John Frusciante a Duran Duranban

2014.04.24. 09:26 - Lángoló

A fenti képhez hozzá tudnátok képzelni John Frusciantét? Nem? Pedig most lehet megvalósul. Na nem száll be a gitáros a Duran Duranba, de nem kizárt, hogy turnézni fog velük. Az meg egyenesen biztos, hogy játszik az új lemezen. Nem pletyka ez, a Duran Duran honlapján lehet olvasni róla. Jelenleg gitársávokat küldözget interneten a zenekarnak, akik meg teljesen odáig vannak Frusciante témáiért, amik borzasztóan jól szólnak a dalokban. Érdekes hír ez, az biztos.


Szólj hozzá! Címkék: pop rock hír duran duran john frusciante

Egy sor kérdést vet fel Avril Lavigne új klipje

2014.04.23. 17:09 - dankógábor

Ez az itt fönt (vagy itt van hivatalosan is). Először is, azt hittük (reméltük) Avril Lavigne már csak szorgos háziasszony Chad Kroeger Nickelback-vezérrel közös otthonában, és a tavalyi lemezét is csak búcsúzásnak szánta. Másrészt igen, a lázadó tini imidzs erősen hozzátartozik a művésznőről alkotott képünkhöz, szóval akár (nagyon erőltetve) bele is illene a fenti klip ebbe a vonalba. De Avril Lavigne pár hónap múlva 30 éves lesz. Végig erre gondoltam, miközben néztem a fenti videót. Egy 30 éves nő miért csinál ilyet? Kinek? Melyik kislány akarja, hogy az anyja riszálja magát Hello Kittynek öltözve 3s japánul kiabáljon? Mi történt ezzel a csajjal? Kinek szól ez az egész? A Huffington Post sem jutott szóhoz. Hát ha még elmondjuk, hogy Chad Kroeger is a szerzők között van. Mit akarnak ezek együtt a világgal?


7 komment Címkék: pop hír avril lavigne hello kitty

Szívbajt kaptunk a Nova Rock napi beosztásától

2014.04.23. 15:45 - dankógábor

A Nova Rock fesztivál idei felhozatalába nem lehet belekötni. Ez így tökéletes, ahogy van. Minden rocker álma. Rohadt jól fogjuk magunkat érezni rajta, az biztos. A csúcs, minden kétséget kizáróan David Hasselhoff fellépése lesz az Iron Maiden után. Daviden kívül két zenekar érdekel nagyon minket, a Black Sabbath és a Soundgarden. Itt viszont most úgy remegünk, mint egyszeri MSZP-s a szavazat-újraszámlálás előtt. Vajon megvárják, amíg a Soundgarden koncertje befejeződik a kisebbik színpadon vagy Ozzyéknak korán kell az ágyba kerülniük, és leszarják a rajongói közös halmazt? Nekünk az is jó, ha előbb vége lesz a Black Sabbathnak, csak Ne Üsse Egymást A Kettő. Köszi! Itt a napi bontás:

tovább

4 komment Címkék: fesztivál hír novarock

Adjunk Negrót 50 Centnek!

2014.04.23. 15:08 - dankógábor

Pár éve 50 Cent teljesen ledöbbent a mi Negrónkon. Még Instagramra is feltöltötte a torok kéményseprőjét. Lett is belőle balhé, jó sok négerezéssel, rasszista kommenttel. Akkor nem tudtuk mit keres itt a rapper-színész, most viszont megint itt van, filmet forgat. Töltögeti is az Instáját rendesen, a fenti kép is onnan van. Mi meg csak reméljük, hogy valamelyik magyar a stábból lecsapja ezt a kurva magas labdát, és ad neki egy csomag Negrót. Csak aztán fényképezze is le! Vagy filmezze, az még jobb lenne.


7 komment Címkék: hiphop rap 50 cent hír.

Itt a nagyon megváltozott a Beat Dis új EP-je

2014.04.23. 13:25 - Lángoló

Megújult, vendégénekesek helyett állandó felállással dolgozik tovább a Beat Dis. Ez azoknak nem lehet meglepetés, akik mostanában látták élőben a zenekart, akik az új dalokon sokkal jobban előtérbe helyezik a gitárt. Alább bemutatjuk a csapat új EP-jét, ami a Revolt című negyedik nagylemez előfutára is egyben. Sőt, a dalokat Csigó Tamás főnök kommentálja is. EP-bemutató április 26-án a Gödörben.

tovább

Szólj hozzá! Címkék: premier pop rock hír alternatív beat dis

Hip-hopra hangol az EFOTT

2014.04.23. 13:00 - Hirdetés

anibal cannibals es hosok.jpg

„Én feszt nem változom, fesztiválozom” – indul az Animal Cannibals idei fesztiválhimnusza, amely minden bizonnyal az EFOTT-on is felcsendül majd. A magyar rap zászlóvivői idén először önálló teret kapnak a szövegelésre, a kannibálok pedig az előző évekhez hasonlóan házigazdaként is jelen lesznek.

tovább

Szólj hozzá! Címkék: hősök animal cannibals siska funktasztikus EFOTT

Új élet a Bajdázó után

2014.04.23. 11:48 - Lángoló

0001762420_10.jpg

Bár a Bajdázó pár hete egy teltházas búcsúkoncerttel egyelőre berekesztette működését, Győrffy Ákos billentyűs horhos nevű ambient projectje viszont aktív. Győrffy és a szintén volt bajdázós muzsikus és zenei rendező Gugyella Zoltán együttműködésével elkészült a horhos kétszámos EP-je, egy 90-es évek elejébe révedő shoegaze-dallal (ami Győrffy egy majdnem húsz évvel ezelőtt írt rövid verse köré íródott), és egy Derszu Uzala emlékét megidéző ambient-meditációval. A két felvétel itt hallgatható meg:

tovább

Szólj hozzá! Címkék: hír bajdázó horhos

itt a teljes lemez!

Így vagyok én a Koroggal

2014.04.23. 10:36 - dankógábor

FAL_4211_k.jpg

Először akkor találkoztam a Koroggal, amikor vagy a 97-es vagy a 98-as Szigeten délután elténferegtem a Bahia sátor mellett, bentről meg valami kegyetlen jó zene szólt. Az volt a Korog. A koncerten alig voltak, de akkor még emiatt senki nem bánkódott. Ezt mondják családias hangulatnak. Egy furcsa, szemüveges srác (Simon Gábor) volt a frontember, aki egyáltalán nem nézett ki frontembernek, de vicceseket mondott a sok ordibálás mellett. A zene meg olyan volt, mintha az Entombed Leukémiát játszana (ezt nem akkor találtam ki, sőt, nem is az én megállapításom, de találó). Rendszeressé vált, hogy én Korog-koncertekre járok, lemezt is vettem 1999-ben, meg minden. Rajongó lettem, mondhatjuk.

tovább

6 komment Címkék: rock metál hír korog

Ismét slágert gyártott a Bermuda

2014.04.22. 16:36 - dankógábor

Mondjuk nem tudom mit lepődök meg ezen, eddig minden daluk sláger volt. Nem is kell mellé duma, tessék hallgatni!

tovább

1 komment Címkék: pop hír bermuda

Ne félj - Itt a teljes Esti Kornél-lemez, zenekari kommentekkel

2014.04.22. 16:02 - Lángoló Gitárok

Esti Kornél - Ne félj cover.jpg

Ne félj címmel ma jelent meg digitálisan az Esti Kornél harmadik nagylemeze, amit mellesleg két napig ingyen lehetett letölteni a zenekar honlapjáról. Aki ezt elmulasztotta, természetesen még megveheti az albumot, április 24-től akár fizikai formátumban is. De természetesen azonnali segítséget is nyújtunk, ugyanis alább mind a tíz dalt meg lehet hallgatni sőt, a zenekar tagjai kommentálják is azokat egyenként.

tovább

Szólj hozzá! Címkék: premier rock esti kornél

Ez az ausztrál zenekar lép fel a Turbo lemezbemutatóján

2014.04.22. 14:07 - Gitárok

alithia 2.jpg

A melbourne-i Alithia bírja Magyarországot. Sok jel utal erre. Például, hogy itt, a Metropol stúdióban vették fel a bemutatkozó nagylemezüket, amin olyanok vendégszerepelnek, mint Matisz Flóra hegedűs, Undos a Grand Mexican Warlockból vagy Lőcsei Bence ex-Poison Of Marvel/Exe, de a New York-i Illspokinn is szövegel rajta. A klipjük is részben nálunk forgott. Több mint 18 hónapos filmezés után készült el, a produceri munkákat pedig a magyar produkciós cég, a Mihaszna Film végezte. A Thirteen Revelations vendégművésze Cvetan Hadzsiyski a bolgár 'smallman'-ből, aki a gaida-t, egy tradícionális bolgár hangszert mutat be. Hazájukban már ötször turnézták keresztül a kontinenst, fellépve az ország legjobb prog, post-rock és pszichedelikus zenekaraival, mint a sleepmakeswaves, Jerrico, The Red Paintings, Breaking Orbit, Mushroom Giant, Voyager vagy a Greenthief. Azt mondják magukról, hogy astral space core-t játszanak, ami sokkal több ez egy stílusnál vagy kategóriánál. Olyan filozófiát képvisel, ami az emberi elme határtalanságát hivatott feltérképezni. Hogy ez így van, itt van kiindulópontnak az említett klip, április 25-én pedig az Akváriumban lépnek fel a Turbo vendégeként.

tovább

Szólj hozzá! Címkék: rock hír alithia

Dalok a kockás füzetből – Subscribe-interjú

2014.04.22. 12:02 - Dankó János

A Subscribe magyar viszonylatban kifejezetten nagy teljesítményt hajtott végre azzal, hogy a nem túl közérthető zenéjével egy viszonylag nagy közönséget képes volt megnyerni magának Magyarországon, tizenöt év alatt. A zenéjük ugyan sok olyan kapaszkodót tartalmaz, ami a fiatalabbakat könnyen elkapja, de összetett és sokszor szélsőséges, amit művelnek. A zenekar a negyedik lemezénél tart, ami This Moment Will Soon Be Gone címmel jött ki a múlt hónapban. Az album masszívabb és talán egyszerűbb, mint a korábbiak, ami valamennyire tervezett dolog volt.

tovább

1 komment Címkék: interjú rock metál subscribeImpresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok
  Google+