2018.03.11. 16:00 – Lángoló

Az Aranyélet házaspárja a Müller Péter Sziámi AndFriends klipjében

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mpszaf.png

A Müller Péter Sziámi AndFriends legújabb, Nevess magadra! című A helyzet tragikus-de nem komoly… alcímű albuma idén januárban jelent meg. Az új lemezen 18 felvétel van, ezek közül az Égkorszak című számra készült klipet láthatják a Lángoló olvasói alább, mindenki másnál hamarabb. Előzetesen csak annyit, hogy a klip főszereplői Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs, az Aranyélet sztárjai. A dal címe egyébként a következő budapesti Müller Péter Sziámi AndFriends-koncert címe is, ami a Kuplungban lesz április 27-én olyan vendégekkel, mint Kiss Laci (URH, Európa Kiadó) és Thuróczy Szabolcs.


hír alternatív müller péter sziámi andfriends



2018.03.10. 18:00 – Lángoló

Ilyen Marge slágere, amikor gyerekeknek szól - Hahó Együttes-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hahomarge.jpg

A Hahó Együttes Honeybeast- Quimby- 30y- Sooeri & Poolek- Maszkura és a Tücsökraj- Ocho Macho- Belmondo- Supernem- vagy éppen Marge-dalokat gondolt újra a macskákról, a vakációról, a fociról, a legóról, az állatokról és a falusi lagzikról. Sokszor nem is gondoljuk, hogy mi jár a gyerekek fejében, Kardos-Horváth János azonban már többször is bizonyította, hogy beléjük lát, amihez természetesen három gyermeke is hozzájárul. Volt egyszer egy Anyám tyúkja című, gyerekeknek szóló műsor a Petőfi rádióban, Kardos-Horváth vezetésével. Itt az eredeti előadókkal közösen mutatta be a most lemezre kerülő szerzeményeket, így lett Tyúkhúr a lemez címe. Erről lehet most meghallgatni Marge dalát, aminek a Hahó Együttes átiratában Kispajtás lett a címe.


premier pop hír marge hahó együttes



2018.03.10. 10:00 – dankógábor

Szakadj le a telefonodról, vár a nagyvilág - Ennyi az új A Perfect Circle-klip üzenete

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Konkrétabb csak tényleg akkor lett volna az üzenet, ha annyit csinálnak benne, mint amit a poszt címének adtam, de nézzük el ezt a nem túlzottan szofisztikált megjelenítést Alex Howard rendezőnek. A lényeg, hogy április 20-án jön az Eat The Elephant című új A Perfect Circle-nagylemez, ilyen pedig már nem volt 14 éves, szóval ne keressük a kákán is a csomót. Maynard James Keenan énekes pedig ezen kívül még csinálja az új Tool- és Puscifer-lemezeket, szóval ő abszolút nem unatkozik.


rock hír a perfect circle



2018.03.09. 20:05 – Gnosis

A betonba zárt folk szóra nyitja száját - Guruzsmás EP-premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

guruzsmas3.jpg

A Guruzsmás zenekar 2014 áprilisában alakult. Zenéjükben a népzene elemeit ötvözik a jelenkori alter, post-rock, stoner rock és némileg a sludge metal hatásaival. Dalaikon erősen érezhető olyan formációk hatása, mint a VHK vagy a Barbaro, azonban a Guruzsmás esetében mégsem egyszerű epigonnal állunk szemben. Muzsikájukban a népzene és a világzene ősi erejével koherens egészet alkot a modern kor energiája, az éteri gitárdallamok pedig remekül ellensúlyozzák az olykor karcos, agresszív, már-már metálba hajló riffeket. Nem riadnak vissza a rock’n’roll-ban megszokott, konvencionális hangszerek használata mellett a kísérletező, újító megoldások bevetésétől sem, így zenéjükben gyakorta tűnnek fel olyan népi hangszerek, mint a dorombének, a brácsa, a kaval, vagy épp a tilinkó. Első, kilenc számot tartalmazó demójuk, a Fordítsd Ki a Szűrödet! 2015 végén jelent meg, és több magyar-, illetve külföldi blogon is pozitív kritikát kapott. A zenekar a lehetőségekhez mérten aktívan koncertezett, a budapesti klubbulik mellett több vidéki város szórakozóhelyein, és folk-fesztiválon is megfordult. Második megjelent anyaguk az  Üst a gríz felett az átvezető tételekkel együtt nyolc számot tartalmazott.

Második EP-jük az Akik mindig elkésnek a Guruzsmás egy új arcát mutatja meg.  A folkos elemek és energia tovább dolgozva már nem csupán szavak nélkül árad. A zenekar szellemi nagyjaink előtt tisztelegve egyúttal értéket is kíván menteni a nagyszerű költők és írók megzenésített versein keresztül. 

Hosszabb csend következett az Üst a gríz felett után. Az emberek nem igazán tudtak mit kezdeni a sarkaiból kiforgatott zenével. Aztán a csillagok furcsa együttállásának köszönhetően többen kiszálltak a zenekarból, de többen csatlakoztak is. Keresztesi Áron dobon, míg Szabó Csaba brácsa fronton erősít, de új gitárosunk is lesz hamarosan Kaiser László személyében. A legnagyobb újítás mégis az ének és a szöveg beemelése Ambrózy György jóvoltából, mivel a kezdeti instrumentális korszak után új alkotói ívet kellett adni az eddigi elképzeléseknek. Az eredmény egy ugyanolyan elemeken nyugvó, de dalszerűbb struktúrát eredményező anyag lett, ami nem érzem, hogy engedett volna az elképzeléseinkből, mégis befogadhatóbbá tette a zenekart. Mint ahogy az Üst a gríz felett előtt is mondtam, nagyon kíváncsi vagyok, hogy reagálnak majd az emberek.  - mondta Bencze Tibor ˝Timúr˝, a zenekar gitárosa és vezetője.

Több improvizáció, tömörebb hangzás, dalszerűbb struktúrák jellemzik ezt az új világot. Zenéjük a progresszív rock eszéből, a punk kísérletező hajlamából és legfőképp a népzene őserejéből táplálkozik olyan nagyszerű
zenekarok mentén, mint a Magura, Barbaro, VHK és társaik. Szövegeiket magyar költők és írók (Sinka István, Radnóti Miklós, Szabó Dezső, Karinthy Frigyes etc.) verseiből merítik.


folk punk progrock lemezpremier guruzsmás



2018.03.09. 11:00 – Lángoló Gitárok

Életigenlő oltalmazók - Itt az Audioshake új klipje, a Kiderül

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kiderul_promo_kep2.jpg

Alig néhány hónapja annak, hogy nálunk debütált az Audioshake első videóklipje, a Hozzád. A zenekar ugyanakkor láthatóan nem akar ülni a babérjain, hiszen hamarosan megjelenik második EP-jük, melyről az első videót szintén a Lángolón nézhetitek meg először. Bella Leventéék ezúttal önkéntes tűzoltónak álltak egy forgatás erejéig, az eredmény pedig egy kifejezetten szórakoztató, humoros klip lett, amely jól illik a Kiderül derűlátó, optimista hangvételéhez. Premier a hajtás után!


premier pop rock hír bella levente audioshake budaörsi önkéntes tűzoltók



2018.03.09. 09:36 – Rácz Mihály

Ha már folk,

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

esszencia.jpg

akkor legyen egyértelmű, bár a sokadik körök is megfutottnak tekinthetők, jelennek meg máig megkerülhetetlen jóságok a műfajban (miközben persze fáj műfajként hivatkozni rá, és nem alappillérként), természetesen igen különbözőek. Mindenesetre most innen indulunk, autentikus tájékról, mégpedig olyanról, aminek szépsége és marasztalása kifejezetten jelenvalóság, azaz úgy tekintünk körbe, a múltat is beleértve, hogy itt minden csillanóan friss és az ember teljességét szólítja meg.


lemezkritika folk világzene ezt hallgasd



2018.03.08. 16:00 – Gnosis

Blackmetal és költészet - Drudkh-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sua086-drudkh-1500x1500px-300dpi-rgb.jpg

Їм часто сниться капіж (They Often See Dreams About The Spring), címmel március 9-én érkezik az új Drudkh nagylemez. Az ukrán csapat nem követi a Tool-hagyományokat, viszonylag sűrűn jelentkeznek mostanában ilyen-olyan formátumban új anyagokkal. A mostani lemeznek, ahogy az előző splitek esetében is, a nagyközönség által kevésbé ismert ukrán költők versei a fő ihletadói, ami egyben megemlékezés is róluk. Mindez a Drudkhtól már megszokott hol ráspolyos, hol fennkölt blackmetal zenével előadva.

 


blackmetal Drudkh Lángoló Premier



2018.03.08. 13:58 – Lángoló

Újabb neveket jelentett be a Bánkitó Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

suuns_large.jpg

Magyarország legnagyobb kisfesztiválján idén is az alternatív zenei színtér legjobb zenekarai és dj-i teszik tiszteletüket július 11. és 15. között. A Bánkitó eddig bejelentett fellépői mellé jön többek közt a kanadai alt-rock legfontosabb zenekara, a SUUNS, a legendás Ghostly kiadóhoz szerződött japán-amerikai Shigeto és a Bánkitó rezidens Fran Palermo is. Emellett már az is biztos, hogy a Bernáth Peti és Mesterházy által kurált Déli Színpadon a Zságer-Genser duó atmoszférikus live-actjére, a Changing Grey-re is topoghatunk majd.


fesztivál hír bánkitó



süti beállítások módosítása