2014.12.18. 10:00 – Lángoló

Swing szól a házban

Egyszer már volt szó a Lángolón  Créme de la Popról. A régi popdalokat swingesítő négyes akkor egy Kozsó-slágert klipesített, de a Gál Csaba Boogie-ből, Boros Gábor bőgősből és Kertész Csaba gitárosból (ők Maszkura és a Tücsökraj-tagok) valamint Kövér Kristóf gitárosból álló csapat azóta is töretlenül dolgozza fel a popslágereket. Most például Kozmixot.

Kertész Csaba gitáros mondja:

Ahogy megalakulásunkkor elkezdtük válogatni a dalokat, egyértelművé vált, hogy nem lehet a ’90-es évekből hiteleset meríteni Kozmix nélkül. Sokáig azonban kihívást jelentett az elektronikus zene és a swing közti stílusszakadék. Végül a Kozmix a házban néven ismert dance-himnuszuk megadta magát és talán még felismerhető is maradt a swingesítés végére.

A techno dobolást átültették washboard-ra, ami egy ütőhangszerként használt mosódeszka gyűszűkkel megszólaltatva. A szintetizátorok szerepét a két francia jazzgitár és a nagybőgő vette át, a dallamokat pedig a klarinét játssza. Lányi Lala Kozmix-énekes emblematikus megafonjának is megtalálták a klasszikus megfelelőjét, és a klipben a Créme de la Pop barátja, Dj Ordiman egy gramofonon mutatja be a korhű DJ-zést. 

A forgatás legizgalmasabb része a táncfelvétel volt: Bendik Marcell és Kasznai Dóra (Marcell & Dóra) jól ismert alakjai a magyar – és nemzetközi – swing-világnak és kevés olyan emberrel lehet találkozni, aki annyira komolyan vesz valamit, mint ahogyan ők a swinget. Mélyrehatóan ismerik a kor tánc – és öltözködési stílusait, hatalmas élmény volt velük és tanítványaikkal dolgozni.

- mondja Kertész.

Itt a Swing szól a házban klipje:


premier hír techno swing kozmix créme de la pop2014.12.17. 13:35 – dankógábor

Európa Kiadó teljesen máshogy

Holnaphoz Holddal című Kispál és a Borz tribute-lemezhez hasonló koncepcióban ma megjelent egy Európa Kiadó előtt tisztelgő album is Jó lesz...'14 címmel. Magyar popzenében jártasak már ebből tudják valószínűleg, hogy az Európa Kiadó Jó lesz... '84 albuma lett itt egy az egyben feldolgozva, méghozzá különböző előadók által. A projektet Sallai Lászlóval közösen találta ki Szabó Benedek, aki a Kispál-tribute-ért is felel. Ő mondta ezt a lemezgondozást bevállaló Recordernek, (ahol egyébként jóval bővebben lehet olvasni az egészről):

Lacival a tavalyi Szigetes Blur-koncert előtt beültünk a csónakházba, ahol annyira lelkesek lettünk, hogy sörözés közben kitaláltuk ezt a lemezt. Az apropó adott és (majdnem) soha vissza nem térő, harminc év az harminc év, az eredeti album hibátlan, az Európa Kiadónál érdekesebb és általánosabban elismert zenekart pedig nem nagyon találni itthon. Eredetileg nem is akartam folytatni a Holnaphoz Holddallal indított sorozatot, úgy voltam vele, hogy csinálja más, ha nagyon akarja, de elkapott minket a hév.

A végeredményt itt lehet meghallgatni.


pop rock hír európa kiadó2014.12.17. 12:19 – dankógábor

Durván megváltozik a Nova Rock

Na nem műfajban, hanem a helyszín elrendezéseben. Minden egyben lesz. Nem lesz félórás séta egyik színpadtól a másikig, ugyanis ott lesznek egymás mellett, 200 méterre. Aki volt már Nova Rockon, az tudja, hogy ez mekkora öröm. És ha már Nova Rock, akkor elmondom az eddig bejelentett legnagyobb neveket: Slipknot, Mötley Crüe, Die Toten Hosen, Motörhead, Rise Against, Nightwish, In Flames, Five Finger Death Punch, The Gaslight Anthem, Lamb Of God, Eagles Of Death Metal, Beatsteaks, Backcyard Babies, Life Of Agony meg még egy csomó minden.


fesztivál hír nova rock2014.12.17. 10:44 – dankógábor

Összeáll a Mad Season

De csak egy koncert erejéig, jövő év elején. A 2002-ben elhunyt Layne Staley énekest Chris Cornell fogja helyettesíteni, az 1999-ben elhunyt John Baker Saunders basszusgitárost pedig Duff McKagan. Természetesen Mike McCready gitáros és Barrett Martin dobos marad a helyén. Hozzájuk csatlakozik majd a Seattle Symphony Orchestra, szóval elég nagyszabású lesz a dolog, tuti rögzítik majd profi eszközökkel. 1995 óta ez lesz az első koncert Mad Season név alatt. A zenekar 1994-ben alakult seattle-i szupergroupként Pearl Jam- Screaming Trees- és Alice In Chains-tagokkal. Egy lemezük jelent meg 1995-ben, majd Layne Staley drogfüggősége miatt lényegében inaktívvá váltak. 1999-ben oszlottak fel, amikor John Baker Saunders herointúladagolásban elhunyt, a végleges pontot pedig Staley három évvel későbbi halála tette a történet végére. 2013-ban az Above lemez újrakiadásához befejeztek néhány olyan dalt, amit a második albumra írtak. Ezeken Mark Lanegan énekelt. 1994-ben ilyen volt a zenekar élőben:


rock hír grunge mad season2014.12.16. 19:23 – Lángoló

Megjelent a Pajor Tamás fémjelezte Összközmű első lemeze, itt egy dal róla

pajorosszkozmu.jpg

Már többször is foglalkoztunk Pajor Tamás új zenei projektjével. A Pajor által szózenének hívott dolog később nevet is kapott, ez lett az Összközmű, aminek ma jelenik meg a nagylemeze. Erről tartott online sajtótájékoztatót (lemezbemutatót, ahol kezdésként bemutatott egy fémlemezt) kedd este. Alább Pajor gondolatai a projektről és egy új dal.


pop rock hír pajor tamás összközmű2014.12.16. 16:59 – Hirdetés

Szülinapozik a Grand Mexican Warlock

Nyerj CD-t és páros belépőt a koncertre!

gmw.jpg

Csütörtökön ünnepli ötödik születésnapját a Grand Mexican Warlock, akiknek legújabb klipje épp a múlt héten debütált nálunk. Az évfordulóhoz méltón régi tagokat és vendégeket is színpadra lépnek a Dürerben. A bulira most CD-vel kiegészített páros belépőket nyerhettek. Részletek a hajtás után.


játék programajánló koncert jubileum grand mexican warlock2014.12.16. 16:03 – m.adi

Death In June-koncert lesz holnap a Dürerben

A Death in June már több mint harminc éve létezik, története egészen 1981-ig nyúlik vissza. Mégis meglehet, hogy soha az életben nem hallottál még róla. Ez viszont egyáltalán nem gáz, ugyanis az évtizedek alatt a zenekar neve leginkább a kritikusok körében keringett, túl nagy kereskedelmi sikert nem értek el Douglas P. és időről időre változó társai. Most viszont itt a lehetőség, hogy igazi zenei sznobnak érezzük magunkat, ugyanis a Death in June szerda este Budapesten lép fel, méghozzá a Dürer Kertben. Akinek ennyi nem elég, és mondjuk a zene is érdekli, az lejjebb talál pár számot a post-punk bandaként kezdő, aztán egyre inkább a folk irányába mozduló zenekartól. Ja, és a Death in June előtt a magyar Cawatana játszik majd.


hír death in june2014.12.16. 15:45 – dankógábor

December 28-án vége az Illésnek

Mindezt a Borsból tudtuk meg, ahonnan az is kiderül, hogy a tagok szerint lényegében már most sem létezik a zenekar.

Mindannyiunknak az volt az érzése, hogy az Illés már egy nem létező zenekar, ezért az Illés nevével fémjelzett koncerteket már nem fogunk adni.

- mondta Bródy János. A december 27-én és 28-án tartandó arénás Beatünnepen sem az Illés lesz a főszereplő, hanem a dalok, amiket vagy a majdnem 50 éves együttes vagy valamilyen fiatal csapat ad majd elő. A zenéléssel sem a Szörényi testvérek sem Bródy nem hagy fel amúgy, csak végleg 

átadják az emlékezetnek az Illést.

Volt már egyébként Beatünnep Veszprémben, ahol az Illés mellett olyanok léptek színpadra, mint a Subscribe, a PASO, az Anna & The Barbies, az Ivan & The Parazol, a Vastag testvérek, Szabó Ádám illetve Feke Pál. Az előadást Novák Péter rendezi.


rock illés beat beatünnep2014.12.16. 13:18 – dankógábor

A Green Day halhatatlanabb, mint a Deep Purple

Magyar idő szerint kedd hajnalban kiderült, kik kerülnek be a Rock And Roll Hall Of Fame-be: sorrendben: Lou Reed, Bill Withers, Green Day, Stevie Ray Vaughan & Double Trouble, Joan Jett & The Blackhearts és a Paul Butterfield Blues Band. A tavaly elhunyt Reed már a Velvet Undergrounddal bekerült a csarnokba, most a szólókarrierje miatt részesül posztumusz kitüntetésben. A "5” Royales és Ringo Starr különdíjat kap. Őket jelölték még rajtuk kívül: Chic, Sting, Kraftwerk, The Marvelettes, The Smiths, N.W.A. Nine Inch Nails, The Spinners, War. A beiktatás 2015. április 18-án lesz a clevelandi Public Hallban. Ja, hogy a címben Deep Purple-t is írtam? Csak azért, mert két jelölés után idén már nem is foglalkoztak a brit rockzenekarral, ez pedig elég sok rajongónak fáj. Meg tulajdonképpen Ian Gillan Deep Purple-énekes is simán elfogadná, ha kapnának. Ezt ő mondta nekünk.


hír rock and roll hall of fame2014.12.16. 11:00 – dankógábor

Az Alma együttes Ganxstát dolgozott fel?!

ganxta_alma.jpg

Igen, méghozzá a Stricik és kurvák című dalt. Na még egyszer: igen, az Alma együttes a Stricik és kurvák című Ganxsta Zolee és a Kartel-slágert dolgozta fel. Az egész apropója, hogy most húszéves Ganxsta csapata, ezért aztán készül egy tribute lemez, amiről például a Brains Saiiddal és Ganxsta Zolee-val közös Rossz vér feldolgozását is lehetett már hallani. De most az Alma együttes a lényeg. Erről azt kell tudni, hogy a zenekarnak lesz egy Mesetorna című DVD-je Béres Alexandrával közösen, amin Zolee is közreműködik. A felvételek alatt merült fel, hogy a legdurvább Ganxsta-dalra csinálna az Alma egy feldolgozást. A zenekar szerint a dal azonban tényleg annyira súlyos, hogy speciális új dalszöveggel mehet csak. Így lett az új cím Kicsik és durvák. A dalt Kiss-Péterfy Márta és Buda Gábor írta át, a lentebb látható klipet pedig Zeke László készítette. Szóval így lett Ganxsta kőkemény slágeréből gyerekdal:


hiphop hír rap ganxsta zolee alma együttes2014.12.16. 09:42 – dankógábor

Beyoncé meglopta Miczura Mónikát, legalábbis Miczura Mónika szerint

Juhász Miczura Mónika be is perelte az amerikai énekesnőt, mert szerinte a Drunk In Love című dalában másfél percet hangmintázzák őt, igaz eltorzítva, de akkor is. Miczura szerint az ő torzított hangja adja meg a Beyoncé-sláger alapját, azzal indul ugyanis a dal, de senki nem kért tőle engedélyt a felhasználásra. A hangmintát amúgy a magyar énekesnő szerint az 1995-ös Bajba, Bajba Pélem című Ano Drom-dalból vették át (Miczura akkor ott énekelt). Juhász Mónika Manhattanben adta be a keresetet. Beyoncé menedzsmentjéből még senki nem reagált a dologra. Alább lehet hasonlítgatni, tényleg lopott-e az amerikai a magyartól.


pop hír roma lopás beyoncé miczura mónika2014.12.15. 17:03 – Hirdetés

Vicky Sunday – Nem lemezbemutató koncert a G3-ban

Nyerj két páros belépőt a bulira!

unnamed_1.jpg

Most szerdán játszik idén utoljára élőben Vicky Sunday és zenekara, ezúttal a korábban Gödör Klubként is ismert Király utcai G3 Rendezvényközpont lesz a helyszín. Bár a zenekar már majdnem teljesen elkészült az új lemezzel, a mostani bulinak kifejezetten a Nem lemezbemutató koncert címet adták. Akinek szerda este van kedve megnézni a zenekart, most belépőt is nyerhet a bulira!


játék programajánló koncert g3 vicky sunday