2016.07.26. 16:30 – Szponzoráció

Hangolj be telefonnal!

Ingyenes Boss Tuner mobil alkalmazás okostelefonhoz és tablethez

boss_tuner_app_s_gal.jpg

Mint az közismert, bizonyos zenészek hajlamosak élből elutasítani az újításokat, és semmiben sem bízni, ami nem legalább negyven kiló, vagy nincs benne elektroncső. Pedig néha az új technológiákra is érdemes figyelni, hiszen számos problémára kínálnak gyors és egyszerű megoldást. Hangolnia például majdnem mindenkinek kell, és mivel manapság már az olyan kemény arcok is a telefonjukat babrálják az öltözőben, mint a Marduk együttes, tulajdonképpen adja is magát az ötlet: miért ne lehetne gitárhangoló is egy okostelefonban? A Boss Tuner App pont ezt az ötletet teszi valósággá. Részletek a hajtás után! 


roland műhely boss szakma hangszer tuner hangoló2016.07.26. 15:56 – dankógábor

Annyira akartam, hogy legyen Nails-koncert Budapesten, hogy feloszlott a zenekar

nailsend.jpg

Nem bírták ezt a nagy nyomást. Kihozták az új nagylemezüket, én pár posztban hozsannáztam róluk, meg megemlítettem, hogy jó lenne egy hazai buli, majd most hirtelen beadták a kulcsot. Méghozzá úgy, hogy lekötött turnéjuk volt, aminek lett volna bécsi állomása is, és egy futó pillanatomban még olyanra is gondoltam, hogy ki kéne mennem. Hát nem kell. Az okot nem közölték (igazából azt sem, hogy "szünetelnek", máshonnan tudjuk), vége oszt kész.


punk metál hardcore hír grindcore nails2016.07.26. 15:01 – herma

Hallgasd meg a Troopert hárfán - A Harp Twins a temetőben zenélgetett

harp_twins.jpg

Két igen csinos fiatal hölgy úgy döntött, hogy megmutatják a világnak, hogy hangzik legkedvesebb hangszerükön az Iron Maiden klasszikusa. De az ilyesmi nem egy egyszeri kilengés náluk, hiszen a Camille-ból és Kennerly-ből álló ikerpár hol rock vagy metál klasszikusokat játszik, hol videójáték- és filmzene átiratokat ad elő a lemezein. Úgyhogy a Trooper csak a legújabb áldozat, és ha klikkeltek egyet, mindjárt találkozhattok a Metallica és a Guns 'N Roses egy-egy híres dalával, meg még egy kis Csillagok háborúja egyveleget is meghallgathattok.


star wars videó guns n roses metallica iron maiden hárfa harp twins2016.07.26. 13:33 – Lángoló Gitárok

Szombatig ingyenesen letölthető Péterfy Bori és a Love Band összes lemeze

peterfy_bori_1.jpg

Most szombaton mutatja Péterfy Bori és a Love Band legújabb, Szédülés című lemezét a Budapest Parkban. Ebből az alkalomból mától egészen a koncert napjáig a zenekar összes lemezét ingyen letölthetővé tették a Bandcampen. Akinek hiányos ismeretekkel rendelkezik az életművet illetően, most pótolhatja a lemaradást.


letöltés ingyenes péterfy bori péterfy bori & love band bandcamp2016.07.26. 11:53 – Nihil_AK

Bulvárhírek helyett itt egy teljes koncertfelvétel a Carcasstól

Bill Steer már nagyon írná az új lemezt, legalábbis ezt mondja

carcasssantaana2016_638.jpg

Miközben olyan dolgok hihetetlenül fontos dolgok történnek a világ zenei életében, mint hogy egy rapper arconlövi magát, csak hogy nyilvánosságot szerezzen, illetve kiderül, hogy Rihanna nem szeretne pokémonvadászokat a koncertjén*, a Carcass együttes ezekben a napokban épp a Crowbar társaságában turnézgat az Egyesült Államokban. Szombaton Santa Anában játszottak, amely koncert teljes hosszában megtekinthető a hajtás után.


rihanna carcass death metal grindcore teljes koncert2016.07.26. 09:05 – herma

Vörös és fekete meg még egy vörös - Írás a Blues Sisters tagjainak idei lemezeiről

blues_sisters_3.jpg

Egy blues-ra szakosodott kis német független kiadó, a RUF Records, Blues Caravan címszó alatt 2005 óta minden évben megturnéztatja együtt három előadóját. Ilyenkor egész estés fellépés keretében saját műsorral és közös dalokkal is szerepelnek. Idén az énekesnők kerültek sorra, és bár sajnos kelet felé egyáltalán nem jönnek, míg ők épp az USA-ban utazgatnak keresztül-kasul, nekünk is lehetőségünk van megismerkedni velük, hiszen az év elején mindhármuknak kijött egy-egy új albuma. Akit egy kicsit is felcsigáz három különböző karakterű, kiváló énekhang, és a dzsesszből, soulból és rockból is táplálkozó kellemes, modern blues zene, meg még a jó dalokat is szereti, annak ma alighanem jó napja lesz.


jazz rock soul blues lemezismertető ezt hallgasd layla zoe ina forsman tasha taylor2016.07.25. 18:00 – Lángoló

A Balatonon átfröccsözött napokról és délutánokról énekel a Jáde Nyúl

Lángoló Premier

jadenyul.png

A Jáde Nyúl zenekart Kovács Levente énekes-gitáros és Zalányi Márk gitáros alapította 2013 nyarán. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Kiss Lóránd dobos, majd pár tagcserét követően Ditrói-Tóth Szabolcs billentyűs és Ágotai László basszusgitáros érkezésével kialakult az első komolyabb felállás. A zenekar 2014 augusztusában dobogós helyezést ért el egy kisebb zenei tehetségkutatón, aminek köszönhetően lehetőséget kaptak, hogy megmutassák magukat a Budapest Music Expon, a Syma Csarnokban. 2015 februárjában megjelent a bemutatkozó kislemezük, amely a Rozsdaváros EP címet kapta. Nem sokkal később indultak a Dunai Regatta tehetségkutatóján, ahol megszerezték a második helyet. Ezt követően újabb tagcsere történt, Turcsán Ádám került a dobok mögé, akivel kiegészülve a KiMitTube versenyén a középdöntőig jutottak. A csapat azt mondja magáról, hogy űrnyúlpopot játszik, szeretnek különböző stílusokat, rendhagyó dalszerkezeteket kipróbálni. Ennek lehet most szem és fültanúja minden Lángoló-olvasó, ha megnézi lentebb a klip- és dalpremiert.


pop rock hír jade nyúl2016.07.25. 16:53 – Szponzoráció

Csütörtökön Steve Vai a Budapest Parkban

Itt a nyereményjáték második része

steve_vai_5_23_12_1.jpg

Már csak néhány nap van hátra csütörtökig, amikor Steve Vai a mára klasszikussá érett Passion And Warfare huszonötödik évfordulós turnéjával a Budapest Parkban lép fel. Ennek örömére jöjjön a pénteken indult játékunk második része, amelyben közöljük a még hátralévő kérdéseket. Aki szeretné páros VIP belépővel a zsebében a Budapest Park legjobb helyéről, a Heineken Lounge teraszáról megnézni a koncertet, emellett Ibanez ajándékcsomagot, ingyenes sörfogyasztást nyerni, jól teszi, ha tovább olvas!


gitár programajánló nyereményjáték steve vai ibanez budapest park2016.07.24. 12:55 – dankógábor

Kegyetlen lett a MSTRKRFT és a Converge énekesének közös dala

mstrkrft.jpg

A MSTRKRFT egy elektronikus tánczenét játszó kanadai duó. Viszonylag ismertek, és elismertek, jártak már Magyarországon is, sok ínyenc is bírja őket. Most jött ki a harmadik nagylemezük, ami így kezdőik:

Ez teljesen megszokott, semmi durva kilengést nem okoz a duó eddigi munkáihoz képest. Viszont így végződik:


hardcore hír electro mstrkrft converge jacob bannon2016.07.22. 11:24 – Szponzoráció

Nézd a legjobb helyről Steve Vai koncertjét!

Ibanez Gitárterasz a Budapest Parkban

vai15.jpg

Jövő csütörtökön a világ egyik legnagyobb gitárhőse látogat ismét hazánkba. A legendás Passion and Warfare album huszonötödik évfordulóját ünneplő turné július 28.-án ér a Budapest Parkba, az este folyamán pedig a teljes lemezanyag hallható lesz Steve Vai és zenekara előadásában. Ez már önmagában jó hír, a még jobb viszont az, hogy két olvasónk a legjobb helyről, a Budapest Park Heineken Lounge teraszáról nézheti meg a bulit, és még a sörfogyasztást is mi álljuk. Játék és további infók a hajtás után!


gitár programajánló koncert nyereményjáték steve vai ibanez budapest park2016.07.22. 10:44 – herma

Fjordok, erdők, gleccserek torzító nélkül - Myrkur unplugged anyaggal tér vissza

mausoleum.jpg

Nagy vitákat váltott ki a black metal kedvelői között Myrkur, azaz Amalie Bruun tavalyi debütalbuma. A dán származású, az Egyesült Államokban tevékenykedő énekesnő ugyanis elég nagy kiadói hátszéllel robbant be a köztudatba, és lemezének felvezető dalában az Ulver egyik korai klasszikusa hagyott túlontúl mély nyomot. No meg volt, akinek nem volt elég kemény, amit csinál, másokat az extrémebb, károgós részek voltak zavartak, az igazán szakavatottak meg az eredetiséget hiányolták. Sokaknak persze tetszett, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy bűn rossz semmiképp sem volt, a skandináv népzenéből merítő angyali hangon előadott akusztikus részek pedig kifejezetten szépre sikerültek. Akik kiegyeznek a legutóbbi mondattal, azok most örülhetnek, mivel egy idén rögzített, száz százalékban akusztikus koncert felvétele lát augusztus 19-én napvilágot.


folk dal hír akusztikus blackgaze myrkur2016.07.22. 09:31 – Gnosis

Ilyen egy 9/10-es Korn-dal

korn2.jpg

Legalábbis ezt nyilatkozta nemrég James „Munky” Shaffer gitáros az október 21-én megjelenő, The Serenity of Suffering cím új Korn-lemez kapcsán:

Ha az első albumunkat (Korn) tízesnek vesszük, akkor az új az tuti kilences.

Az a fő, hogy önbizalomból nincs hiány és ezt a Rotting In Vain című számot hallva akár kilences is lehetne, ha soha, egyetlen dalt se ismernénk a debüt óta. Na de ne legyünk túl szigorúak, maga a dal egy faék egyszerűségű Korn-szám, leszámítva, hogy nincs csattogó basszus, viszont van helyette ismét Jonathan Davis-es kutyaugatás. Akár még jó is lehet a lemez, mondjuk tíz dalból kilenc.


rock metál hír numetal korn