2016.07.30. 12:21 – herma

Új dal az Epicától - az első szöveges videó a The Holographic Principle-hez

epica_universal_death_squad.jpg

Ami egyébként más bandáknál klipnek is beillene, hiszen végig a minap a Rockmaratont záró zenekar tagjait láthatjuk a dal előadása közben. Az első számú szimfonikus metál csapat lemeze egyébként szeptember 30-án érkezik, és persze egyből bónuszos kiadás is elérhető lesz, instrumentális verziótól kezdve akusztikus dalokig mindenfélével. Meg amúgy is az eddigi legnagyobb szabású anyagának ígéri a The Holographic Principle-t a csapat. Ezt egyrészt nehéz látatlanban elhinni a két és fél évvel ezelőtti, hatalmas előrelépést jelentő The Quantum Enigma után, másrészt a Universal Death Squad tesz róla, hogy mégiscsak sikerüljön:


videó metal szimfónikus epica2016.07.30. 10:01 – Nihil_AK

Láncfűrészes hardcore grindcore - Új dal a Trap Themtől

trap-them-01.jpg

Természetesen szombaton délelőtt kizárólag grindcore zenét érdemes hallgatni, elsősorban akkor, ha amúgy sem szeretsz köszönni a szomszédoknak. Ha már itt tartunk, találtunk is egy kitűnő zenekart erre a célra. A Black Flag-féle hardcore punkot klasszikus svéd death metal hangzással ötvöző bostoni Trap Them hamarosan érkező, Crown Feral című lemezének felvezető dala igazán kellemes hallgatnivaló lesz azoknak, akiknek összefut a nyál a szájukban arra a gondolatra, hogy milyen jó is lenne egy Boss HM-2 torzítópedált fetisizáló, punkosított Dismember, igény szerint Entombed. A hajtás után magatokévá is tehetitek az élményt.


punk boss black flag hardcore grindcore entombed trap them hm-2 dismember2016.07.30. 08:31 – Lángoló

Jövő kedden indul a 9. Ördögkatlan Fesztivál

Zene, színház, kiállítások, családi programok idén már négy faluban

ordogkatlan.jpg

Augusztus elején újra Dél-Baranyában találkoznak a művészeteket kedvelők. Az eredetileg baráti vágyakozásból született Ördögkatlan Összművészeti Fesztivál idén már kilencedik alka­lom­mal vendé­geskedik Nagyharsányban, Kis­har­sány­ban, Bere­men­den, és idén először Villány­kövesdet is elfog­lal­ják a „mezít­lábasok”. Részletes információk a hajtás után. 


programajánló fesztivál színház művészet baranya ördögkatlan2016.07.29. 15:20 – Nihil_AK

A homokember belépője

Ma huszonöt éve jelent meg kislemezen az Enter Sandman

metallica_2.jpg

Ma ugye július 29-e van, egyben épp negyedszázada, hogy a Metallica kihozta kislemezen a komplett rock- és metál színtér, de valószínűleg az egész könnyűzene egyetemes történetének egyik legismertebb dalát, az Enter Sandmant. Bár ezt a számot valószínűleg minden olvasónk hallotta már életében legalább (hat-nyolc)százszor, összeszedtünk róla pár érdekességet nektek, mert épp ehhez volt kedvünk mai napon olvasott, a Meshuggah új lemezének megjelenésén kívül teljes mértékben érdektelen hírek megjelentetése helyett.


metallica múltidézés jubileum enter sandman kislemez daliás idők 25 év2016.07.29. 13:34 – Gnosis

Egy lemeznyi eddig még nem hallott My Chemical Romance-dal fog megjelenni hamarosan

MCR-62228225616.jpg

Amikor az első boroskóla után az emo is beütött a tiniknél úgy kétezer körül, a My Chemical Romance nevű zenekar is megalakult. A szerencsétlen időzítés (és kinézetük) miatt sokan tévesen az együttest is a műfaj nagyágyúi közé sorolták, ennek hatására pont ugyanolyan sokan gyűlölték is emiatt őket, mint amennyien szerették. Természetesen ők saját magukat mindig is inkább rock/punk csapatnak tartották félalter-beütéssel, de hát ugye ez egy rajongót vagy ellendrukkert annyira nem érdekel. 2013 márciusában, 12 évnyi küzdés után feloszlottak. Törtek a szívek és hiánycikk lett a zsilettből. A hír velük kapcsolatban most az, hogy bár, újjá nem alakulnak, viszont a nagy áttörést hozó The Black Parade lemezük tíz éve jelent meg és ezt most bónuszolva, tizenegy, eddig nem hallott számmal újra kiadják. Erről szól most a The Five of Us Are Dying ami egyébként a Welcome To The Black Parade daluk egy korábbi verziója.


alternatív my chemical romance punkrock no emo2016.07.29. 11:24 – Rácz Mihály

Világzene aranylövésig az idei Szigeten

Videós ajánló, első rész

fanfare-ciocarlia-big1_1.jpg

Bár az ömlesztett reklámfelületeken nem kaptak helyet, így a felületes rátekintés elkerüli, de a legízesebb bandák szokás szerint a Világzenei Színpadon láthatók és hallhatók majd a Szigeten. Nem feltétlenül kell ezt elhinni, de próbát tenni azért érdemes. Most pedig lássunk néhány konkrét példát!


programajánló sziget lajkó félix világzene mau mau cimbaliband fanfare ciocarlia hackney colliery band2016.07.28. 16:32 – Lángoló Gitárok

Duff McKagan kedvenc receptje magyarul

cooking.jpg

Alig egy hete jelent meg magyarul Duff McKagan életrajza, It'so Easy...És más hazugságok címmel. A könyvről már írtunk korábban, most viszont egy olyan blogbejegyzésre akadtunk, melyet mindenképp szeretnénk megosztani veletek. A kiváló Rock and Chili gasztrocker blog szerzője, Fazekas Richie ugyanis elkészítette azt a receptet, melyet Duff barátunk még akkoriban tanult, amikor konyhai kisegítőként dolgozott, és naponta csak egyszer evett, méghozzá úgy, hogy az étterem által biztosított fejadagot dobták fel ezzel-azzal. A receptet, mely a hajtás után olvasható, ezúton is ajánljuk a Megadeth tagjainak figyelmébe! A cikk itt olvasható.

(Köszönjük Pintér Miklósnak, hogy figyelmünkbe ajánlotta a cikket!)

gasztro recept guns n roses avokádó megadeth duff mckagan rock and chili2016.07.28. 16:00 – Gnosis

Negédes rockzene - Anciients-dalpremier

anciients_0177_c_thuja_knox_small.jpg

Teljesen időszerűen jelentkezik a Voice of the Void című új lemez friss beharangozó dalával a vancouveri Anciient, ugyanis pont most vagyunk az uborkaszezon közepén. Ilyenkor csendben elvagyunk, nézünk ki a fejünkből és néha dúdolgatunk, tét nélkül. Na pont ezt az életérzést adja át most a Following the Voice dal is: habkönnyed rock/metal zene, dallamos és kicsit kiabálós énekkel, némi kis progos beütéssel is. Nem fáj, nem fakaszt mosolyral, de el lehet vele lenni. A kanadai zenekart egyébként még 2009-ben a 3 Inches Of Bloodból ismert Aaron "Boon" Gustafson basszeres alapította és a Heart Of Oak volt az első lemezük.


rock anciients2016.07.28. 13:15 – Prieger Zs.

"A techno mindennél demokratikusabb műfaj" - DJ Budai-interjú évfordulóról, "koszos cuccról" és "csendes őrültségről"

13819418_10208570105162632_1647295889_n.jpg

Július 30-án, a Track Teraszon ünnepli pályafutásának 25. évfordulóját DJ Budai, aki kvázi legendának számít a hazai DJ-szakmában, ráadásul karrierje úgyszólván töretlen ily hosszú idő után is. Mániákról, funkról, horgászatról, koszos cuccról beszélgettünk vele, na meg persze arról, hogyan lehet játszani 16 órán át úgy, hogy közben még vécére sem mész ki.


interjú techno budai dj budai