2014.10.30. 17:36 – dankógábor

Itt az új hiperkarma-lemez

Ahogy az előbbi posztban írtam, minden Anna & The Barbies-zal van tele és vele csak egy zenekar veheti fel a versenyt, a hiperkarma. Mindenhol Bérczesi-interjút lehet olvasni. Egyébként mi is csináltunk interjút Bérczesi Robival, ez itt található. Mellé pedig itt az új lemez alább, az elejétől a végéig. A premier egy interjúval (mi mással) egybekötve a hvg.hu-n volt. Péntek este pedig a lemezbemutató koncert a Pecsában.


pop rock hír hiperkarma2014.10.30. 15:43 – dankógábor

Mindenhol Anna & The Barbiest látok, még ebben a posztban is

De most komolyan, akárhová kattintok a neten, megyek az utcán, mindenhol Anna & The Barbies van. Sőt, ugye még a tévében is, egy tehetségkutatóban. Ott magát Pásztor Annát láthatjuk szakérteni. Most meg kaptam egy hírlevelet, hogy itt az új lemez, meghallgatható. Szóval csatlakozom a felhajtáshoz. Alább a lemez, koncert, fizikai megjelenés, dedikálás pedig november 3-án lesz a Gödörben G3-ban. És az Anna & The Barbies élőben kiváló, szóval.


rock hír anna and the barbies2014.10.30. 15:18 – Lángoló

Igazi eklektika Szabó Enikő lemeze

Szabo_Eniko_lemez.jpg

Szabó Enikővel számos formációban találkozhatott az ember eddig. Népzenei, jazz, rock és undergound együttesekkel egyaránt fellépett itthon és külföldön. Az énekesnő ezúttal dalszerzőként is debütál, hiszen 2014 októberének végén saját lemezével jelentkezik, melyben az imént felsorolt stílusokat keveri a személyes hangvételével. Erről a lemezről származik a Minden ősszel című dal is, amihez klip is készült. Ezt mutatjuk be alább.


jazz folk pop rock hír szabó enikő2014.10.29. 14:05 – Juhász Edina

A kommunizmus eszméje alapvetően rendben van - Dennis Lyxzén-interjú

INVSN, Refused, International Noise Conspiracy stb.

Sejtettük, hogy Dennis Lyxzén, az INVSN, a Refused és az Interantional Noise Conspiracy (illetve még pár zenekar) énekese nem egyszerű ember, de hogy ennyit tud beszélni, azt nem. Szóval gyanútlanul ültünk le vele az interjúra az A38-on az amúgy elég jó INVSN-koncert előtt, ahol aztán a pszichológiai terápiától kezdve a svéd magányon át a kommunizmusig minden szóba került. Hosszú interjú következik.


interjú punk rock refused international noise conspiracy hardcore invsn dennis lyxzén2014.10.29. 11:00 – Lángoló

Az A38-on tartja az A38-on készült koncertlemezének bemutatóját a Kerekes Band

kb05_live_at_a38_cover_kicsi.jpg

Live at A38 címmel adja ki ötödik lemezét a Kerekes Band. A kétszeres Fonogram-díjas zenekar, eddig csak stúdióalbumokkal jelentkezett, de a 2014. november 3-án megjelenő új korong egy klasszikus koncertalbum. A lemez felvételeit az A38 hajón adott koncertek anyagából válogatta össze az együttes, így természetesen szerepelnek rajta a zenekar legismertebb számai: a Csángó Boogie, az Ethno Funk és természetesen a Mr. Hungary is.


folk rock hír kerekes band2014.10.29. 10:11 – dankógábor

Az Alice In Chains is a BitTorrenten premierezik

Viszont sajnos nem új lemezt adott ki a seattle-i csapat, ahogy Thom Yorke, hanem csak a Phantom Limb daluk klipjét tette letölthetővé. Két csomagból lehet választani. Van egy ingyenes, amiben csak a videó van. És van egy olyan, ahol email címért cserébe kapunk három másik fájlt is: egy exkluzív pólót, amit csak innen lehet rendelni, egy leírást a videóhoz illetve a klip forgatókönyvét. A videót az Roboshobo rendezte, aki dolgozott már a csapattal a Hollow, a Stone és a Voices klipjein is.


rock hír alice in chains2014.10.28. 13:25 – Lángoló

Music Killers Halloween Party az Akváriumban

Október 31-én egyszerre lesz buli az Akváriumban és a 89.5 Music FM-en. A Music Killers Halloween Party helyszíni, élő közvetítését megelőzően Hardwell mixi szólnak majd a rádióban. Az Akváriumban lesz egy underground terem, ahol Lotfi Begi, Zoohacker és Kühl áll majd a lemezjátszók mögött. Ja, és persze a nagyteremben is lesz party, el ne felejtsük. Ott Newik, Antonyo és Lauer táncoltat majd. Mindez halloween este az Erzsébet téren.


hír halloween electro2014.10.28. 09:47 – dankógábor

Szóval akkor itt van egy új Soundgarden-dal, a semmiből, nem tudni miért

A Storm című számot állítólag még tavasszal vették fel Jack Endino producerrel, szóval az a tippem, hogy ez egy amolyan kis ajándék a rajongóknak, és nem készül még az új Soundgarden-lemez. Ha meg mégis készül, akkor rosszul tippeltem. Alább a dal, még lentebb pedig egy röpke Temple Of The Dog-összeállás (Pearl Jam + Chris Cornell) a legutóbbi Bridge School Benefit koncerten október 25-én.


rock hír soundgarden2014.10.28. 09:03 – Lángoló

Készíts koktélt a Tudósoknak!

A legjobb receptek nyernek.

A Tudósok zenekar és a Lángoló Gitárok koktéltervező versenyt hirdet. Találj ki egy koktélt, amelynek neve Buta szeretnék lenni! Ez az új Tudósok album, az Éljen a Petőfi Rádió! első refrénje. A zsűri a zenekar, a nyertes kap 10 darab különféle Tudósok-cédét! Nevezni következőképp lehet. Beszereted a Lángolókat a Facebookon. Beszereted a Tudósokat a Facebookon. Kommentben megírod a receptedet ide vagy valameéyik Facebookra. Határidő október 29 dél! Aznap este lemezbemutató is lesz az A38-on. Alább pedig az új Tudósok-lemez, a miheztartás végett!


pop rock hír tudósok2014.10.27. 16:49 – Hirdetés

Takáts Eszter – Karafiáth Orsolya – Góbi Rita: AMAZONOK színházi koncert

Játék!

akárkik.jpgHárom díva összefogott, és hogy mi sül ki ebből? Azt október 28-án és 29-én este tudhatjuk meg. Szerelem, elesettség, bátorság, avagy mit jelent napjainkban nőként boldogulni. Kérem, senki ne ijedjen meg, a hölgyek a harmóniát tűzték ki egyfajta célul, és már a színpadra is a Takáts Eszter Beat Banddel készülnek, amelynek tagjai a javából.


koncert takács eszter bakelit multi art center