2019.08.20. 14:03 – Prieger Zs.

Dalban mondanak híreket - Itt az új Hírek dalban-dal

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hirekdalban.JPG

Benkő Dávid újra jelentkezik vitriolos-zenés hírkommentárjával, ezúttal Kaj Bettivel (Abba Tribute Show, Blahalousiana, Nagy Feró és a Beatrice). A bemutató apropóján villáminterjút készítettünk a billentyűs-producerrel a hobbiprojektről, a társadalomról való gondolkodásról és egyéb zenei mániáiról. Lángoló-premier!

Nem félsz a projekt befulladásától?

Nem félek, mert nincs semmi konkrét célom ezzel. A Hírek dalban számomra egy önmegvalósító hobbiprojekt, elsősorban a baráti, haveri köröm szórakoztatásának és a saját kreatív energiáim becsatornázásának eszköze. Lehet, hogy nem mindig lesz rá időm, vagy kedvem, de inkább akkor kihagyom, mintsem összecsapjak egy gyenge anyagot. Mindenesetre az, hogy az első részt egy hét alatt közel háromezren megnézték nagy öröm számomra és különösen jól esik a nekem fontos emberektől érkező rengeteg pozitív visszajelzés. 

Mit gondolsz a politikáról?

A Corvinus Egyetemen Nemzetközi tanulmányok alapszakon, majd Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakon végeztem, ahol sok politikai vonatkozású tantárgyunk volt. Az intellektuális politika, a békés, boldog és fenntartható együttélés módjának keresése és megvalósítása mindig nagyon érdekelt, később pedig a közgazdaságtan és a gazdaságpolitika irányába terelődött a figyelmem. A különböző döntéshozatali mechanizmusokkal, vagy épp azok hiányával kapcsolatos kihívásokat pedig több zenekarban is volt lehetőségem megtapasztalni. A Hírek dalban szövegeknél ugyanakkor egyelőre nem keresem a bonyolultabb szakmai, vagy éppen a leegyszerűsítő és megosztó témákat, inkább a könnyed, szórakoztató történésekre igyekszem fókuszálni. Persze néha a rímek kedvéért bekerül egy-egy gazdasági, vagy politikai vonatkozású hír. 

A társadalomról való gondolkodás mennyire vett bulvár-fordulatot napjainkban?

Érdekes kérdés ez, mert az olcsó és egyre több helyre elérő internet világában rengeteg korábban csak a politikai, gazdasági és tudományos elit által tárgyalt téma lesz a közbeszéd tárgya. A tömegek bevonása egy virtuális társadalmi párbeszédbe nagyon érdekes és izgalmas jelenség, egyúttal komoly kihívás a demokrácia és a politikusok számára. Bízom benne, hogy idővel sikerül kezelni ezeket a kihívásokat.  

Sok mindent csinálsz, most éppen mi az amiben a zenei projektjeid terén a legjobban izgat?

Idén már 15 éve billentyűzök a Pannonia Allstars Ska Orchestrában, ahol zenész lett belőlem. Sok fantasztikus évet éltünk meg közösen, és az elmúlt év tagcseréi okozta nehézségek után ismét bizakodva nézünk a jövőbe. A másik legfontosabb zenekarom jelenleg a Subicz Gábor vezette, jazz-funk alapokra épülő Subtones, ahol válogatott társaságban van szerencsém élvezni a zenésztársak energikus, felszabadult játékát és a jazz által nyújtott szabadságot. Az improvizáció lehetősége számomra az egyik legnagyobb élmény és érték az együttzenélésben. Ezenkívül egy kiváló csapattal dolgozunk az egyik ifjúkori hősöm, egy ismert magyar zenekar frontemberének első szólólemezén, amelyet szeptemberben fogunk rögzíteni. Ő az egyik legjobb magyar dalszerző, így nagy megtiszteltetés számomra vele zenélni és dolgozni. Mindhárom zenekarra igaz, hogy a szakmaiság mellett nagyon jó barátságokra épül, így mindig nagy élmény az együttzenélés. 

A Hírek dalban legújabb része, Kaj Betti főszereplésével:

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier hírek dalban #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása