2017.10.18. 16:12 – dankógábor

Összeállt az Iron Maiden és az Angry Birds

eddiebird.jpg

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni az Angry Birds nevű játékot, amit a finn Rovio fejleszt, és ami most fogta magát, és összeállt az Iron Maidennel, hogy Halloween alkalmából egy új játékot dobjanak piacra, amiben lényegében Eddie-t, a Madarat lehet rászabadítani a tojástolvaj disznókra. Alább egy mókás videó hozzá, letölteni pedig mindenki tudja honnan kell, akár androidos, akár ios-es okostelefonja van.


metál hír iron maiden angry birds2017.10.18. 15:02 – dankógábor

Hangfoglaló néven megy tovább a Cseh Tamás Program

hangfoglalo_program.jpg

Egész pontosan az lesz a teljes neve, hogy NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program, szóval az NKA közleménye, amiben még azt írják, hogy hálájukat fejezik ki Cseh Tamás családjának, "amiért indulása óta támogatták a programot és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül engedélyezték a név használatát, amivel a századvég hazai zenei kultúrájának meghatározó művészére, egy korszak idoljára emlékezhettünk." A közlemény többi része lentebb olvasható.


cstp hangfoglaló program2017.10.18. 13:25 – edicsek

Billy Corgan az új Pataky Attila

billyufo.jpg

Billy Corgan találkozott egy emberrel, aki egyszer csak alakot váltott, és valami nem emberi lett belőle, amit elég nehéz elmagyarázni. Ezt maga Corgan frontembere mesélte két akusztikus dal eljátszása között, mikor az Ogilala című szólólemezét igyekezett népszerűsíteni a minap Howard Stern rádióműsorában. A paranormális észlelésének részleteit nem tárta rendesen a nagyközönség elé, igazból Stern sem nagyon értette, hogy mit is akar a Smashing Pumkins frontembere elmesélni. A beszélgetés így zajlott:


rock hír billy corgan2017.10.18. 11:11 – sz.ági.

Feszültséggel teli görög dráma a börtönben - Shot Caller-kritika

Lángoló Filmek

shot-caller-nikolaj-coster-waldau-01.jpg

A Shot Caller egy epikus börtöndráma, amiben a Trónok Harcából ismert Jamie Lannister széttetovált felsőtesttel mutatja be, hogy milyen a fegyházak hierarchiája. Inkább hasonlít egy pszichológia akciófilmre, aminek a producerei ugyanazok mint a Drive-nak és a Nightcrawlernek, így egy igen gyönyörű képekkel teletűzdelt alkotásra lehet számítani, amiben könnyű együtt pulzálni a főszereplő nyomorával.


filmkritika shot cellar2017.10.18. 09:30 – Hirdetés

Lapalux ma este a Dürer Kertben

lapalux.jpg

Lapalux, civilben Stuart Howard, napjaink egyik leginnovatívabb és eredetibb producere. Nem először jár Budapesten, de most újdonságokat is hallhattok majd az ex-Ninja Tune-os essexitől. Múlt hónapban jelent meg Ruinism című harmadik albuma, ami már Flying Lotus Brainfeederénél jött ki. Műfajban down tempót kell elképzelni, glitch-csel vegyítve, kifejezetten mozogható, mérhetetlen fülsimogató textúrájú dallamokat.


hír electro wata lapalux2017.10.17. 15:01 – Szponzoráció

Javában tart a Rebel Yell Zenei Tehetségkutató, de még lehet jelentkezni a versenyre!

Nyerj lemezfelvételt vagy videóklipet egymillió forint értékben!

policerebel.png

Két hete startolt a POLICE Fragrances Rebel Yell tehetségkutatója, azóta rengeteg izgalmas zenekar nevezett a megmérettetésre, hogy övék legyen az egymilliós fődíj. A jelentkezési időszak most tart a félidejénél, úgyhogy még bőven lehet jelentkezni számos kategóriában a poptól a noise-ig, de érdemes időben észbe kapni, hiszen már most sokan gyűjtik a szavazatokat. További részletek a hajtás után! 


verseny tehetségkutató pixelfilm rebel yell hangszerarzenál supersize recording police fragnances2017.10.17. 10:34 – dankógábor

Nahát! Itt egy új A Perfect Circle-dal

aperfectcirclepromo-830x350.jpg

Eddig úgy volt, hogy a Tool mellett az A Perfect Circle sem jön ki idén lemezzel, erre most az utóbbi most jelentkezett egy új dallal. Persze ettől még egyáltalán nem biztos, hogy lemez is lesz belőle, de ez azért biztató azok számára, akik odáig vannak Maynard James Keenan hangjáért. Ha tippelnünk kéne, akkor szerintünk ez a dal a zenekar őszi turnéjára jelent meg, mivel már kínos lett volna úgy elindulni, hogy a legfrissebb, de még korábban született daluk is négyéves, és az is egy válogatáson jelent meg. (A legutóbbi, csak saját dalokat tartalmazó stúdiólemezük pedig 14.) Mellesleg koncerteken is játszottak új dalokat, szóval valószínűleg lesz lemez egyszercsak.


rock hír a perfect circle2017.10.16. 13:46 – Nihil_AK

A progresszíven lelkizős, az újra izgalmas meg a reménytelenül halott - Három új metállemezről

Lángoló kritikák

with-the-dead.jpg

Bár a lemezkritika intézménye legalább olyan avítt napjainkban, mint a veszkócsizmába gyömöszölt márványfarmer, meglepően jó lemezek jelennek meg nyár óta, itt az ideje tehát, hogy elkezdjük ezeket bemutatni nektek. A mai összeállításban itt lesz velünk a Mastodon, akik egy sokáig bizonytalan státuszú dalcsokrot hoztak ki szeptember végén végül saját márkanév alatt, a friss anyagán hosszú idő után újra kifejezetten izgalmas zenét játszó Satyricon, valamint az év garantáltan egyik legsúlyosabb lemezét produkáló With The Dead


metál black progresszív doom stoner ezt hallgasd2017.10.16. 13:18 – Rácz Mihály

Így zúgott az anarchia a vasfüggöny mögött 82-ben - ETA-premier

Lángoló Premier

eta.jpg

Az alábbi lemezmegjelenésért elsősorban kétféle rajongó lelkesedik majd. Egyrészt aki a nyolcvanas években maga is punk volt - vagy legalább ilyen körökben mozgó barátokat tudhatott magáénak -, és agyonmásolt kazettákat birtokolt a korszak legjobb és leghitelesebb bandáitól, és tán még a koncerteket is látogatta. A másik csoport persze a lemezgyűjtőké, akik felettébb örülnek, ha korábban hozzáférhetetlen underground csemegék is megjelennek.


premier punk hardcore hír eta2017.10.16. 10:00 – Lángoló

Bemutatjuk a Kései Kitérő zenekart

Lángoló Premier

keseikitero.jpg

A Kései Kitérő 2016-ban alakult több egri zenekarból összeállva. Saját dalokat kezdtek el írogatni általában olyan témákról amin el lehet gondolkozni. Fél év után adták ki a Skizoprém című kislemezüket, majd tavaly télen belekezdtek első nagylemezük felvételébe, ami most lett teljesen kész. A zenekar a 2017-es Öröm a zene tehetségkutató sorozat három állomásán is dobogós lett: Szeged 2. helyezett, Szigetszentmiklós 3. helyezett, Tatabánya 2. helyezett, valamint nekik ítéltek három különdíjat: legjobb előadó, legjobb szólógitáros és egy Újfalusi Gábor-díjat kapott a basszusgitárosuk. A már említett nagylemezük címe Őszintén szólva, amit itt a Lángolón lehet meghallgatni majd teljes egészében, de most jöjjön az első szövegvideó róla.


hír kései kitérő