2016.08.25. 17:37 – dankógábor

Melyik a keményebb, az In Flames vagy a Hammerfall?

inflames2016.jpg

Mindkét zenekarnak ma jött ki új dala, mindkét zenekar göteborgi, ráadásul mindkettőnek alapítótagja az a Jesper Strömblad, aki ma már egyikben sem zenél. Szóval van itt kapocs rendesen. Régebben a kérdésre amúgy egyértelmű volt a válasz, de az In Flames annyit poposodott az utóbbi időben, hogy már lehet a Hammerfall is keményebb nála, de ezt döntsétek el ti az alábbi két dal alatti szavazással.


metál hír hammerfall in flames2016.08.25. 16:54 – dankógábor

Ehh! Itt egy új Meshuggah-dal. Találjátok ki milyen!

meshuggah2016.jpg

Igen, olyan. Állítom, hogy csak ők érzik, hogy ez a most kijött Born In Dissonance miben különbözik mondjuk az Obzen dalaitól. Azt mondják, hogy ezt az október 7-én megjelenő lemezt teljesen élőben vették fel, hogy ne legyen olyan steril, mint az előzőek. Szóval ezzel elszólták magukat, hogy még mindig számítógéppel rakták össze az albumokat, mint jó pár anyaggal ezelőtt. Mindegy, lelkük rajta, az eredmény most is olyan, mint a Meshuggah, aztán kész. Ennek valaki vagy örül vagy nem. A lemez címe egyébként The Violent Sleep of Reason lesz, így kell keresni majd a boltokban. Jobb ezt nézni, mint a borítót, mert az is olyan az előzőhöz képest, mint ez a dal az korábbi húszhoz képest. Tök ugyan olyan. Persze ettől még jó.


metál hír meshuggah2016.08.25. 16:34 – dankógábor

Még Dave Grohl is fellépett a Prophets Of Rage koncertjén

por_1.jpg

Szerda este Torontóban lépett fel a Prophets Of Rage, ami ugye a Rage Against The Machine zenészeit, valamint a Public Enemy és Cypress Hill egy-egy frontemberét takarja egy dj-vel karöltve. A supergroupnak hamarosan kijön egy EP-je, de már elkezdtek turnézni. A tegnapi koncertet közvetítették is a Facebookon, ezt lehet itt alább akár teljes egészében visszanézni. Maga a buli negyed óra elteltével kezdődik egy dj-settel, a zenészek pedig olyan szűk húsz perc múlva, a 33. perc környékén lépnek színpadra. A műsor gerincét a Rage Against The Machine-számok tették ki, de természetesen volt Public Enemy- és Cypress Hill-dal, ahogy Audioslave is. Illetve ezek mellett több feldolgozást is játszottak, volt Beastie Boys, Van Halen és Bruce Springsteen is. Utóbbit Aaron Bruno és Tom Morello énekelte, a záró Killing In The Name előtt pedig elhangzott a Kick Out the Jams is az MC5-tól, ebben pedig Dave Grohl szerepelt (02:03:21). Szóval ez egy jó kis megamix hakni, de legalább úgy tűnik rendesen odateszik magukat. Itt a teljes buli:


rock hiphop hír rage against the machine public enemy cypress hill dave grohl prophets of rage2016.08.25. 15:00 – Gnosis

Brit nyomasztás - Esben and the Witch-dalpremier

Lángoló Premier

eatw_small_extra_williamvandervoort_tf_-1.jpg

A 2008-ban alapított Esben and the Witch angol zenekar kétszer is járt már hazánkban, először mint főzenekar (a Képzelt Várossal), másodszor pedig ők nyitottak a Sólstafír előtt. A trió szeret nyomasztani, amit gótikus hangulatba ágyazott post-rockos eszköztárral érnek el leginkább, súlyos atmoszférát teremtve ezáltal. Rachel Davies énekesnő kísérteties hangja tökéletesen passzol ehhez a fenyegető zenéhez, ami szintén tetten érhető a Sylvian című új számban is.

Fun fact: az Older Horrors című nagylemezük negyedik a sorban, négy dalt fog tartalmazni és november negyedikén jelenik meg!!444!


dalpremier esben and the witch2016.08.25. 10:00 – dankógábor

Új dalával sem lett technikás death metal az Obituary

obituary.png

A bő hatperces Loathe még az ősidőknél is primitívebb, egy kezdő metálgitáros sem nagyon tenné a kirakatba ezt a riffet. Persze ettől még jó hallani, ahogy John Tardy rábömböl a jellegzetes hangján, de nem ez lesz az Obituary büszkesége. Ez inkább egy trükk része, ugyanis a legendás floridai death metal zenekar kiad egy kétszámos kislemezt, amihez, csak úgy mellékesen, hozzácsapnak egy koncertalbumot is. Szóval nem, ez nem egy koncertlemez, amin van két új dal. Ez bizony egy "különleges kislemez", amihez bónuszba jár 12 élő felvétel is. Mindegy, ettől még az Obituaryt szeretjük, el is megyünk november 16-án a Dürer Kertbe, hogy megnézzük őket az Exodus, a Prong és a King Parrot társaságában.


metál hír death obituary2016.08.24. 16:05 – Lángoló

Szakítás utáni összeborulás – Itt a Deindolls bemutatkozó klipje

Lángoló Premier

deindolls_2.jpg

Mit csinál a férfi, ha szakít? Összejön a haverjaival, zabál és sört iszik - ezt mutatja be a Deindolls lírai rock and roll dálhoz készült klip. A pécsi zenekar azt írja, hogy kellő öniróniával, de teljes őszinteséggel készült a dal és a hozzá tartozó klip, melyben megismerhetjük a csapat tagjait, akik összegyűltek, hogy közösen temessék el a frontember szakítását. Ha mélyebbre túrunk a szövegben, rájövünk, hogy nem is egy nővel, hanem a drogokkal.


pop rock hír deindolls2016.08.24. 15:08 – dankógábor

A Red Hot Chili Peppers a Föld legrosszabb zenekara

Sőt, a Red Hot Chili Peppers a szegény ember Faith No More-ja. Mindkettő a Fox News műsorában hangzott el Greg Gutfeld műsorvezető szájából. A zenekar azzal kapcsolatba került a műsorba, hogy Flea odaadta egy hangszerét Kokónak, a gorillának, aki meg is pengette azt lelkesen. Gutfeld azt is megjegyezte, hogy a gorilla jobb, mint Anthony Kiedis RHCP-énekes, illetve hogy a majom 45 éves, ami pontosan a fele Kiedis életkorának, de még így is órási fejlődés lenne a zenekar számára, ha beszállna. FRISSÍTÉS: Gutfeld két nap után bocsánatot kért azért, mert azt mondta, hogy a Red Hot Chili Peppers a Föld legrosszabb zenekara. Ő azt akarta eredetileg mondani, hogy ők az Univerzum legrosszabb zenekara.


rock red hot chili peppers hír2016.08.24. 13:59 – Lángoló

Már trailere is van a 2017-es Wackennek

Pár hete ért véget az idei Wacken, ami szintén jó nedves volt, de ez egyáltalán  nem zavarta az ott bulizókat. Európa (a világ?) legnagyobb metálfesztiválja minden évben telt házas, volt olyan, hogy pár óra alatt elkapkodták az összes jegyet. Ráadásul amint zárul az adott buli kapuja, már lehet is kapni a következőre a belépőket. Fellépők még nincsenek, de aki szereti a műfajt, azok biztos, hogy nem fognak csalódni a felhozatalban, akár az undergroundot, akár a népszerűbb metálzenekarokat szereti. Idén az Iron Maiden egyébként itt fejezte be a turnéját, szó szerint könnyes szemmel vettek búcsút a közönségtől. Az Ektomorfon kívül idén a Dystopia képviselte Magyarországot, utóbbiak a Wacken Metal Battle versenyen, erről pedig hamarosan interjút is olvashattok a Lángolón. Alább pedig kitettünk pár galériát a Monster Energy támogatásával.


fesztivál hír wacken2016.08.24. 10:40 – Hirdetés

Ma indul a SZIN

szin.jpg

A Szegedi Ifjúsági Napok hosszú évek óta jelenti a „nyár búcsúztató fesztiválját”, azt a négy napot, amikor még gondtalanul élvezhetjük a zene, barátok, vízpart és napsütés tökéletes kombóját. Augusztus 24. és 28. között még egyszer átélhetjük azt a szabadságot, amikor koncertről-koncertre járhatunk a csillagos égbolt alatt. 


fesztivál hír szin2016.08.23. 18:40 – Hirdetés

Egy színpadon az Enter Shikari, az Our Last Night és a Raised Fist

Csillagképek Fesztivál a Trackben

 enter_shikari.jpg

Holnap este három nem akármilyen zenekar érkezik a Barba Negra Trackbe. Itt lesz az Enter Shikari, az Our Last Night, és a svéd agresszor Raised Fist, két kitűnő magyar zenekar társaságában. Programajánló, infók és ráhangolódást segítő videók a hajtás után! 


programajánló koncert hardcore petofi enter shikari post hardcore raised fist kies barba negra track our last night2016.08.23. 16:00 – Gnosis

Se íze, se bűze - Hierophant-dalpremier

Lángoló Premier

hierophant-matteo_bosonetto-11-small.jpg

November 4-én jelenik meg az olasz Hierophant zenekar negyedik albuma, Mass Grave címmel. A korábbi lemezeik környékén még inkább blackes, sludge-os, hardcore-os műfajban küzdő ravennai brigád mostanra egy átlagos death metal-együttes képét mutatja inkább, aminek se íze, se bűze. Pedig ez utóbbi kötelező lenne a halálmetálban, ugyebár. A címadó szám a kattintás után meghallgatható.


deathmetal sludge metal hierophant lángoló premier2016.08.23. 12:43 – Nihil_AK

Best of Szeged, második fejezet

Helyi hősök az idei SZINen 

tirke_l_cut.jpg

Pénteken már bemutattunk nektek néhány szegedi zenekart az idei SZIN felhozatalából. Szerencsére olyan sok, számunkra szimpatikus produkciót találtunk, hogy egy cikkbe nem is fért bele az összes, így ahogy ígértük, itt a második fejezet újabb helyi hősökkel, köztük egy vitathatatlan szegedi legendával. 


flash programajánló fesztivál szeged szin salvus szegedi ifjúsági napok tirke honolulu timur lenk SKAtch vacsora zsuzsival helyi hősök topó neurock társulat