2014.11.26. 15:17 – dankógábor

Morrissey már megint lement a színpadról

Most pár színpadmászótól rémült meg az egykori Smiths-frontember. A közönség szerencséjére most csak az utolsó dalnál történt az incidens, szóval csupán az Every Day Is Like Sundayt nem hallhatták Essenben. Nem úgy ugye a varsói közönség, ahol Moz a hatodik szám után hallott valami sértőt, és nem is folytatta a fellépést. Egyébként most sem volt tragédia, és bár valóban többen úgy érezték, hogy a színpadon a helyük, a biztonságiak némi birkózás után visszaterelték őket a küzdőtérre. Addigra viszont már a komplett zenekar eltűnt hátul, és nem is jöttek vissza. Itt a videója kegyetlenül durva incidensnek:


pop rock morrissey hír2014.11.26. 13:48 – Lángoló

Ismét Budapesten a Morcheeba

A brit Morcheeba idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A ’90-es évek közepén a Godfrey-testvérpár, DJ Paul és Ross, Skye Edwards énekesnővel kiegészülve alapította meg a kezdetben trip hopot játszó, majd a későbbiekben egyre inkább a könnyen befogadható popzene irányába húzó zenekart. Legutóbbi, sorban a nyolcadik nagylemezüket, a Head Up High-t a kritikusok és a rajongók is dicsérték, úgyhogy egyelőre úgy néz ki, a zenekar tényleg révbe ért. Ez a révbe ért zenekar látogat el újra Budapestre december 8-án, hogy egy teljesen új setlistet mutassanak be a magyar rajongóknak, telis-tele a legnagyobb közönség kedvenc dalokkal. A koncertre a jegyvásárlás nem a klasszikus módon történik: regisztrálj a umusiclive.hu oldalon, majd válogass és vásárolj MasterCard vagy Maestro kártyáddal öt alkalommal zeneszámot a webboltban és ha elég gyors vagy, automatikusan tiéd a belépőjegy az élő koncertre.


pop hír triphop morcheeba2014.11.26. 11:00 – Lángoló

Ilyen az akusztikus hiphop a Gyík zenekar felfogásában

Premier!

Akkor gyorsan fussuk át a Gyík zenekar lemezpremierjéhez tartozó dolgokat! Az együttes 2012 elején alakult, stílusukat tekintve pedig az akusztikus hip-hophoz állnak a legközelebb.

Zenénket többek között a DubFx által már ismertté tett looper-pedál határozza meg, melynek segítségével az élőben előállított dob (cajon, beatbox) és basszus loopokra ketten gitározunk, az Mc pedig csak teszi a dolgát.

Ők a tagok: Nagy Viktor rapper-szövegíró, Balogh Borsa gitáros, beatboxos, cajonos, loopos, Lukovich András gitáros.


premier pop rock hiphop hír gyík2014.11.26. 09:45 – dankógábor

Prince lejött az internetről

Azt eddig is tudtuk, hogy Prince nincs igazán jóban a világhálóval, de most szinte teljesen száműzte magát onnan. Okokat nem tudni, de egész egyszerűen a picit hisztis zenész törölte/töröltette magát a Twitterről, a Facebookról, a Soundcloudról az Instagramról és a Youtube-ról is. A videómegosztón is csak egy dal klipje maradt fent. Prince már 2010-ben is az internet végét jósolta, nem tudni milyen indíttatásból. Nemrég nagy lendülettel beharangoztak egy facebookos kérdezz-feleleket is, de a művész összesen egy kérdésre válaszolt. Abban azt ecsetelte, hogy nagyon jó minőségben érdemes a zenéit hallgatni. Amúgy a streamingszolgáltatókon továbbra is fent vannak Prince eddig ott lévő anyagai. Szóval nem csak ezt a klipet lehet azért online elérni:


pop hír prince2014.11.25. 15:34 – dankógábor

Bono bocsánatot kért, mert bocsánatot kért

Ugye mindenki emlékszik arra, hogy Bono bocsánatot kért, mert erőszakosan rátukmálták mindenkire az új U2-lemezt? Azt mondta kicsit túllőttek a célon, és sajnálja. Nos, most a Mojónak elárulta, hogy mégsem sajnálja sőt, azt sajnálja, hogy bocsánatot kért miatta. Szerinte ez rossz megközelítés volt. Igazából az a helyzet, hogy rohadtul büszke arra, amit tettek, és életük egyik legnagyobb eseménye volt ez. A U2 egyébként most turnéra készül. Na, az forradalom lenne, ha oda ingyenes lenne a belépés.


rock hír u2 bono2014.11.25. 14:00 – Lángoló

Pszichedelikus őrült tudós a Grand Mexican Warlock új klipjében

Premier!

gmw_bic_2014.jpg

Új klippel jelentkezik a Grand Mexican Warlock. A Birds In Cage videója itt és most premierezik a Lángolón, szóval rögtön szolgálunk is némi információval a művet illetően.

A klipet Somlai Tamás (Tonyő) barátunknak köszönhetjük, aki - csakúgy, mint a Fisherman’s Tale-nél Koblicskáék – szabad kezet kapott a dalválasztásban és az ötlet is tőle származik. A videó rendezése, felvétele, vágása, az animációk és utómunkák mind Tamás keze alatt történtek, a forgatás során a technikai stáb maga a zenekar volt, néhány barátnővel kiegészülve; olykor arrébb kellett tenni egy lámpát, vagy elindítani a füstgépet, alkalmanként Matyi és én még kameráztunk is. A díszleteket, kellékeket, ruhákat is saját kútfőből oldottuk meg, a stylist én voltam, ezért nézünk ki mindannyian olyan szarul jól.

- mondja Szabó László gitáros.


premier rock hír grand mexican warlock2014.11.25. 11:00 – Lángoló

Elég szép klipet kapott Rutkai Bori és a Specko Jedno Homok a fékben - Diszkó a murván című dala

Premier!

photo.JPG

A Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekar legfrissebb videójában egy szépen guruló melankolikus blues-sanzon félúton meggondolja magát, és hirtelen techno-diszkó számmá alakul át. Tenyérnyi, diónyi és klasszikus méretű diszkógömbök a klip főszereplői, amik utaznak bicikli csomagtartón, patakban sodródnak, dobverő üt rajtuk ösvényt és még egy csomó minden történik velük.

Enigmatikus meseklip bimbózó biciklikről, legényfogó folyami varázsformulákról, és ott felejtett fröccsök búbánatáról.

Rutkai Boriék klipje a dal a kettős műfajával párhuzamosan két helyszínen játszódik. A romantikus részhez Balaton környéki tájak tóparti, sziklás, homokdűnés képei kapcsolódnak, a techno részhez budapesti helyszínek társulnak; a Stadion szoborparkja, a Duna, az A38 hajó fedélzete.


pop hír blues techno specko jedno rutkai bori2014.11.25. 10:00 – Hirdetés

Purple és Zeppelin klasszikusok egy koncerten

Nyerj belépőket a Purple Zeppelin Jamre!

PZJ.jpg

A hetvenes évek rockzenéjének két legnagyobb óriása, a Deep Purple és a Led Zeppelin lesz a főszereplője a Purple Zeppelin Jam névre keresztelt klasszikus rock ünnepnek, amelyre most pénteken látogathattok el a Bakelit Multi Art Centerbe. A Cry Free által szervezett Purple Zeppelin Jamre most páros belépőket is nyerhettek, érdemes tovább olvasni!


hirdetés programajánló led zeppelin deep purple cry free bakelit multi art center2014.11.24. 19:00 – dankógábor

Most azonnal tessék meghallgatni az új AC/DC-lemezt!

Premier!

Nos tehát itt van, megérkezett a Rock Or Bust című új AC/DC-album, ami az első a betegség miatt kiszállt Malcolm Young gitáros nélkül. Az utódja az unokaöccse, Stevie Young lett. Ő a legidősebb Young testvér, Stephen fia, aki csupán egy évvel fiatalabb Angusnál. A hírek kicsit kaotikusak voltak mostanában, de a lényeg, hogy a lemezen még a pár hete drogbalhéba keveredett Phil Rudd dobol. Azt egyelőre nem tudni, hogy a jövő évi turnén is ő játszik-e, ki nem rúgták a zenekarból, de Angus Young szerint először rendbe kell tennie az életét. Volt már ilyen gondja korábban is, még turnéra is elengedték annak ellenére, hogy elítélték, lehet most is sikerülni fog neki. Mivel az AC/DC sosem cizellálta túl a dolgokat, így a fenti infókon kívül én sem fogom. Itt van alább a teljes lemez, amit Magyarországon először a Lángolón lehet meghallgatni. Hajrá!


rock hír acdc2014.11.24. 17:33 – m.adi

Mintha a Szigeten lett volna – Klaxons-koncertbeszámoló

A Klaxons vasárnap este rövid időn belül már másodszor járt Budapesten. Ráadásul könnyen lehet, hogy utoljára, mert a zenekar tagjai október végén bejelentették, hogy nem turnéznak többet. A két koncert mégis teljesen más körülmények között lett megrendezve: az első még augusztusban a Sziget fesztiválon, egy tízezer fős sátorban, ami rendesen tele is volt a Sziget mindenféle nemzetiségű közönségével. A fesztiválon azon a napon sem ők voltak a legnagyobb fellépők, a figyelem nem csak feléjük irányult, bár ezzel együtt azért tényleg nagyon sokan voltak a koncerten. Akkor egy kiváló koncertet adott a Klaxons, annak ellenére is, hogy a hatalmas tömeg az élvezet rovására ment. A kérdés adta magát, hogy más környezetben, egy klubban, jóval kisebb helyen és jóval kisebb közönség előtt mit tud a zenekar.  


klaxons koncertbeszámoló2014.11.24. 09:22 – Nihil_AK

Történetek egy legendás zenekar közelmúltjából

Dávid bácsi hetven felé ballagó ősz apóka már. Végigdolgozta az életét, közben letett egy-két dolgot az asztalra, és most jól megérdemelt nyugdíjas éveit töltve a rózsáit metszegeti a hátsó kertben. Mivel fiatalabb korában egész jó gitárosként tartották számon, néha-néha még előveszi a hangszert. Ilyenkor áthívja régi cimboráját, Miki bácsit, és beszélgetnek egy jót. Miki bácsi dobolgatni is szokott, amikor nem épp a nyolcvanas évek óta gyűjtögetett, nagy becsben tartott autócsodáit bütyköli, de hát nem bírja már úgy az iramot, mint fénykorában.


rock pink floyd ezt hallgasd2014.11.24. 08:01 – dankógábor

Csak azért rakom be az új AC/DC-videót, hogy felvezessem az esti lemezpremiert!!!!!!!!!!!

Nem, az AC/DC nem a klipjeiről híres. Az Play Ball ultragagyi videója után most itt a Rock Or Bust, de nem tudom eldönteni, hogy most ez jobb az előzőnél, vagy ugyan olyan. A zenekar zenél egy kör alakú színpadon, körben pedig a közönség csápol. Csudanagy koncepció! Mindegy, a dal ismételten jó, ez a lényeg. És amúgy is, a poszt lényege csak annyi, hogy beharangozzam az esti lemezpremiert. Hétkor tessék nézni a Lángolót!


rock hír acdc