2019.12.06. 12:12 – Lángoló Gitárok

Vasárnap először koncertezik Magyarországon Hollandia egyik legnépszerűbb zenekara, a DI-RECT

Hangolódásként az új EP dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

di-rect_2020_lanscape_setvexy_sm.jpg

Hollandiában a legnagyobb zenekarok között tartják őket számon, most azonban úgy döntöttek, húsz év után itt az ideje, hogy megvessék lábukat Európa több országában is. A DI-RECT rock, soul, pop és indie vezérelte zenéje üde és fülbemászó. A csapat a turné előtt megjelentette Nothing To Lose című EP-jét is, vasárnap pedig élőben is eljátsszák a dalokat a Dürer Kertben. A koncert előtt itt az új anyag dalról dalra! 

A DI-RECT pontosan húsz éve, 1999-ben alakult, amikor a tizenötéves Jamie Westland apukája segítségével elkezdett zenésztársakat keresni. A csapat gyorsan megalakult és pár hónap múlva már a rádiókban hallhatták vissza dalaikat, 2002-ben pedig már a legjobb holland rock bandának járó díjat kaphatták kézhez. A DI-RECT azóta folyamatosan menetelt előre, hazájukban fesztiválok headlinereinek számítanak, de mindig keresik az új kihívásokat, most éppen Európában. A turnéról a zenekar frontembere, Marcel Veenendaal így beszélt:  

Nagyon izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy a stadionos koncertek energiáit visszavigyük olyan helyekre, ahol az egészet elkezdtük. Kicsi klubokba és kávézókba. Fantasztikus ezreknek játszani, de mindig van egy korlát köztünk és a közönség között, most azonban ezek lebomlanak.

A zenekar novemberben egy új EP-t is megjelentetett. A Nothing To Lose egy négy számos kislemez, rajta több dal már klipet is kapott, legutóbb épp a címadó dalhoz készült videó. A kislemezről Marcel a következőket mondta:

Ez az első európai turnénk és megjelenésünk is. Adni akarunk neki egy esélyt. Szó szerint, nincs mit vesztenünk.

A Nothing To Lose borítója egyébként egy holland művész, Jamel Armand munkája, aki a Devil Don’t Care, a Be Strong és a Nothing To Lose klipjeit is készítette. A lemezbemutató helyett a csapat végül egy kiállítást szervezett a dalokhoz festett képeiből, melyeket elárvereztek, ezzel is támogatva a művészt.

20190819_jamel_artwork_7902_sm.jpg

Marcelt megkértük, hogy a dalokat egyenként is kommentálja.

Cry Baby

Egy dal arról, milyen fenntartani egy kapcsolatot valakivel, aki mindenért téged hibáztat, és rád vetíti ki az elégedetlenségét.

Devil Don’t Care

Ez a dal az önelfogadás rögös útjáról szól.

Be Strong

Megtalálni az erőt, hogy szembenézzünk a változásokkal és előnyt kovácsoljunk belőlük.

Nothing To Lose

Maradj céltudatosan naiv és szeress, mintha nem lenne ma - vagy holnap.

A DI-RECT most vasárnap játszik a Dürer Kertben és bár ez lesz az első magyarországi fellépésük, a koncertet hamar át kellett tenni egy nagyobb terembe. További információk a koncert Facebook-eseményén, jegyek elővételben a Tixa hálózatában


budapest indie pop programajánló rock hír soul hollandia dürer kert dalról dalra di-rect



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása