2019.07.21. 15:47 – dankógábor

A pornó és a román mulatós miatt tiltották ki Tommy Cash-t az Electric Castle fesztiválról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tommycashbutts.jpg

Péntek este az észt Tommy Cash is fellépett az Electric Castle fesztiválon az erdélyi Bonchidán. A show le is ment, majd utána gyakorlatilag azonnal kikerült a fesztivál Facebook-oldalára, hogy köszönik Tommy Cash élete utolsó Electric Castle-ös fellépését. Okokat nem írtak, a kommentszekcióból lehetett nagyjából összerakni, hogy azért történt a kvázi kitiltás, mert Cash lejátszott egy dalt Adrian Minune-tól, a manelé, azaz a román mulatós egyik sztárjától. A közönség erre vegyesen reagált, sokan tiltakoztak, de sokaknak bejött a kis közjáték, egyesek pedig a romák elleni rasszizmussal vádolják a rendezőket. A fesztivál szervezői az előbbihez tartoztak.

A Lángolóhoz eljuttatott közleményükben a szervezők elmondták, hogy tisztában voltak vele, hogy Tommy Cash excentrikus előadó, de mindig is csodálták az eredetiségét. Viszont szerintük a péntek esti show távol volt mindenféle eredetiségtől vagy a fesztivál látogatóinak tiszteletétől. Csak tippelni tudnak, hogy Cash a reklámérték miatt döntött úgy, hogy ezt a Romániában erősen megosztó zenét dobja be a műsorába. De ezen kívül a show vizuális tartalma is tele volt pornóval. Leírják, számítottak erre, de ez már túl sok, túl durva, túl haszontalan volt, hogy művészi döntésként fogják fel. 

Ha a döntésünk érzelmi, akkor is a mi döntésünk. Minden fesztivál a saját kreatív vonala alapján ítéli meg magát.

- írta Andi Vanca, az Electric Castle kommunikációs vezetője, aki még hozzátette, minden jót kívánnak Tommy Cash-nek, és remélik, a kreativitása megtalálja magának a saját közönségét és támogatóit.

Ahogy a konstancai Neversea fesztiválon meg is találta napokkal korábban, mármint maga a manelé, nem Cash. Az Electric Castle-nél jóval lakosságibb zenét felvonultató rendezvényen a beszámolók szerint nagy tombolás ment ugyanerre egy svéd DJ-től bár állítólag itt is jelezték, hogy ezt nem feltétlen kellene Romániában nyomni.


tommy cash



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása