2016.12.09. 11:23 – roska

Ezúttal Madonna karaokézott James Cordennel

madonnacorden640.jpg

Amerikában hatalmas népszerűségnek örvend James Corden talk showja, többek között azért, mert sorra hívja kocsijába a legnagyobb legnépszerűbb énekeseket, hogy saját dalaikat karaokézzék. Volt már nála sok mindenki Adele-től elkezdve, Gwen Stefanin, Sián, Elton Johnon, Lady Gagán, Rod Stewarton és Stevie Wonderen át a Red Hot Chili Peppersig, akik például zenekarként jól megtelítették az autót. Most épp Madonna volt a soros, aki elénekelte-táncolta például a Vogue, a Papa Don’t Preach, a Don’t Cry For Me Argentina és a Music refrénjét. Az éneklés mellett persze mindig van alkalom a sztorizgatásra is, már csak ezek miatt a történetek miatt is érdekes lehet belenézni a videókba. Madonna például elmeséli, hogy anno rámászott Michael Jacksonra (!), hogy otthon olyan, mint Julie Andrews (!!), és hogy szívesen lett volna apáca (!!!). Szóval nyilván ez is ilyen haters gonna hate-jelenség, aki utálja Madonnát, az ezután is utálni, míg a rajongói továbbra is imádni fogják, mert pont olyan ebben a 13 percben, mint a koncertjein, ráadásul nagyjából az ott látható koreográfiát is nyomja le a meglehetősen kicsi és zárt térben.


hír madonna karaoke talk show james corden2016.12.09. 10:23 – roska

Máris meghallgatható a Westworld soundtrackje

westworld640.jpg

Alig ért véget az HBO sorozat első évada, már meg is jelent az ahhoz tartozó soundtrack album, méghozzá nem is akármilyen dalokkal. A 34 számot tartalmazó lemezen a sorozathoz szerzett zenék mellett többek között Soundgarden (Black Hole Sun), The Rolling Stones (Paint It Black), Amy Winehouse (Back To Black), The Animals (House of the Rising Sun), The Cure (A Forest) és Radiohead (Fake Plastic Trees, No Suprises) feldolgozások találhatóak. Ezek sokszor mindössze egy szál zongorára átírva szólalnak meg, aminek a sorozat fantáziavilágát tekintve van igazán jelentősége. Persze ha egy filmhez vagy sorozathoz Ramin Djawadi (Trónok harca, A szökés, Vasember) szerez – plusz ez esetben fel is dolgoz – zenét, arra mindig érdemes odafigyelni. (Rolling Stone)


filmzene hír ramin djawadi2016.12.09. 09:16 – dankógábor

Szóval így játszik Tankcsapdát a Wellhello

A zenekar a Fiúk ölébe lányok című számot dolgozta fel. A dal ugye azon a lemezen van, aminek a címe, hogy Dolgozzátok fel!, és amin a Tankcsapda játszik másoktól dalokat, illetve mások játszanak Tankcsapda-dalokat. Ez utóbbi tartozik természetesen a Wellhello is, akik úgy átalakították a Tankcsapda slágerét, hogy azt saját dalként is eladhatnák. Persze a teljes lemezt hallva a szolgai másolat nem is volt koncepció a feldolgozásoknál. A dalhoz most készült videó is, amin a Wellhellón kívül két lány szerepel, illetve egy éjszakai autózás, a dalszöveggel kísérve. Szóval ez egy szöveges videó, ami klipnek is elmegy. Sajnos azt nem tudjuk, hogy a Tankcsapda-rajongók mit szólnak az átirathoz, de megértjük, hogy a rockzenekar nem teszik ki a Facebookjára. Talán nem erős az a hasonlat, hogy ez olyan lenne, mintha a Metallica azt posztolná, hogy Justin Bieber Metallica-dalt játszik.


pop rock hír tankcsapda wellhello2016.12.08. 22:34 – dankógábor

A helyzet az, hogy elég jó lett az új At The Drive-In-dal

atthedrivein2016.png

Igen, 16 év szünet után váratlanul megjelent egy új At The Drive-In-dal, Governed by Contagions címmel. Jó, azt tudni lehetett, hogy új zenén dolgozik a csapat, amiből Jim Ward, az alapító gitáros-énekes valamilyen oknál fogva kimaradt a legutóbbi újjáalakuláskor (helyette Keeley Davis játszik, aki ironikus módon abból a Spartából jött, amit Ward alapított az At The Dire-In feloszlásakor). Viszont a dalt hallgatva ez egyáltalán nem érződik, a Governed by Contagions ott folytatja, ahol 2000-ben a Relationship Of Command lemezzel, lényegében a csúcson maradt abba a karrier. Azt, hogy ez a valóban jó dal min lesz rajta, mikor jön az album, jön-e egyáltalán, nem tudni. Omar Rodriguez-Lopez gitárosnak és Cedric Bixler Zavala énekesnek így is egy rakás zenéje vár kiadásra, elég csak mondjuk a valószínűleg teljesen kész második Antemasque-lemezre gondolni. Az ő észjárásukat követni viszont rendkívül nehéz, szóval bármi megeshet a közeljövőben. Talán csak egy új Mars Volta nem.


rock hardcore hír post at the drive in2016.12.08. 16:00 – Gnosis

Disszonáns geometria - Dodecahedron-dalpremier

Lángoló Premier

dodecahedron-03-_c_reinier_bonis_2011.jpg

Hexahedron - Tilling The Human Soil című dalával a disszonáns zenék rajongóinak nagy örömet fog szerezni a Dodecahedron holland zenekar, pláne ha valaki titokban a geometriát is szereti, mert a kwintessens nevű új lemezen elég mókás számcímek sorakoznak.  A zenekar extrém dark metalt játszik, ami esetükben azt jelenti, hogy amit csak lehet belesűrítenek a zenéjükbe, kizárva a dallamosságot világukból , ráadásul mindezt egy elég sötét hangulatú miliőbe helyezve. Ezek után egyértelmű, hogy ki és ki nem kattint az új dal meghallgatásához:


dalpremier lángoló premier Dodecahedron Dark metal extreme dark metal2016.12.08. 12:42 – Hirdetés

Ismét meghódítja Velencét az EFOTT

Nyarat adhatnak karácsonyra a fesztiválozók

efott_2017.jpg

A 2017-es EFOTT-ot a szervezők a 650 éves Pécsi Tudományegyetem hallgatóival karöltve készítik elő. A fesztivál a vizsgaidőszakok után, július 11-17. között lesz, a helyszín pedig ismét a Velencei-tó partja. Ám a buli idén egy nappal hosszabb lesz, mert a vasárnapi napon és éjszakán is teljes programmal várják a látogatókat. Akik idén is előre gondoskodnak hetijegyükről, egyben az EFOTT és kapcsolódó zenésztársak jótékonysági akciójában is részt vesznek. További infók és aftermovie a hajtás után! 


hirdetés fesztivál hír jótékonyság efott aftermovie2016.12.08. 12:15 – Lángoló

Elég zajos este lesz ma a MÜSZI-ben

Fellép ugyanis az Alpha Strategy, akik kanadaiak, nagyon frissen alakultak, és olyanokat tartanak példaképnek, mint a Shellac, Jesus Lizard, Killdozer, rádásul a lemezük hangmérnöke Steve "noiserockatyaúristen" Albini volt. Aztán lesz még a Pozvakowski, akiknek mi mutattuk be a legutóbbi nagylemezüket, érdemes meghallgatni, illetve lesz még egy egyszemélyes zajperformansz litvániából, amit Arma Agharta fog elkövetni. 


rock hír noise pozvakowski2016.12.08. 09:24 – Lángoló

Ismét az A38-on tarja évzáró koncertjét a Vágtázó Csodaszarvas

vagtazo.jpg

Nagyszabású évzáró koncertet ad december 10-én, szombaton Grandpierre Attila zenekara, a Vágtázó Csodaszarvas, előttük pedig a hasonlóan eksztatikus, a legkiválóbb lengyel világzenei formációnak számító Warsaw Village Band ad koncertet. Az esten az Ébrenálmodók Rituális Színház is fellép a Vágtázó Csodaszarvas koncertje alatt, így a koncert egyik részében színházi előadás által is kiegészülve: megáll az idő és elmerülünk a feltáruló világokban, amelyek karácsony ősi hangulatát, gyermeki tisztaságát idézik fel az ősi szertartások alapján. Az A38 interjút is készített Grandpierre-rel, ez itt olvasható.


folk rock hír vágtázó csodaszarvas2016.12.07. 16:00 – Gnosis

A végén úgyis elbukunk - Crippled Black Phoenix-klippremier

Lángoló Premier

cbp2016_31-small-by_zsolt_reti.jpg

A november 4-én megjelent Bronze című új Crippled Black Phoenix-lemez Scared and Alone dalához ma jelenik meg egy vagány klip, amit nem más rendezett, mint Costin Chiorenau. A művész stílusa egyből felismerhető és elég depis hangulatot csípett el a képi megjelenítésben, viszont pont ez volt a cél, mert ez nagyon is egybe esett a zenekar elképzeléseivel. Maga a dal amúgy a szorongásról, az egyedüllétről és ezen állapotokból való kitörésről és az ezzel járó kötelező katarzisról szól, amihez Belinda írta a dalszöveget és ő is énekli a dalt.


klippremier crippled black phoenix2016.12.07. 15:08 – dankógábor

Januárban újra Made In Pécs fesztivál

madeinpecs_1.jpg

Idén év elején annyira bejött a szervezőknek, hogy egy napig ellepték Pécs szórakozóhelyeit a pécsi zenekarok, hogy 2017 elején megismétlik a bulit. Idén 89 (!!) pécsi csapat lépett fel a városban, jövőre 109 (!!!) fog koncertet adni hat helyszínen, amiket negyed óra alatt be lehet járni. A szerdai sajtótájékoztatón a Punnany Massif, a Halott Pénz, a Junkie Jack Flash, a Mongooz and the Magnet és a Beans tagjai mondták el, hogy mi a különleges Pécsben, mitől van a baranyai városban ennyi népszerű zenekar. Számtalan történet hangzott el, de a közös mindig az volt, hogy Budapesthez képest egy viszonylag kis közösségről van szó, ahol automatikusan és lelkesen segítik egymást a zenekarok (akár építő kritikával is), ráadásul nincs is annyi inger, ami elvonná a figyelmet magáról a zenélésről. A lényeg, hogy Pécs, Budapesttel mellett Magyarország zenei központja, és aki képbe akar kerülni az ott zajló élettel, annak január 7-én kell elutazni oda. Reggel tíztől kezdődően 109 db 20 perces koncertben lesz része, mármint ennyi közül válogathat, mert a buli párhuzamosan megy majd, de az biztos, hogy mindenki megtalálja majd a magának valót. Részletek a fesztivál Facebook-oldalára kerülnek majd fel folyamatosan.


fesztivál hír made in pécs