magyar zenészről

tempo_1000px_300dpi.png

A Hybridart Management gondozásában, tempó címmel megjelent Baksa-Soós Attila és Miki357 szubjektív, kortárs, könnyűzenei lenyomata. A tempó egy olyan kötet, amely úgy tereli az olvasót korunk könnyűzenei világában, hogy közben elfelejtet velünk minden eddig ismert familiáris és megszokott hivatkozási pontot. Két szerzője hosszú barátságok, bensőséges kapcsolatok és viharos eszmefuttatások eredményeként mutatja be az előadókat: Miki357 fotóművész fekete-fehér portrékkal, az író-költő, Baksa-Soós Attila szubjektív szűrőjén keresztül megírt szabadversekkel.


hír2018.04.24. 17:35 – Kovács.Attila

Lírai pillanatok és egy pszichedelikus utazás a tavasz közepén - dalmegosztás

qualitons_cut.jpg

Először arra gondoltam, bevezető gyanánt írok valami fellengzős hülyeséget arról, hogy tavasszal akár a természet, úgy újul meg a zene világa is. Aztán rájöttem, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, meg az ilyesmi egyébként is afféle női magazinokba való, ahol a házilag elkészített arcpakolások bárkit hozzásegítenek a kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez. Szorítkozzunk tehát a lényegre: mostanában sok új zene jutott el hozzánk, ideje volt már egy újabb dalmegosztásnak. A mostani válogatásban tárgyalt zenék közös nevezője a jó arányérzék, a letisztultság és az egyedi hangulat, bár ez mindenkinél más formában jelenik meg. A folytatásban Z!GOR, a Jónás Vera Experiment, Szilárd, Petruska, valamint a The Qualitons új anyagairól lesz szó. A zongorát nem kedvelők óvatosan, torzított gitárokra, blastbeatekre izgulók még óvatosabban közelítsenek, bár lehet, hogy kellemes meglepetésben lesz részük. (Fotó: The Qualitons Facebook / Ács Kata) 


pop rock zongora szilárd pszichedelikus petruska andrás ezt hallgasd the qualitons petruska dalmegosztás jónás vera experiment z!gor2018.04.24. 13:00 – dankógábor

Lezenélte a Foo Fighterst a színpadról egy rajongó

Valószínűleg maga Dave Grohl sem gondolta, hogy mi lesz abból, ha felhív egy rajongót zenélgetni a Foo Fighters austini koncertjén. A KISS-maszkos srác ugyanis először megszólalni sem volt hajlandó, de azért Grohl a nyakába adta a gitárját, hogy nyomjanak valamit együtt. Aztán a Monkeywrench első pillanataitól kezdve teljesen megőrült a srác és vele együtt a zenekar is, ugyanis úgy tolta el a dalt, mintha ez a lehető legtermészetesebb lenne. Még jammelt is a zenekarral, meg énekelt is kicsit amellett, hogy a szólókat is eltolta a Foo Fighters tagjainak legnagyobb döbbenetére. Később kiderült, hogy Yayo Sancheznek hívják, de az nem, hogy hol zenél amúgy. Biztos egy Foo Fighters tribute zenekarban. (via HVG)


hír foo fighters2018.04.24. 10:29 – sz.ági.

Még mindig zseniális - Újranéztük a Kávé és Cigarettát

coffee-and-cigarettes-still-03_758_426_81_s_c1.jpg

Idén 15 éves Jim Jarmusch fekete-fehér Kávé és cigaretta játékfilmje, amiben a nyakunkba ömleszti a kávézók, kocsmák, raktári szünetek asztalánál elhangzó jelentéktelen párbeszédeit, a két-három szereplős egymásra dobált kisfilmjeiben. Semmi dolgunk nincs, csak élvezni a film különös vendégeit, zenészeit, színészeit, letüdőzni a hangulatot és érezni a friss-kávé ízét az agyban.


filmkritika2018.04.24. 10:17 – dankógábor

Ma este Misfits-dalokat (is) lehet hallgatni a Robotban

michalegraves.jpg

Sokan szentségtörésnek tartják, pedig tény, hogy a Misfits Glenn Danzig nélkül is kiadott két kiváló albumot a kilencvenes évek második felében. Ráadásul mind az 1997-es American Psycho, mind a két évvel későbbi Famous Monsters olyan fülbemászó dalokat tartalmazott, amilyenek a korai lemezeken sem voltak. Nagyban köszönhető ez a két albumot feléneklő, hatalmas dallamérzékkel megáldott Michale Gravesnek, aki a zenekarból való kilépése után szólóban kezdte el szórni a lemezeket. Ezekről, na meg az általa is írt Misfits-lemezekről is játszik majd ma este dalokat a születésnapozó Robotban, ahová még lehet belépőt kapni a Wave-ben, majd a koncert előtt a helyszínen.
2018.04.23. 16:03 – Lángoló Gitárok

Nyerj jegyet öt tetszőleges koncertre az ötéves Barba Negra Trackkel és a tízéves Lángolóval

Itt a játék második része

barba_negra_5_illusztracio.png

Április 27-én, péntekén nyit az ötödik születésnapját ünneplő Barba Negra Track. Múlt szerdán indult nyereményjátékunk második részében az idei szezon magyar szereplőire koncentrálunk, hiszen hazai részről sem akárkik állnak majd Budapest népszerű szabadtéri szórakozóhelyének színpadára: hogy messzebb ne menjünk, május 4-én mindjárt itt a Hobo Blues Band különleges koncertje, amely mellett még számos legendás hazai zenekarnak, évfordulós bulinak is otthont ad majd a hely. A Barba Negra Track és az idén tízéves Lángoló Gitárok jóvoltából öt olvasónk nyerhet jegyet az általa kiválasztott koncertre. További infók a hajtás után! 


programajánló road ossian nyereményjáték skorpió jubileum zorall junkies ötödik hobo blues band révész sándor tátrai band závodi jános ocho macho barba negra track2018.04.23. 12:04 – Lángoló

Állítsd meg a méhpusztulást, ültess nekik növényeket

bpv1.jpg

Életterük csökkenése miatt pusztulnak a méhek. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Budapest Voices természetbarát tagjai emiatt felhívják a lakosság és az önkormányzatok figyelmét, hogy ültessenek olyan növényeket, melyek táplálékul szolgálnak a méheknek. Minden harmadik falat étel napi étkezésünkben a méhek munkájának köszönhető.


hír2018.04.23. 11:27 – dankógábor

Még van pár jegy a mai Weedeater-koncertre

weedeater.jpg

Ma este Weedeater-koncert lesz a szülinapozó Robotban. A szervezők azt írják, hogy a koncert gyakorlatilag telt házas, de van még pár jegy a Wave-ben, ami ha nem fogy el, akkor viszik a át a koncert helyszínére. Szóval nagy szerencsével még be lehet jutni az idén 20 éves, akár stoneratyaúristennek is nevezhető wilmingtoni csapat bulijára, aki a füvezés világnapja után három nappal füstölnek majd egyet az Akácfa utcában. Így:


metál hír stoner weedeater